Slavenības
2016. gada 27. novembrī, 15:31

Ar vērienīgu koncertu Jelgavā "Sestā jūdze" liek punktu koncerttūrei. FOTO

Jauns.lv

Šonedēļ Jelgavas kultūras namā grupa “Sestā jūdze” nospēlēja noslēdzošo 15 gadu jubilejas tūres “Man citas zemes nevajag” koncertu. „Sestā jūdze” pabija gan Ādažos, gan Ventspilī, Liepājā, Jēkabpilī, Valmierā, Alūksnē, Bauskā un Jelgavā.

Ar vērienīgu koncertu Jelgavā "Sestā jūdze" liek p...

Jubilejas koncertos apmeklētājus gaidīja dažādi pārsteigumi – grupas daiļradē apdziedātā rabarberu vīna degustēšana, fotografēšanās kovboju cepurēs pie īpašas foto sienas kopā ar grupu, iespēja piedalīties momentizlozē, autogrāfu saņemšana uz grupas jaunā albuma un citas aktivitātes.

Ikvienu skatītāju pārsteidza koncerta savdabīgā skatuves scenogrāfija - romantisks mājas jumts, uz kura starp antenām un veļas auklu, slaidi izslējušas savus knābjus, gozējās vārnas.

Koncerta pirmā daļa bija kā uzvedums, kurā mazāk zināmas “Sestā jūdze” dziesmas veidoja stāstu par puisi, kurš devies prom no dzimtenes, atstājot šeit savu mīļoto. Taču, nespēdams svešumā rast laimi, viņš tomēr atgriežas Latvijā.

Stāstu ar brīnišķīgu sniegumu izdejoja koncerta horeogrāfe Gabija Bīriņa un dejotājs Modris Opelts, un to pavadīja lieliskas un rūpīgi pārdomātas video projekcijas, kas radīja īpašu noskaņu un emocijas ikvienam skatītāju zālē sēdošajam.

Koncerta otrā daļa bija īsts saldais ēdiens “Sestā jūdze” populārāko dziesmu cienītājiem. To papildināja grupas basģitārista Modra Miķelsona lieliskais vokāls, izpildot pasaulslavenu skaņdarbu kaverversijas un Baltijas labākā kantrimūzikas ģitārista Jāņa Misiņa sakomponētā skaņdarba “Americano” virtuozais izpildījums.