Sofija Lorēna pozē fotogrāfiem Kannās. Pirms 50 gadiem un tagad! FOTO
Sofija Lorēna Kannās 1964. gadā un šā gada maijā. Pagājuši 50 gadi, bet savu šarmu itāliešu kinodīva aizvien nav zaudējusi.
Slavenības
2014. gada 24. maijs, 19:30

Sofija Lorēna pozē fotogrāfiem Kannās. Pirms 50 gadiem un tagad! FOTO

Jauns.lv

Itāliešu kinodīva Sofija Lorēna (79) pirmo reizi Kannu kinofestivālā kā aktrise viesojās pirms piecdesmit gadiem. Tolaik viņai bija tikai 29 gadu. Šonedēļ Lorēna atkal žilbinājusi ar savu eleganci Kannu kinofestivāla fotogrāfus un viesus.

1964. gadā Sofija Lorēna kā aktrise pirmo reizi apmeklēja Kannu kinofestivālu. Viņa bija tērpusies zaļā kleitā, bet sarkano žaketi fotosesijas laikā turēja uz rokas. Divus gadus vēlāk – 1966. gadā – Lorēna apmeklēja festivālu uguns sarkanā kleitā.

Aizvadītajā trešdienā aktrise viesojās Kannās un pozēja reklāmas fotogrāfijām. Līdzīgi kā pirms 48 gadiem, dīva Sofija Lorēna bija tērpusies visa sarkanā. Šoreiz viņa izraudzījusies sarkanu bikškostīmu un ap kaklu sējusi sarkanu šalli. Sofiju uz fotosesiju pavadīja viens no viņas diviem dēliem – režisoru Edoardo Ponti (41).

Sofija Lorēnas kinokarjera stiepjas teju sešu dekāžu garumā. Viņa nospēlējusi lomas gandrīz 100 filmās un ar savu darbu nopelnījusi 37 miljonus eiro lielu kapitālu.

Lorēnas karjera aizsākās pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados ar nelielām lomām. Kinodīvas statusu un atpazīstamību visā pasaulē aktrise iemantoja 1960. gadā pēc tēlojuma filmā „The Millionairess”, kurā viņa uz ekrāniem redzama korsetē, zeķturos un baltos cimdos. Šajā pat gadā Lorēna saņēma „Oskara” balvu par tēlojumu filmā „Two Women”, kurā atveidoja 12 gadus vecas meitenes māti, kas cenšas pasargāt savu bērnu kara māktajā Itālijā.

Sofija šogad Kannās atgriezusies goda viešanas statusā. Sarunās ar preses pārstāvjiem izcilā aktrise atkārtoti norāda, ka viņas karjera gandrīz cietusi neveiksmi tās sākumposmā, jo producenti nav viņu uzskatījuši par skaistu. „Viņi sūdzējās, ka mana mute ir pārāk plata un deguns ir par garu,” atceras dīva. „Pēc kino provēm, mani nekad nepaņēma lomai... Taču mazpamazām kinematogrāfi iemācījās, kā atspoguļot manu seju uz ekrāna.”

Aktrise atzinusi, ka novecošanas process ir „smags”. Šā gada septembrī kino leģenda atzīmēs jau savu 80. dzimšanas dienu. „Dzīve nav viegla. Dzīve ir grūta, it īpaši, ja esi nodzīvojis jau diezgan ilgu laiku,” norāda aktrise, atzīstot, ka tagad viņa skaitot „sekundes, minūtes un stundas”. Taču Lorēna atzīst, ka ir „ļoti laimīgs cilvēks, jo esmu dzīvojusi. Esmu nodibinājusi ģimeni, man ir bērni un mazbērni. Taču dzīve rit tālāk un tu paliec vecāka.”


Kasjauns.lv/Foto: All Over Press, AFP/LETA