Krievijā izvarotās meitenes Diānas dzīve pēc skandāla neticami mainījusies
Diāna Šurigina kļuvusi par pieprasītu blogeri Krievijā, kas ļauj viņai arī nopelnīt naudu.
Slavenības
2017. gada 28. februāris, 12:18

Krievijā izvarotās meitenes Diānas dzīve pēc skandāla neticami mainījusies

Jauns.lv

Karstākais temats visā Krievijā šobrīd ir 17 gadus vecās Diānas Šurigina stāsts - meitene, kuru izvaroja ballītē, piedalījās vairākus Andreja Malahova "Пусть говорят" raidījumos, un "uzspridzināja" sociālos tīklus, blogus, medijus, kā arī sadalīja cilvēkus divās nikni karojošajās frontēs - aizstāvjos un pēlējos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc tam, kad ēterā parādījās pat trīs šai tēmai veltīti raidījumi, jauniete iemantoja lielu slavu un savāca arī prāvu atbalstītāju pulku. Tiesa gan, sabiedrība jau no pirmā raidījuma vairāk bija par izvarošanu apsūdzētā Sergeja pusē. Notikumi attīstījās ātri un aizgāja pat tik tālu, ka 17 gadus vecā meitene, kura cilvēkiem uzticēja savu sāpi, tika nežēlīgi izsmieta, troļļota un pat saņēma draudus. 

Krievijas mediji vēstī, ka tagad notikumi attīstījušies, iespējams, par labu meitenei, kura nu kļuvusi par videoblogeri, atklājot savu "Youtube" kanālu, kurā viņas pirmais videovēstījums savāca vairāk nekā trīs miljonus skatījumu. Šajā video jauniete atbildēja uz cilvēku uzdotajiem jautājumiem. Piemēram, kāpēc pirmajā raidījumā viņa izskatījās īpaši izaicinoši, bet abos pēdējos raidījumos bija krietni vien pieticīgāka. 

Jauniete stāstīja, ka pirmajā raidījumā par tēlu rūpējās stilisti, bet turpmāk viņa nolēma krāsoties un veidot matu sakārtojumu pati. Jānorāda, ka arī viņas pievilcīgais izskats bija viens no iemesliem, kāpēc viņu tik ļoti troļļoja sociālajos tīklos. Tāpat viņas jaunizveidotajam kontam sociālajā tīklā "Instagram" arī ir prāvs sekotāju pulks. 

Izrādās, jauniete nesen saņēmusi pat uzaicinājumu filmēties režisora Jurija Spiridonova krimināldrāmā "Egors Šilovs". Meitene par to informēja savus sekotājos, sakot, ka vēl domā, vai šo piedāvājumu pieņemt. 

Kaimiņvalsts mediji raksta, ka šis skandāls, kurš izrādījās ļoti mokošs gan Diānas, gan Sergeja ģimenei, tagad pavērsies tā, ka jaunā meitene pat var nopelnīt nesliktu naudu, darbojoties sociālajos tīklos. Viņu plašajā Krievzemē pat sāk atpazīt uz ielas. "Daži cilvēki iet garām un skatās, daži apstājas, daži uzdod jautājumus. Piemēram, kā iet. Es to uztveru mierīgi," saka Diāna.

Daudzi Krievijas iedzīvotāji uzskata, ka šī skandalozā slava meitenei galu galā ir izdevīga - ja sākumā viņa bija spiesta slēpties naidīgās cilvēku attieksmes dēļ, tad tagad jauniete kļūst arvien pieprasītāka un veiksmīgāka mediju slavenība. Meitene, kura vēl nav pabeigusi skolu, nekur nestrādā. Arī viņas ģimene nav īpaši turīga. Jauniete, "Instagram" vaicāta, cik maksā reklāma viņas kontā, atbildēja - 25000 rubļu (407,6 eiro), kas ir visai ievērojama naudas summa tik jaunai meitenei.

Mediji uzsver, ka raidījuma dalībnieku pirmreizējais honorārs "parastiem" cilvēkiem ir aptuveni 10 000 rubļu neatkarīgi no dalībnieku skaita. Viņiem arī apmaksā transportu uz Maskavu un viesnīcu. 

Mediji pieļauj, ka pēc pirmā raidījuma Šuriginu ģimene arī saņēma vairākus tūkstošus rubļu, taču Diānas atnestie reitingi kanālam, visticamāk, lika raidījuma veidotājiem vēl vairāk atvērt makus. Izskan, ka dalība visos trijos raidījumos viņai atnesa nu jau vairākus simtus tūkstošu rubļu, taču precīza summa atklāta netiek. 

Tiesa gan, ne tikai baiso pieredzi guvusī jauniete tagad nopelna šī stāsta dēļ - uzradās ne mazums cilvēku, kuri šajā skandālā saskatīja zelta āderes potenciālu. Šo tēmu sāka apspriest neskaitāmi blogeri, kuriem augošais skatījumu un abonētāju skaits ienes lielākas naudas no reklāmām. Sociālajos kontos izveidoti arī neskaitāmi viltus profili ar mērķi iedzīvoties uz meitenes slavas rēķina.

Atgādinājums: par ko ir stāsts? 

Lai saprastu, kāpēc Diānas stāsts tik ļoti uzkurinājis sabiedrību, ka tam veltīti jau divi Krievijā populārā TV raidījumu vadītāja Malahova raidījumi, iesaistījies arī portāls "Meduza.io". Portāls vēstī, ka Diāna Šurigina ir 17 gadus veca Uļjanovskas iedzīvotāja, kura 21 gadu veco Sergeju Semenovu vaino izvarošanā. Abi jaunieši iepazinušies viņa drauga dzimšanas dienas ballītē, kura norisinājās pērn, 31.martā. Jaunieši svinību norisei izraudzījās kādu piepilsētas namiņu, uz kuru uzlūdza arī Diānu. Šurigina tur esot dzērusi degvīnu un apgalvo, ka esot pretojusies Sergeja uzmanības apliecinājumiem, taču vņš esot atteicies saklausīt meitenes teikto "nē". 

Vairākus mēnešus vēlāk, pērnā gada decembrī, tiesa atzina Semenova vainu un piesprieda viņam astoņu gadu cietumsodu stingrā režīma cietumā, tomēr pēc apelācijas iesniegšanas cietumsods tika samazināts līdz trim gadiem un trim mēnešiem mazāk stingrā soda izciešanas vietā. 

Uzreiz pēc sprieduma paziņošanas sociālajā tīklā "VKontakte" parādījās atbalsta grupas gan cietušajai meitenei (ap 10 000 sekotāju), gan apsūdzētajam (Ap 30 000 sekotāju). Arī Sergeja ģimene metās cīnīties ar, viņuprāt, netaisnīgo spriedumu.

31.janvārī PBK ēterā izskanēja raidījums ar nosaukumu "Ballītes karstumā", kurā piedalījās Sergeja mamma un māsa, kā arī Diānas tēvs - meitenes ģimene šajā raidījumā bija vainīgo statusā. Raidījums izsauca plašu rezonansi valstī - to vietnē "Youtube" pamanījās noskatīties miljoniem cilvēku, krietni pārsniedzot citu šī raidījuma skatījumu skaitu.

Portāls "Meduza.io", analizējot raidījumu, norāda, ka gan Malahova pieaicinātie eksperti, gan studijas viesi bija noskaņoti pret Diānu. Vairākkārt izskanējušas replikas, kurās meitene nosaukta par "izlaistu". Viesi un eksperti arī uzdeva dažādus agresīvus un kompromitējošus jautājumus par izdzertā alkohola daudzumu. Galu galā Diānas un viņas ģimenes rīcībā tika saskatīti mantkārīgi nolūki. Sergeja māte apgalvojusi, ka Diānas tēvs pieprasījis no ģimenes miljonu rubļu (16 334,9 eiro) apmaiņā pret lietas izbeigšanu. 

Arī komentāros "Youtube" vērojama pret Diānu vērsta reakcija: "Jūs no fotogrāfijas jau variet redzēt, ka viņa ir tipiska *****. Viņš nav vainīgs, esmu pārliecināts", "Viņa ir galīga maita. Es pat nevaru to skatīties. Uzreiz redzams, ka viņa melo, sēž, smejas, smaida. Sadzemdē tādas maitas, bet puišiem vēlāk jācieš... Varbūt viņa jau iesēdinājusi ne vienu vien, fuj, maita." 

Pret meiteni kritiski noskaņotais viedoklis nebūt nebija viss - tīmeklī parādījās neskaitāmas joku bildītes, kuru galvenā varone ir 17 gadus vecā meitene. Joku fotogrāfijās tika izmantotas frāzes, kuras no meitenes mutes izskanēja raidījuma laikā. Aizgāja tikt tālu, ka meitenes izteikto frāzi un jaunietes siluetu savā reklāmā iekļāva ātrās ēdināšanas ķēdes "Burger King" pārstāvji uzņēmuma sociālajos kontos. Tiesa gan, pēc sašutuma viļņa reklāma tika izdzēsta. 

"Meduza.io" norāda, ka viedokļi, izdzirdot Diānas stāstu, ne tikai sadalījās divās daļās, bet gan radīja problēmu gūzmu, tāpēc 20.februārī PBK izskanēja vēl viens šim notikumam veltīts raidījums, kura nosaukums bija "Ballītes karstumā. Turpinājums". Šoreiz raidījuma komanda jau kolonijā intervēja Sergeju, kurš pilnībā noliedza vainu un sacīja, ka tikšanās ar Diānu izpostīja viņa dzīvi. Neklājās viegli arī Diānai, kurai pēc pirmā raidījuma esot uzbrukts pie mājām, tāpēc ģimene tagad spiesta nemitīgi mainīt dzīvesvietas. 

Tikmēr strauji mainījās arī Malahova intonācija - šoreiz viņš raidījuma viešņai veltīja vairāk uzmanības un pat paziņoja, ka meitene izvarota arī otrreiz - šoreiz sociālajos tīklos. 

Diāna otrajā raidījumā piedalījās ar krietni pieticīgāku frizūru (pirmā raidījuma lokas arī kļuva par joku objektu sociālajos tīklos). Tagad raidījuma viesi un eksperti secina, ka meitene, saskaroties ar dzēlībām tīmeklī, "patiešām cieš", bet ticēt, ka Sergejs būtu izvarojis meiteni, lielākā daļa joprojām atsakās. Raidījuma viesi kaismīgi izsaka savu redzējumu par to, kā būtu jājūtas "īstai" izvarotai sievietei, piemēram, "Kad manu paziņu izvaroja, viņa ne tikai kliedza, bet pat izlēca no trešā stāva loga."

Tāpat raidījumā izskanēja arī citi interesanti secinājumi, proti, jauniem cilvēkiem "nevajag iet istabās kopā ar tādām meitenēm", bet jaunām sievietēm - "ja jūs aicina uz mājiņu vakarā, iemesls nav vēlme paspēlēt šahu". 

Tikmēr tēma tiks turpināta arī tālāk, 21.februārī ēterā iznāca trešais un noslēdzošais Diānai un Sergejam veltītais Sergeja Malahova raidījums - tas daudz neatšķīrās no iepriekšējiem diviem. Raidījumā piedalījās arī Diānas māte, kurai pārmests, ka viņa meiteni pasaulē laida jau 15 gados, kā arī Diānas tēvs. Lai arī pret jaunieti vērstais tonis bija mazliet pieklusinātāks, studijas eksperti nebeidza viņu apsūdzēt melos un jauna vīrieša dzīves izpostīšanā. 


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube