Jaunā Spānijas karaliene Letīcija reiz kaila pozējusi māksliniekam. FOTO
Letīcija kubiešu mākslinieka Valdo Sāvedras gleznā.
Slavenības
2014. gada 19. jūnijs, 15:55

Jaunā Spānijas karaliene Letīcija reiz kaila pozējusi māksliniekam. FOTO

Jauns.lv

Dienā, kad Spānijas karalis Huans Karloss atteicās no troņa un par jauno karali un karalieni kronēja viņa vecāko dēlu un vedeklu, Letīcija burtiski žilbināja ar savu šarmu. Ne velti viņa jau atzīta par elegantāko šobrīd valdošo karalieni. Taču skaistules pagātnē ir kāds noslēpums, kas ne pārāk tīk konservatīvajiem karaļnamiem.

Uz kronēšanas ceremoniju Letīcija ieradās sava iecienītā modes mākslinieka Felipes Varela dizainētā tērpā. Viņai līdzās bija vīrs, jaunais Spānijas karalis Felipe un burvīgās meitiņas Leonora (8) un Sofija (7).

Jau 2003. gadā, kad Astūrijas princis Felipe paziņoja par saderināšanos ar TV personību Letīciju Oritsu, viņa izvēle raisīja pretrunīgu viedokli sabiedrībā, bet jo īpaši karaliskajās aprindās. Tolaik 31 gadu vecajai Letīcijai bija ievērojami bagātāka pieredze nekā vairumam princešu. Letīcijai bija veiksmīga karjera, kuras laikā viņa bija veikusi reportāžu par sagruvušajiem Dvīņu torņiem Ņujorkā un veidojusi apskatus par notiekošo kara zonā Irākā. Turklāt šī sieviete bija šķirtene, kas ļoti nepatika aristokrātiem.

Taču nu atklātībā nācis vēl kāds noslēpums no daiļās Letīcijas pagātnes. Viņu reiz vienojusi cieša draudzība ar kubiešu mākslinieku Valdo Sāvedru, kurš uzgleznojis Letīciju kailu. Nākamā Spānijas karaliene gleznā redzama kaila līdz viduklim.

Mākslinieks gan intervijās uzsvēris, ka Letīcija viņam nekad kaila nav pozējusi, kamēr viņš glezno. Darbs veidots pēc fotogrāfijām un liekot lietā iztēli.

Sāvedra teic, ka abi iepazinušies 1996. gadā, kad Letīcijai bija 24 gadi. Tolaik jaunā sieviete dzīvoja un strādāja Gvadalaharā. Viņa rakstīja meksikāņu laikrakstam „Siglo XXI”.

Letīcija uzrakstījusi materiālu par mākslinieka Sāvedras izstādes atklāšanu. „Viņu vidū radās simpātijas no pirmā skatiena,” spāņu laikrakstam „El Mundo” izteicies kāds zinātājs. Drīz vien abi kļuvuši par labiem draugiem, taču romantiskas attiecības abus nekad tā arī neesot vienojušas.

Mākslinieks nenoliedz, ka bija iemīlējies daiļajā Letīcijā, taču nekad viņai savas jūtas netika atklājis. Letīciju tolaik vienojušas attiecības ar Sāvedras draugu, rokzvaigzni Fernando Oliveru.

Intervijās mākslinieks Letīciju sauc mīļvārdiņā Letija. Deviņdesmitajos gados gleznotājam ienākusi prātā doma atainot Letīciju kā modeli savos darbos, kuros viņš

izrādītu godu māksliniekiem, kas viņu reiz iedvesmojuši – kā, piemēram, Goijam un Pikaso.

Letīcija šai idejai esot devusi savu jāvārdu. Tā jaunā sieviete kļuva par Sāverdas mūzu. Viņas vaibsti atpazīstami vairākās šā autora eļļas gleznās, kā arī ilustrācijās viņa dzejas grāmatām.

Pēc Letīcijas atgriešanās Spānijā, draudzība ar Sāvedru izplēnējusi. Viņa neesot ar mākslinieku vairs pārmijusi ne vārda.

Kasjuans.lv/Foto: All Over Press