Šaija Labafs negaidīti aiziet no preses konferences Berlīnē
Šaija Labafs pamet Berlīnes kinofestivāla preses konferenci.
Slavenības
2014. gada 11. februāris, 02:44

Šaija Labafs negaidīti aiziet no preses konferences Berlīnē

Jauns.lv

Ekscentriskais amerikāņu aktieris Šaija Labafs negaidīti pametis Berlīnes kinofestivāla preses konferenci par savu jaunāko filmu "Nymphomaniac" tikai desmit minūtes pēc tās sākuma.

"Kaijas seko tralerim, ja domā, ka tas jūrā iemetīs sardīnes," viņš pirms aiziešanas citēja futbolistu Ēriku Kantonā. Sportists to bija teicis 1995.gadā saistībā ar skandālu par iesperšanu skatītājam.

Pēc tam Labafs apmeklēja sarkanā paklāja pasākumu ar galvā uzmauktu papīra turzu. "Es vairs neesmu slavens," uz tās bija rakstīts.

Dāņu režisora Larsa fon Trīra erotiskā trillera "Nymphomaniac" aktieri Kristians Sleiters un Uma Tūrmane vēlāk jokoja, ka scenārijā esot daudz sardīņu.

Filmā "Nymphomaniac" galveno lomu spēlē aktrise Šarlote Geinsbūra, un tajā piedalās arī Šaija Labafs, Kristians Sleiters, Džeimijs Bells, Uma Tūrmane un Vilems Defo.

Kinolente vēl pirms iznākšanas iemantoja skandalozu slavu daudzo kailskatu un seksa ainu dēļ. Tā stāsta par kādas no seksa atkarīgas sievietes dzīvi, sākot no jaunības un beidzot ar pusmūžu.

Filma preses seansā tika "uzņemta ar sajūsmas saucieniem", vēsta aģentūra AFP.

Fon Trīrs Berlīnes filmu festivālā ieradās T-kreklā ar uzrakstu "Persona non grata" un Kannu kinofestivāla logo. Kā jau ziņots iepriekš, viņu pirms trim gadiem izraidīja no slavenā festivāla par jokojot izteiktu atbalstu Ādolfam Hitleram.

Pēdējos mēnešos Labafu vajājuši skandāli. Pērnā gada nogalē Labafa īsfilmā "Howard Cantour.com" skatītāji atpazina no komiksu autora Daniela Klovsa darbiem patapinātus dialogus. Pēc neveiksmīgas taisnošanās Labafs atzina, ka esot "izgāzies".

Ironiskā kārtā atvainošanās ziņojumu viņš bija nokopējis no vietnes "Yahoo! Answers". Kad atklātībā nāca arī tas, viņš Klovsam vēlreiz atvainojās ar lidmašīnas vilktu ziņu Losandželosas debesīs.

Šomēnes Labafs paziņoja, ka aizejot no sabiedriskās dzīves.

LETA/Foto: AFP/LETA