Arī Zatleri novērtē veģetāriešu restorānu. FOTO
Eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu veģetārā restorāna “Buddha” atklāšanā ieradās, lai novērtētu, cik dažādi par pagatavot un pasniegt veģetārus ēdienus un saldumus.
Slavenības

Arī Zatleri novērtē veģetāriešu restorānu. FOTO

Jauns.lv

Ar vairāku sabiedrībā pazīstamu cilvēku ciemošanos, gardu maltīšu baudīšanu, muzikālu priekšnesumu klausīšanos un dažādiem pārsteigumiem oficiāli atklāts ekskluzīvais veģetārais restorāns „Buddha”, kas atrodas Raiņa bulvāri, smalkajās telpās zem kluba “Mai Tai”.

Arī Zatleri novērtē veģetāriešu restorānu. FOTO...

Restorāns trešdienas vakarā tika atklāts ar svinīgu restorāna labās fejas – TV sejas Annas Rozītes - uzrunu un simbolisku lentas griešanu, kam sekoja veģetāru ēdienu un dzērienu baudīšana, kā arī ājurvēdiskās kulinārijas meistarklases. Pasākuma viesus visa vakara garumā priecēja Seno Austrumu un mūsdienu Rietumu harmonijas sintēze grupas „Baraka” izpildījumā, bet pie Dj pults ar saviem klejojumiem vēdiskajā pasaulē dalījās Dj Kaspar Bindeman. Tāpat apmeklētājus izklaidēja iluzionists Valdemārs Veišs, hennas māksliniece Sabīne un pazīstamais someljē Jānis Kaļķis, kas piedāvāja īpaši veģetārai maltītei pieskaņotu vīnu izlasi, bet veselīgo kokteiļu meistarklasi pasniedza Alvīne Raituma.

Atklājot restorānu, kurā ēdienu klāstā sev ko tīkamu atradīs gan veģetārieši, gan vegāni, gan svaigēdāji, bet īpašs restorāna lepnums ir pašu gatavots saldējums un svaigēdājiem piemērotas tortes un citi saldumi, tā šefpavārs Oļegs Serafimovs uzsvēra, ka ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti produkti tikai no pārbaudītām vietējām saimniecībām un sertificētiem EKO produktu ražotājiem, jo restorānā pagatavoto ēdienu galvenais uzdevums ir radīt ne tikai baudu garšas kārpiņām bet arī atstāt pozitīvu ietekmi uz cilvēka veselību kopumā. “Šī ir kā neliela miera ostiņa, kurā veldzēties pēc nebeidzamās viļņošanās ikdienas steidzīgajā okeānā,” bilda šefpavārs.

Par viņa teikto restorāna atklāšanā pārliecinājās tā viesi, tostarp daudzi sabiedrībā pazīstami ļaudis – aktieris Rihards Lepers, uzņēmēja Marika Ģederte, aģentūras Mis Latvija direktore Inta Fogele ar konkursa Misters Latvija finālistiem, basketbolists Kaspars Kambala ar mīļoto draudzeni Zani Pertniku-Gromovu, modes māksliniece Šeila ar vīru, kā eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri un dēlu Kārli un citi.

“Mēs nešķirojam ēdienus kategorijās – veģetārs, vai neveģetārs. Ģimenē esam visēdāji, taču ar lielu prieku baudām arī veģetāras maltītes,” portālam kasjauns.lv restorāna “Buddha” atklāšanā ar saviem ēšanas paradumiem dalījās Valdis Zatlers. “Tagad jau ir visādas modes, bet mēs ģimenē cenšamies ēst sezonāli – lietot uzturā svaigus produktus. Piemēram, tagad vairāk baudām dārzeņus un augļus. It sevišķi no pašu dārza. Šobrīd mums siltumnīcā ir ļoti laba tomātu raža – ēdam tos. Starp citu, agrāk nebijām iedomājušies, ka arī, piemēram, zivis ir sezonāls ēdiens – zivis katrā gadalaikā garšo citādāk. Tāpēc cenšamies ievērot produktu sezonalitāti,” paskaidro eksprezidents, sakot, ka viņam nav nekādu ierobežojumu ēdienu izvēlē: “Es ar lielāko prieku izbaudu jaunus ēdienus, novērtēju visdažādākās garšas. Tāpēc šovakar arī atnācām uz šo restorānu, jo gribējām gūt pieredzi, cik interesanti pavārs varēs pasniegt šos vienkāršos produktus – dārzeņus un augļus.”

Rīgā durvis vēris ekskluzīvs veģetāriešu restorāns “Buddha”, kura atklāšanā 2014. gada 10. septembrī piedalījās arī sabiedrībā pazīstami ļaudis.

Veģetāriešu restorāna "Buddha" atklāšana

Rīgā durvis vēris ekskluzīvs veģetāriešu restorāns “Buddha”, kura atklāšanā 2014. gada 10. septembrī piedalījās arī sabiedrībā pazīstami ļaudis.

Kasjauns.lv/FOTO: Anete Janševica