Nekaunīgi mīlnieki pazemo slavenas latviešu dāmas
Gan Liene Šomase, gan Aija Andrejeva, gan Dana Dombrovska ir vienas no tām sabiedrībā pazīstamajām dāmām, kas ir nelietīgu vīriešu upures.
Slavenības
2014. gada 17. februāris, 05:25

Nekaunīgi mīlnieki pazemo slavenas latviešu dāmas

Jauns.lv

Aija Andrejeva, Liene Šomase, Dana Dombrovska – kas viņām kopīgs? Gan tas, ka viņas ir labi pazīstamas Latvijas šovbiznesā, gan arī tas, ka viņas visas nekaunīgi izmantojuši nu jau bijušie mīļotie vīrieši.

Sabiedrībā pazīstamas dāmas ne reizi vien žurnālam „Kas jauns” atzinušās, ka viena no atpazīstamības ēnas pusēm ir tas, ka atrodas vīrieši, kas uz viņu rēķina vēlas kļūt slaveni. Taču uzrodas arī tādi stiprā dzimuma pārstāvji, kas, uzsākot ar attiecības, pamanās dzīvot uz šo sieviešu rēķina.

Dombrovsku apzog un pazemo viņas mīļotais

Žurnāls „Kas jauns” 2012. gada nogalē rakstīja, ka stilisti Danu Dombrovski liktenis atkal netika saudzējis. Ja 2011. gada augustā Dana sajūsmas pilna stāstīja, ka ir iemīlējusies un jūtas laimīga, tad pēc gada izrādījās, ka šis vīrietis Danu ir pamatīgi pazemojis un izmantojis.

Toreiz attiecības ar gados vecāko Romeku Kūnu Dana nosauca par ļoti dārgām un svarīgām. Dana lepojās, ka pēc trīs gadu ilgā depresijas perioda viņai atkal sākusies jauna dzīve, kurā viņa burtiski lidojot un plaukstot. Diemžēl laime Danai bija īsa, jo, kā vēlāk izrādījās, viņas mīļotais ir īsts afērists, kurš izmantojis Danas labo sirdi un pamanījies dzīvot uz viņas rēķina un finansiāli izmantojis.

Par to Dana toreiz pavēstīja sociālajā tīklā Facebook, ierakstot: „Dārgie draugi! Ļoti gribējās dažādus viedokļus, maigi izsakoties, neparastai situācijai. Ja vien spējat, iedomājieties: jūs svarīgu un nopietnu iemeslu dēļ vēlaties pārtraukt attiecības. Mantu pārkrāmēšanas un šķiršanās procesa laikā «otra puse» piesavinās aploksni ar visiem jūsu materiālajiem ietaupījumiem. Cilvēks pats to nenoliedz. Iemesls esot pietiekams: ja jūs kādu pametat - jums jāsaņem sods. Nu, varat arī pieņemt, ka jūs esat sieviete, bet viņš - vīrietis spēka gados. Mani interesē, kāda būtu jūsu rīcība. Ne filozofiskas pārdomas par tēmu.”

Pati Dana par šo tēmu vairāk izteikties nevēlējās, taču stilistes draugi zināja stāstīt, ka Danai nozagta aploksne, kurā bijuši viņas pēdējo mēnešu ietaupījumi – vairāk nekā 1000 latu. Zīmīgi, ka Romeks Kūns pat neesot noliedzis, ka paņēmis naudu. Bet tas vēl nav viss. Danas Dobrovskas paziņas arī teic, ka, dzīvojot kopā ar Romeku, stiliste iedzīvojusies pamatīgās parādsaistībās. Proti, Dana paņēmusi kredītu kopīga mitekļa iegādei. Aizņēmumu bankai atdot solījies Kūns, taču – solīts makā nekrīt, un šīs finansiālās saistības nācās atrisināt Danai.

Dzīvokļa dēļ Aijai Andrejevai sabojāta dzīve

Līdzīgā ķibelē pirms gada iepinās dziedātāja Aija Andrejeva, kurai arī nācās atrisināt bijušā drauga parādsaistības.

Problēmas sākās ar to, ka, pirms vairākiem gadiem uzsākot kopdzīvi ar Kristiānu Rengardu, Aija ar draugu ievācās miteklī jaunuzceltā namā Titurgā. Šo dzīvokli, aizņemoties līdzekļus bankā, iegādājās Kristiāns, bet Aija piekrita būt par kredīta galvotāju.

Tomēr pēc kāda laika pārītis šķīrās, un Aija no Kristiāna aizgāja, sākot īrēt dzīvokli Rīgā. Abi vienojās, ka Aija nepretendēs uz dzīvokli Titurgā un turpmākos maksājumus kreditoriem veiks Kristiāns, kas reāli arī palika dzīvot kopīpašumā iegādātajos apartamentos. Taču pērnā gada sākumā izrādījās, ka Kristiāns nav kārtojis finansiālās saistības un ir parādā bankai, bet, tā kā Aija bija līdzatbildīga par šo parādu, arī viņa tika iekļauta parādnieku sarakstā, apgrūtinot iespēju veikt aizņēmumus privātām vajadzībām tik ilgi, kamēr galvotais kredīts nav dzēsts.

Šomase: „Viņš mani izmantoja!”

Tagad no vīriešu nekaunības cietusi dziedātāja Liene Šomase. Viņa izbeigusi attiecības ar savu puisi – Madonas hokeja kluba dibinātāju Bruno Holstu -, kurš dzīvojis uz viņas rēķina.

„Viņš bija patiešām ļoti jauks, atstāja patīkamu iespaidu. Sirsnīgs, laipns puisis no laukiem. Kad satikāmies, domāju – re, nu ir īstais! Gādīgs, rūpējās par mani. Palīdzēju viņam visā, cik spēju. Kad viņam bija problēmas ar naudu, iedevu to. Tas taču ir tikai loģiski – ja jau divi cilvēki dzīvo kopā, tad atbalsta viens otru, rūpējas, palīdz. Dzīvojām kopā piecus mēnešus manā dzīvoklī, es maksāju īri, pirku pārtiku. Lutināju viņu, rūpējos... Uzticējos viņam. Un, redz, kā sanāca...” nesenajā intervijā žurnālam „Kas jauns” stāstīja  Šomase.

Decembrī Liene Šomase uzzināja, ka Bruno pārdevis viņas automašīnu. „Pirmo reizi viņam iedevu savu auto, jo viņam tā bija nepieciešama it kā darba vajadzībām. Tehniskā pase gan bija palikusi pie manis. Bruno vēlāk zvanīja, ka mašīna saplīsusi un tā atrodas Ulbrokā pie kādas sievietes. Un tad zvanīja tā sieviete un mani pamatīgi šokēja ar jautājumu: „Kad tad to mašīnu pārrakstīsim?” Neizpratnē apjuku. Un tad dāma man paskaidroja: „Kā? Jūsu vīrs pārdeva mums jūsu mašīnu, un tagad gaidām, kad to varēs pārreģistrēt.” Tādi, lūk, tie pārsteigumi! Kad to uzzināju, Bruno pazuda, aizbrauca prom no Latvijas,” atceras Liene, kura tad vērsās policijā.

Aizbēgušo Bruno Šomase uzmeklēja sociālajos tīklos, pierunāja atgriezties Latvijā un atrisināt problēmu. „Viņš tai sievietei atdeva naudu, es atguvu auto, bet policija krimināllietu vairs neierosināja, jo viss atrisinājās. Izrunājāmies ar Bruno, viņš stāstīja, ka gribējis mašīnu pārdot, lai būtu par ko nopirkt jaunu. Noticēju, devu otru iespēju. Un kur es nonācu? Mani atkal apzaga,” atzīstas dziedātāja, kura noskaidrojusi, ka Bruno viņai pamatīgi melojis. Tāpēc janvāra sākumā Liene pateica, ka šķiras. „Teicu, ka nevaram būt kopā, ka man blakus vajag vīrieti, uz kuru varu paļauties, kurš strādā, kurš ir atbildīgs un nemelo,” žurnālam „Kas Jauns” stāstīja Liene, piebilstot, ka dzīvojot kopā ar Bruno, viņai jau agrāk šis tas pazudis. „Nevaru apgalvot, ka kāds mani apzadzis, bet... Mistiski pazudis briljanta gredzens, no maka nereti zuda nauda. Reiz man no somiņas bija pazudis maks. Nākamajā dienā Bruno to atdeva, teica, ka man tas izkritis lielveikalā un viņš to dabūjis atpakaļ. Makā viss bija – banku kartes, dokumenti, tikai ne vairs 100 eiro. Toreiz neko ļaunu nepadomāju, visādi var būt – godīgais atradējs paņēmis sev kompensāciju. Bet tagad, pēc visiem šiem atgadījumiem, man ir pamatīgas aizdomas, kas aiz tā visa slēpjas,” žurnālam „Kas Jauns” pirms nedēļas atklāja Liene Šomase, piebilstot, ka notikušais viņai ir kā liela dzīves mācība.

Kasjauns.lv/Foto: no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva