Dziedātāja Jana Kay ķērusies pie otas un atklāj savu pirmo gleznu izstādi. FOTO
Dziedātāja Jana Kay kļuvusi par gleznotāju – viņa sabiedrībai parāda savas trīs gadu laikā tapušās gleznas.
Slavenības
2014. gada 30. aprīlis, 12:19

Dziedātāja Jana Kay ķērusies pie otas un atklāj savu pirmo gleznu izstādi. FOTO

Jauns.lv

Uz savas izstādes atklāšanu restorānā „Dārzs” mūziķe Jana Kay ieradās pamanāma un koša. Viņa bija saposusies spilgti sarkanā kleitā un stilizētā melnā žaketē. Jana bija padomājusi par ikvienu sīkumu, lai izstādes atklāšanas apmeklētāji justos īpaši un gaidīti.

Restorānā skanēja pieklusināta pašas mūziķes mūzika no pagājušā gada radītā albuma itāliešu valodā „Anima Viva”.

Janas veikumu gleznošanā bija ieradušies novērtēt dīdžejs Markus Riva, dizainere Indra Salceviča, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, uzņēmēja Santa Kola un citi.

Sarunā ar portālu Kasjauns.lv dziedātāja atklāja, ka darbi pirmajai gleznu izstādei tapuši trīs gadu laikā. „Šeit ir aplūkojamas vairāk nekā divdesmit gleznas, taču esmu uzgleznojusi vairāk. Kādu daļu esmu uzdāvinājusi sev tuviem un nozīmīgiem cilvēkiem,” atklāj Jana, kuras gleznojumos realitātes atspoguļojums mijas ar abstraktām noskaņām.

„Tās atklāj manu dzīvi, sajūtas, dvēseli un mākslu. Kaut arī mūzika vienmēr manā dzīvē būs galvenās pašizteiksmes veids, arī gleznošana man palīdz izpausties,” stāsta mūziķe.

Janai Kay uzmanības šajā vakarā netrūka, viņa gan sniedza autogrāfus, gan fotografējās kopā ar saviem faniem un saņēma neskaitāmas uzslavas par izstādē aplūkojamām gleznām.

Jana Kay ar dziesmu „Forbidden”

Kasjauns.lv/ Mārtiņš Ziders