Vai jūs pateiktu, ka viņai ir jau 73? FOTO
Aizvadītā gadsimta 60. un 70. gados aktrise Rakela Velča ierindojās pasaules apjūsmotāko sieviešu vidū.
Slavenības
2014. gada 1. marts, 09:19

Vai jūs pateiktu, ka viņai ir jau 73? FOTO

Jauns.lv

Pagājis jau gandrīz 50 (!) gadu, kopš laika, kad aktrise Rakela Velča iemantoja popularitāti un sekssimbola statusu. Šobrīd viņai ir jau 73 gadu, bet ekrāna dīva šarmu un skaistumu nav zaudējusi.

73 gadus vecā aktrise Rakela Velča nesen kā apmeklējusi Kostīmu mākslinieku ģildes balvu vakaru Beverlihilsā. Elegantā aktrise bija tērpusies augumam piegulošā melnā kokteiļkleitā, kas izcēla viņas nevainojamo figūru. Zaigojošajam tērpam viņa bija pieskaņojusi kristāliņiem rotātas kurpes un dārgakmeņu auskarus. Aktrise bija izvēlējusies skaistu, kuplu matu parūku, kas visticamāk ir no viņas pašas izdotās līnijas „Hair U Wear”.

Rakela ir divu bērnu mamma. Viņas dēlam Deimonam ir jau 53 gadu, bet meitai Tanijai – 51. Rakela pasaules slavu iemantoja pateicoties 1966. gadā uzņemtajai filmai „One Million Years B.C.”. Aktrises foto alu laikmeta sievietes ietērpā savulaik kļuva par visu laiku pārdotāko plakātu!

Līdzīgi kā Bridžita Bardo un Merilina Monro, arī Velča savulaik baudīja Holivudas seksa simbola statusu. Aizvadītā gadsimta 60. un 70. gados viņa ierindojās pasaules apjūsmotāko sieviešu vidū.

Žurnāls „Playboy” atzina Rakelu par iekārojamāko sievieti 70. gados! Īsi pirms savas 40. jubilejas — 1979. gadā — aktrise visbeidzot arī piekrita puskaila pozēt šim vīriešu žurnālam. Mammas pēdās sekojusi arī Rakelas Velčas meita aktrise Tanija Velča. Viņa piedalījusies „Playboy” fotosesijā 1995. gadā, būdama 34 gadus veca.

Lai arī Rakela savulaik piekritusi žurnāla „Playboy” fotosesijai, viņa nekad nav pozējusi pavisam kaila. Arī šim izdevumam ne. Fotogrāfija ir visjutekliskākā, kad tajā kas atstāts skatītāja iztēlei un nav atklāts kā uz delnas. „Iespējams, netiku pozējusi kaila, jo esmu meitene ar visai vecmodīgiem ieskatiem un nāku no ļoti pareizas ģimenes,” teic Velča. „Taču jūs mani vismaz desmit gadus esat redzējuši pozējam bikini peldkostīmos. Tas, ka tevi dēvē par seksa simbolu, ir ļoti glaimojoši un nenoliedzami palīdz gūt panākumus šovbiznesā. Taču visam ir sava robeža. Šis vārds paliek cilvēku atmiņā, un viņiem veidojas iespaids, ka ne uz ko citu neesi spējīga. Tāpēc jābūt uzmanīgai.”

Rakela uzskata, ka mūsdienās par seksa simboliem var dēvēt modeles, jo kino aktrises jau pārkāpušas robežu, kas šķir erotiku no pornogrāfijas. Velča augstu vērtē tādas supermodeles kā Sindiju Kraufordi un Klaudiju Šīferi.

„Es katru rītu sāku ar jogas vingrojumiem,” norāda Rakela. „Ja es nefilmējos un nav vajadzības celties bezdievīgi agrā nakts stundā, parasti mostos ap sešiem rītā un nododos jogai. Vispirms izpildu stiepšanās un elpošanas vingrinājumus. Pēc tam esmu gatava aktīvākai darbībai un 45 minūtes veltu sirds stiprināšanas vingrojumiem un darbam ar hantelītēm. Es vingroju divas stundas sešas reizes nedēļā. Ne tāpēc, ka vajag, bet tāpēc, ka man tas patiešām patīk! Vingrošana man liek justies labi un dod enerģiju visai dienai. Es ļoti ticu tās pozitīvajai ietekmei. Jo vairāk tu ar sevi strādā un ieguldi sevis pilnveidošanā, jo vairāk enerģijas tu saņem pretī. Šo dzīvesgudrību es iemācījos jogas nodarbībās. Tas ir līdzīgi kā ar mīlestību attiecībās. Tu tajās ieguldi savu laiku un pūliņus, ieliec visu dvēseli un saņem pretī mīlestību no sava mīļotā cilvēka. Cerams. (Smejas.)”

Skaistu figūru Rakelai izdodas saglabāt, pateicoties fiziskajām aktivitātēm, kā arī „briesmīgai, baisai diētai, kuru ienīstu un neieredzu”, norāda aktrise. Filmēšanas laukumā kolēģi jau zina, ka mis Velča tikpat kā neēd.

„Man garšo meksikāņu ēdiens burito. Nesmādēju arī spageti un kotletes. Taču pārsvarā mana diēta ir tik skarba, ka spētu nogalināt pat zirgu,” smej Rakela. „Es nesmēķēju un reti lietoju alkoholu. Tikai Margaritu īpašos gadījumos. Tas man ir ieaudzināts jau kopš bērnības Tēvs bija lielisks sportists, spēlēja tenisu un burāja. Man allaž mācīja, ka ir jābūt aktīvai un labā formā. Jāseko tam, ko ēd, lai nekļūtu resna un nolaidīga.”

Kasjauns.lv, Foto: All Over Press