Nav nemaz jāgaida līdz jūlijam - sāc mazsālīto gurķīšu sezonu jau šodien!
Garšīgi
2016. gada 17. maijā, 19:34
Pirmie mazsālītie gurķīši - pagatavo tos stundas laikā!
Esi noilgojies pēc svaigiem mazsālītajiem gurķīšiem? Pagājušā gada marinēto gurķu burkas pagrabā var pagaidīt – ja vēlies īpašu kārumu, palutini sevi ar šo svaigo delikatesi. Un nav jāgaida dienām ilgi - pie mazsālītiem gurķīšiem var tikt stundas vai divu laikā.
Sastāvdaļas
1 kg mazo gurķīšu (vai attiecīgs daudzums garo gurķu)
karote sāls
puskarote cukura
dilles
2-3 daiviņas ķiploka
Gatavošana
Gurķiem nogriez galiņus un sagriez gareniski. Var ņemt arī negrieztus, taču tad sālīšanas process būs ilgāks.
Ieliec tos maisiņā, ieber sāli, cukuru, sasmalcinātas dilles, ķiplokus.
Maisiņu labi sakrati un atstāj istabas temperatūrā.
Jau pēc stundas tev būs mazsālīti gurķīši.
Lai labi garšo!
Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock