foto: Publicitātes foto
Mazo vannas istabu gudrības
Noderīgi ikdienā
2017. gada 8. novembris, 12:07

Mazo vannas istabu gudrības

Karlīna Timofejeva

Pieaugošā mobilitāte, urbanizācija un vajadzība savās mājās uz laiku izmitināt arī draugus vai kādu telpu pielāgot caur interneta platformām apzinātu viesu uzņemšanai, pilsētu ierobežoto platību liek izmantot arvien radošāk. Risinājumi tiek meklēti, gan koplietojot automašīnas ar draugiem, gan nelielās dzīvojamās platības iekārtojot daudzfunkcionālāk.

Šīs tendences liek lūkoties pēc kompaktiem un gudriem risinājumiem arī vannas istabā. Apvienota dušas telpa un tualete, duša un vanna divi vienā vai duša bez kabīnes ir daži no starptautiskā vannas istabu ražotāja Duravit piedāvātajiem risinājumiem. Funkcijas apvienojošas iekārtas un, nojaucot liekās robežas, atgūta telpa arī nelielās vannas istabās spēj nodrošināt komfortu.

Divi vienā

foto: Publicitātes foto

Vanna un duša kā viens objekts ir Duravit un EOOS dizaineru ražīgās sadarbības rezultāts. Tas ļauj ietaupīt vietu, bet nodrošina visas ērtības – ikreiz ir iespēja izvēlēties, vai ātri noskaloties dušā, vai atļauties ilgāku rituālu, gremdējoties vannā. Dušas versijā izveidota ērta iekāpšana, bet, šo eju, aizverot ar vannas sienā iestrādātām stikla durtiņām, iegūstama noslēgta vanna.

foto: Publicitātes foto

Dušu norobežojošā stikla siena pēc izvēles pieejama gan caurspīdīga, gan ar spoguļa apdari vienā pusē, kas ir vēl viens pateicīgs risinājums nelielā telpā, jo vizuāli padara to plašāku.

Gudrais pods

foto: Publicitātes foto

Poda un bidē simbioze jeb pods ar mazgāšanas funkciju ir lielisks izgudrojums nelielām vannas istabām. Duravit kolekcijā SensoWash Slim pieejami gan gudrie podi, gan atsevišķi uzmontējami vāki, kuros iestrādāta mazgāšanas funkcija. Dizainiski stūrainākas versijas atrodamas jaunajā kolekcijā SensoWash Vero Air.

foto: Publicitātes foto

Jāpiebilst, ka visi šie podi ar mazgāšanas funkciju teicami gādā par cilvēka higiēnu, taču arī paši neprasa lielas pūles to kopšanā, jo veidoti bez netīrumus uzkrājošām apmalēm.

Vietas dizainam pietiks

foto: Publicitātes foto

Lai arī nelielā vannas istabā varētu priecāties par eleganci, Duravit sadarbībā ar atzītiem dizaineriem radījis izteiksmīga vannas istabas aprīkojuma kompaktās versijas. Kolekcijas DuraSquare ārēji stūrainā, bet iekšpusē noapaļotā izlietne ir tikai 60 cm plata, un to papildina maināma augstuma hromēts vai melns rāmis, kas gan balsta stikla plauktu, gan kalpo par dvieļa turētāju.

foto: Publicitātes foto



Ziemeļniecisku eleganci ar kolekciju Luv ienesusi dāņu industriālā dizainere Sesīlija Manza – līnijās smalkā, bet ietilpīgā, ovālā izlietne balstīta uz lakoniska un vienkārša 70 cm plata galdiņa, kas pieejams tumši zilā, gaiši zilā un akmens pelēkā tonī.

foto: Publicitātes foto

Pati izlietne iekšpusē sniegbalta, ārpusē var būt glancēti vai matēti balta, pelēka vai smilšu krāsā.
Gaišas krāsas un lielas flīzes ir elementi, kas mazu vannas istabu vizuāli paplašina. Šo efektu pastiprina arī pie sienas stiprināmas mēbeles. Duravit piedāvājumā tādas ir kolekcijā L-Cube – šauri un augsti plaukti ar vai bez durtiņām 30 dažādās krāsās.

Grīda bez robežām

foto: Publicitātes foto

Lai nodrošinātu lielāku pārvietošanās brīvību, Duravit radījis dušas nodalījuma sienas OpenSpace B, kas pēc lietošanas pielokāmas vannas istabas sienām.

foto: Publicitātes foto

Dušas zonu var aprīkot ar plauktiņu un sēdeklīti, bet pēc lietošanas, dušas sienas to visu apslēps, padarot telpu viengabalainu un ievērojami plašāku, jo īpaši, ja dušas sienās izmantots spoguļstikls.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Duravit AG

Duravit santehniku var iegādāties dīleru veikalos:

Komforts: Rīgā, Jaunmoku 26, Krasta 44; Liepājā, Zemnieku 32, Ventspilī, Brīvības 43

Sonel: Rīga, "Decco Centrs", Katlakalna 6

Reaton: Rīgā, Krasta 68, Viskaļu 21

Sanistal: Rīgā, Tīraines 9