Naktī pirms „Muzikālās bankas” viesnīcā nemitīgi skan trauksmes signāls, bet mūziķi tik līksmo. FOTO
Vēlā nakts stundā pirms „Muzikālās bankas 2013” apbalvošanas ceremonijas mūziķi (no kreisās) Valters Frīdenbergs un Artis Balodis, spodrinot tradīcijas, ļāvās jautrībām.
Slavenības
2014. gada 25. janvāris, 13:15

Naktī pirms „Muzikālās bankas” viesnīcā nemitīgi skan trauksmes signāls, bet mūziķi tik līksmo. FOTO

Jauns.lv

Jau 13 gadu pēc kārtas norisinās rok un podziesmu aptauja „Muzikālā banka”, kas vienuviet pulcē daudzus, jo daudzus Latvijas mūziķus. Lai arī piektdienas vakarā, pēc mēģinājuma noguruši, mūziķi sākotnēji nebija naski uz ballēšanos, situācija mainījās pēc pusnakts, kad sākās īstā līksmība.

Sestdien Ventspils Olimpiskā sporta centrā notiks Latvijas Radio 2 aptauja „Muzikālā banka 2013” noslēguma ceremonija, kurā par aizvadītā gada vērtīgākās dziesmas titulu cīnās 15 kompozīcijas. Šoreiz „Muzikālās bankas” fināla ceremonija scenogrāfiski būs īpaši krāšņa un fināla ceremonija būs tematiski saistīta ar gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos. Turklāt Ventspils ir ziemas sporta aktivitāšu epicentrs, tādēļ uz skatuves būs ziemīga atmosfēra. Slidotava, lāstekas, sniega kalni, kā arī putenis un sniegs.

Lielākā daļa dziesmu aptaujas mūziķu Ventspilī uz mēģinājumu ieradās jau piektdien. Vairums mākslinieku tāpat kā iepriekšējos gados apmetās Ventspils Olimpiskā centra viesnīcā. Arī šogad mūziķi naktī pirms „Muzikālās bankas” fināla ceremonijas nelauza tradīciju un pierādīja, ka prot ballēties, un ,kur mūziķi, tur bohēma. Līdz pat trijiem naktī nerima līksmība. Pat nejauši nospiestais trauksmes signāls, kas ik pēc pārdesmit minūtēm skanēja pa visu viesnīcu, neiztraucēja mūziķiem nosvinēt atkalredzēšanos. Kādas tik dziesmas viņi nedziedāja, pat Laura Reinika hitu „Es skrienu” savā aranžējumā! Visaktīvākie dziedātāji bija Ivo Fomins ar savu grupu, Valters Frīdenbergs un Dukuru ģimenes vīrieši. Mūziķi tik dziedāja, bet trauksmes signāls bija dzirdam pa visu viesnīcu.

Šogad „Muzikālās bankas” aptaujā piedalās arī divas jaunās māmiņas – Māra Upmane-Holšteine un Antra Stafecka. Māra un Antra sarunā ar Kasjauns.lv atzina, ka mēģinājumu laikā sarosījušies arī gaidāmie mazuļi. Antru uz Ventspili pavadīja dzīvesdraugs Ģirts, bet Māra ieradusies ar savas grupas „Astro’ n’ out” mūziķiem, jo vīrs Goran Gora jeb īstajā vārdā Jānis Holšteins-Upmanis šajā nedēļas nogalē aizņemts ar saviem darbiem.

Viskuplākā skaitā Ventspilī ieradusies Dukuru ģimene. Šoreiz vērtīgāko 15 dziesmu topā ierindojusies Mika Dukura dziesma „Manai pasaulei jumtu”, taču atbalstīt Miku ieradušies vecāki, sieva Laura, kā arī māsa Paula.

Jautrība norima trijos naktī, kad mūziķi izklīda pa viesnīcas numuriņiem un devās pie miera.

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica