foto: Juris Rozenbergs
Roberto Meloni miksē gaļu ar zivi un māca Dāvidu ļauties eksotiskākiem vēdera priekiem. Recepte un VIDEO
Garšīgi
2018. gada 30. augusts, 06:00

Roberto Meloni miksē gaļu ar zivi un māca Dāvidu ļauties eksotiskākiem vēdera priekiem. Recepte un VIDEO

Jauns.lv

Dziedātājs un TV raidījumu vadītājs Roberto Meloni modes māksliniekam Dāvidam parāda recepti, kurai līdzīgu apguvis vēl studiju laikā. Abi mākslinieki gatavo ceptus rīsus ar tunci.

„Nabaga students! Viņam ir tuncis, viņam ir vītinātais šķiņķis!” atminoties pats savus studiju gadus, kad, kā vairums Latvijas studentu, visbiežāk pārtika no ceptiem kartupeļiem, par Sardīnijā dzimušā Roberto stāstīto aizdomīgi smejas Dāvids.

Roberto pēc brīža atzīstas, ka patiesībā ikdienā ēdienu negatavo, lai gan to, kā tas darāms, nemitīgi apgūst, vadot TV 24 šovu „La Dolce Vita”, un, neraugoties uz pieteikumu „neesmu nekāds pavārs”, arī Dāvida virtuvē rosās droši un pārliecinoši.

Sacepuši vītināto šķiņķi, rīsus, tunci un pārējās maltītes sastāvdaļas, abi kopīgo veikumu sākumā vilcinās nogaršot, jo, kā atzīst Roberto, gaļa un zivis ir ne pārāk populāra kombinācija. Rezultātā tapušas sātīgas, mazliet eksotiskas un patiešām gardas pusdienas, saskandinot glāzēs atspirdzinošo „Coca colu”, priecājas Roberto un Dāvids.

Kā Dāvidam un Roberto veicās ar tunča pagatavošanu, skatieties video.

RECEPTE

Cepti rīsi ar tunci

2 personām

Sastāvdaļas: 350 g gargraudu rīsi, 8 šķēles sagriezts bekons, 200 g saldēti zirnīši, 2-3 ēdamkarotes sojas mērce, 2 - 4 šķēles tunča filejas.

foto: Juris Rozenbergs
Modes mākslinieks Dāvids ļaujas izaicināt savas garšas kārpiņas, un Sardīnijā dzimušajam mūziķim Roberto Meloni ļauj ienest virtuvē dienvidnieciskākas vēsmas, gatavojot tunci.

Pagatavošana:

1. Gatavot rīsus pēc instrukcijas uz kastes, atdzesēt.

2. Uzkarsēt WOK pannu, iebērt bekonu un karsēt 2 minūtes, līdz kraukšķīgi. Pārlikt no wok pannas uz trauku.

3.Ieliet 2 tējkarotes dārzeņu eļļas wok pannā un cept rīsus 2 minūtes, pievienot zaļos zirnīšus karsēt augstā temperatūrā 2-3 minūtes, pievienot sojas eļļu un bekonu, karsēt 1 minūti. Servēt uzreiz, ja nepieciešams var pievienot vairāk sojas eļļas.

4.Viegli sakarsētā pannā apcep iepriekš nosusinātu tunci 3 minūtes no katras puses. Izņem no pannas un noliec uz virtuves dēlīša atpūsties. Pārkaisīt ar sāli.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Coca-Cola