Rēzija savu 43. dzimšanas dienu svin dievnamā ar koncertu. FOTO
Tieši savā dzimšanas dienā izcilā latviešu aktrise Rēzija Kalniņa ar komponistu Uldi Marhileviču Ziemasssvētku koncertprogrammu „Mana roka Tavējā” atskaņoja aktrises dvīņubrāļa, mācītāja Krista Kalniņa Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā.
Slavenības
2013. gada 24. decembrī, 13:02

Rēzija savu 43. dzimšanas dienu svin dievnamā ar koncertu. FOTO

Jauns.lv

23. decembra pievakarē cilvēku straume devās uz Rīgas Veco Sv. Ģertrūdes baznīcu, kur norisinājās aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas un komponista Ulda Marhileviča oriģinālmūzikas projekta „Mana roka Tavējā” Ziemassvētku koncerts. Šajā dienā savu 43. jubileju svinēja arī Latvijas populārie dvīņi Rēzija un šā dievnama mācītājs Krists Kalniņš.

Rēzija savu 43. dzimšanas dienu svin dievnamā ar k...

Koncertu pirmajās rindās vērot ieradās arī slaveno dvīņu Rēzijas un Krista Kalniņu mamma, izcilā latviešu aktrise Helga Dancberga. Viesu vidū bija arī eksprezidents Guntis Ulmanis ar sievu Ainu, Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis ar sievu TV režisori Dainu Dumpi. Ar trim baltām rozēm sveikt jubilāri ieradās Rēzijas skatuves kolēģe, aktrise Agnese Zeltiņa. Koncertu vēroja arī Ulda Marhilēviča dzīvesbiedre Tatjana un abu dēls Krists.

Rēzija Kalniņa sarunā ar Kasjauns.lv atzina, ka viņai ir liela laime un gods Ziemassvētkos un vienlaikus arī savā jubilejā muzicēt dievnamos un būt mājās Latvijā. Kasjauns.lv jau iepriekš rakstīja, ka Rēzija devusies uz Novosibirsku, kur kopā ar dzīvesbiedru Aināru Rubiķi darbojas Novosibirskas akadēmiskajā operas un baleta teātrī. Ainārs ir šā teātra mākslinieciskais vadītājs un diriģents, bet Rēzija kā režisore uzvedusi divas izrādes.

Aktrises Rēzijas Kalniņas un Ulda Marhileviča oriģinālmūzikas projekts „Mana roka Tavējā” no 20. decembra līdz pat šā gada beigām apceļos Latvijas dievnamus. Rēzijas un Ulda muzicēšanu bagātina arī citi mūziķi. Koncertos piedalās Modris Laizāns (basģitāra), Ingus Feldmanis (ģitāra), Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti) un Dzintars Beitāns (vijole).

Tapis arī koncertprogrammā „Mana roka Tavējā” dzirdamo dziesmu albums. Pirmo reizi ieraksts tapis ar 4200 kilometru ģeogrāfisko distanci: Rīgā Ulda rakstītā mūzika, izmantojot interneta tehnoloģiju dāvātās priekšrocības, ceļojusi pie Rēzijas uz Novosibirskas Operas un baleta teātri, kur paralēli režisores pienākumiem aktrise ieskaņojusi jaunās dziesmas.

Autori, kuru dzejoļi kļuvuši par pamatu koncertprogrammai „Mana roka Tavējā”, izgājuši dziļas ciešanas, pārvarējuši kaislību pilnas pretrunas un beidzot atraduši ceļu uz savu būtību. Dziesmas tapušas ar dzejnieces un skolotājas Guntas Micānes, dzejnieces un teoloģes, Iļģuciema sieviešu cietuma kapelānes Rudītes Losānes, Ilgas Bērzas, Evas Dortānes, Tatjanas Zeiliņas-Jones un citu autoru vārdiem.

Rēzija Kalniņa 43. dzimšanas dienā muzicē dievnamā

Rēzija Kalniņa 43. dzimšanas dienā muzicē dievnamā

Kasjauns.lv, Foto: Anete Janševica