Marika Ģederte Taizemē apciemo "audžumeitu". FOTO
Uzņēmēja Marika Ģederte ar vīru Ģirtu veselu gadu Latvijā savās mājās izmitināja jaunieti Pondu no Bangkokas. Tagad Ģederti apciemoja savu „audžumeitu” Taizemē.
Slavenības

Marika Ģederte Taizemē apciemo "audžumeitu". FOTO

Jauns.lv

Uzņēmēja un par galveno Latvijas blondīni dēvētā Marika Ģederte kopā ar vīru Ģirtu un dēlu Robiju trīs nedēļas baudīja saules starus krāšņajā Taizemē, kur ģimene sagaidīja arī gadumiju.

Marika Ģederte Taizemē apciemo "audžumeitu". FOTO...

Portālam Kasjauns.lv uzņēmēja stāsta, ka viņa apceļojusi ne vienu vien pasaules valsti, taču ceļojums uz Taizemi viņai paliks īpašā atmiņā. Mariku pārsteidza taizemiešu ēdienu daudzveidība un garšas nianses. „Es mīlu asus ēdienus, un Taizeme man bija garšu paradīze! Neatkārtojamas arī bija pasakainās pludmales, vietējo iedzīvotāju viesmīlība un izslavētā masāža.”

Trīs nedēļu ceļojums Taizemē uzņēmējai sagādāja spilgtu emociju buķeti. „Temperatūras amplitūda bija no 28 līdz 33 grādiem. Ideāla, lai atjaunotos un atkal uzņemtu jaunu enerģiju,” par silto un saulaino laiku stāsta Marika.

„To, ka kādreiz aizceļosim uz Taizemi, zinājām kopš brīža, kad pie mums gadu dzīvoja taizemiešu meitene Masussavee, ko saucām par Pondu,” neslēpj Ģederte, kura jauniešu apmaiņas programmas studentei no Bangkokas bija ļoti pieķērusies. Par Pondu viņa rūpējās kā par audžumeitu. „Tagad viņas ģimene mūs uzņēma visaugstākajā līmenī, un ar mums bija visu laiku, kamēr bijām Taizemē,” stāsta uzņēmēja.

Vēro salūtu uzreiz trīs pludmalēs

Ceļojums pa Taizemi bija kārtīgi izplānots: „Ceļojuma laiku bijām sadalījuši trijās daļās: Bangkoka, Koh Samui sala un Puketa, kas ir Taizemes lielākā sala. Pateicoties vietējiem iedzīvotājiem, redzējām īsto Taizemi, ne tikai to, ko atrāda tūristiem.”

Ģederte atklāj, ka viņu ļoti pārsteidza vietējo iedzīvotāju braukšanas kultūra: „Ģimene, pie kuras dzīvojām, bija noīrējusi mums busiņu ar šoferi, jo Taizemē brauc pretējā joslā, nevis kā mums ierasts. Es līdz šim nesaprotu, kā viņi pie milzīgās cilvēku masas pārvietojas ar motorolleriem bez ķiverēm, ved bērnus, dzīvniekus. Reizēm uz motorollera sēdēja trīs cilvēki, bet neredzējām nevienu avāriju.”

Marika stāsta, ka trijās nedēļās piedzīvots un redzēts tik daudz, ka emociju un atmiņu par labi pavadīto laiku pietikšot gana ilgam laikam. „Kopā ar ģimeni apmeklējām gan peldošo tirgu, gan iespaidīgo karaļa pili, mūs vadāja ar ziloņiem, izbaudījām nedēļu garu masāžas kursu, un pabijām dažādās pludmalēs.”

Savukārt gadumiju Marika ar ģimeni sagaidīja interesantā un kolorītā kompānijā. „ Nosvinējām Jauno gadu jamaikiešu un transvestītu restorānā augstu kalnā, no kurienes arī redzējām uguņošanu trijās pludmalēs,” skaistos skatus atminoties, stāsta Marika.

Tāpat Marika pabijusi arī slaveno Phi Phi salu arhipelāgā, kurā tika uzņemta filma “Pludmale” ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā.

Viesojas Taizemes labdarības pasākumos

Latviešu uzņēmēja Taizemē piedalījās arī divos labdarības pasākumos - viens notika Bangkokas rotari klubā, kur Marika bija ielūgta uz Ziemassvētku labdarības pasākumu , bet otrs – Puketā, kur viņu piedalīties svarīgajā pasākumā uzaicinājis pats pilsētas mērs. „Puketas mērs mani uzaicināja piedalīties un palīdzēt ikgadējā „Sarkanā krusta” labdarības pasākumā.”

„Brīnišķīga pieredze, sajūtas un emocijas. Joprojām lidoju - tās būtu manas pašreizējās sajūtas. Esam ieguvuši brīnišķīgus un sirsnīgus draugus Taizemē, un tagad gaidīsim viņus ciemos pie mums, Latvijā ” gandarīta par Taizemē gūtajām emocijām ir Marika. „Pārsteidzošākais bija tas, ar kādu vieglumu mēs kontaktējāmies un tas, ka tik ilgi kopā būdami, nenogurām viens no otra. Emocijas un sajūtas, dēļ kurām ir vērts atgriezties!” prieku par piedzīvoto neslēpj Ģederte.

Marikas Ģedertes Taizemes ceļojums

Kasjauns.lv/ Foto: no Marikas Ģedertes personīgā arhīva