Kino leģenda Bridžita Bardo svin 80. dzimšanas dienu. FOTO
Franču kinoaktrise Bridžita Bardo bija 50. gadu sekssimbols.
Slavenības
2014. gada 28. septembris, 11:21

Kino leģenda Bridžita Bardo svin 80. dzimšanas dienu. FOTO

Jauns.lv

Slavenā franču kinoaktrise un 50. gadu seksa simbols Bridžita Bardo 28. septembrī svinēs 80.dzimšanas dienu. Lūk, arī daži foto no viņas dzīves.

"Viņa bija elks vienai sieviešu paaudzei," Norāda Bardo biogrāfijas "BB" autore Marija Dominika Lelivra. "Viņa bija ārkārtīgi slavena. Viņas mīts tikai pieauga, jo viņa aizgāja no kino vēl pirms 40 gadu vecuma sasniegšanas."

Bardo iekaroja pasaules slavu ar 1956. gada filmu "And God Created Woman" ("Un Dievs radīja sievieti"), ko uzņēma viņas toreizējais vīrs Rožē Vadims. Īpaši atmiņā paliekoša bija aina, kurā Bardo kaislīgi dejo plīvojošos svārkos ar šķēlumu līdz viduklim, ko bargi nosodīja ASV cenzori. "Sava laika sieviete, brīva no vainas apziņas un jebkādiem sociāliem tabu," viņu tolaik raksturoja Vadims.

Lai arī Bardo augusi tradicionālā katoļu ģimenē, viņa izvēlējās bohēmisku dzīvesveidu. Viņa četras reizes precējusies, pavadījusi laiku ar dažādiem mīļākajiem, kā arī viņas ģērbšanās stils ievērojami atšķīrās no ieturētajiem tērpiem, kurus valkāja viņas laikabiedri Holivudā.

"Viņa staigā basām kājām un atsakās no elegantām frizūrām, dārgakmeņiem, smaržām, grima un tamlīdzīgām lietām," atzinīgi uzsvēra Francijas feminisma ikona Simona de Bovuāra. "Viņa dara, ko vēlas, un daudzus tas uztrauc."

Tagad Bardo aizrāvusies ar dzīvnieku aizsardzību. Viņa piedalījusies dažādās vērienīgās kampaņās, lai glābtu roņus, ziloņus un klaiņojošus suņus.

Nesenā intervijā aģentūrai AFP bijusī aktrise atzinās, ka došanās pensijā esot "briesmīga". "Tas ir šausmīgi garlaicīgi," viņa teica. "Cilvēki nomirst no garlaicības."

Bardo izvairās no modes un kino pasaules, kā arī atsakās no plastisko operāciju veikšanas. "Mīts? Šis vārds man vienmēr seko, taču patiesībā nenozīmē neko," viņa 2010. gadā sacīja intervijā žurnālam "Marie Claire". Viņai arī tika jautāts, kura franču aktrise varētu viņu spēlēt biogrāfiskā filmā. "Neviena," skanēja dzēlīga atbilde. "Neviena to nevarētu izdarīt. Kā viņām trūkst? Manas personības!"


LETA/kasjauns.lv/Foto: All Over Press