1dienas
19stundas
37minūtes
58sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Depardjē zadzis dārglietas no mirušiem un strādājis par prostitūtu!
Jaunajā grāmatā Žerārs Depardjē atzīst, ka reiz jaunībā viņš palīdzējis kādam kapu zaglim, kurš kapsētās atracis nesen apbedīto cilvēku mirstīgās atliekas un zadzis no viņiem dārglietas un kurpes, ko vēlāk pārdevis.
Slavenības

Depardjē zadzis dārglietas no mirušiem un strādājis par prostitūtu!

Jauns.lv

Žerāru Depardjē (65) uzskata par vienu no talantīgākajiem franču kino aktieriem. Viņš arī slavens kā liels skandālists un alkohola mīlētājs. Nesen izdotajā biogrāfijā aktieris pastāsta daudz skandalozu faktu no savas jaunības.

Depardjē zadzis dārglietas no mirušiem un strādāji...

Žerārs Depardjē atklāj, ka jaunības gados piestrādājis kā puisis uz izsaukumu, trīs nedēļas sēdējis cietumā par auto zādzību un aplaupījis mirušos kapsētās...

Tas viss noticis pirms kāds geju teātra talantu aģents viņu ievērojis un apmaksājis franču aktiermeistarības nodarbības. Šādi Depardjē izglābts no drūmas un bezcerīgas nākotnes.

Jaunajā autobiogrāfijā „Tas notika tā” („Ca c’est fait comme ca”) aktieris stāsta, ka jau agrā mazotnē zinājis, ka bijis negribēts bērns. Māte vairākkārt stāstījusi kā ar adāmās adatas palīdzības centusies pārtraukt nevēlamo grūtniecību, un viņš bieži dzirdējis māti sakām: „Un padomā tik, es gandrīz tevi nogalināju”.

Ģimene bijusi tik trūcīga, ka Žerāram bērnībā nācies palīdzēt mātei dzemdībās pieņemt pasaulē brāļus un māsas, jo ģimene nav spējusi algot tam vecmāti.

Depardjē sācis klejot pa ielām jau 10 gadu vecumā, taču izskatījies vecāks. Viņam līdzcilvēki devuši vismaz 15 gadu. Diezgan ātri nākamais aktieris sapratis, ka ir pievilcīgs citiem stiprā dzimuma pārstāvjiem. „Es jau no agra vecuma apzinājos, ka patīku homoseksuāļiem,” raksta Depardjē un piebilst, – līdzko vīrieši pie viņa vērušies, vēloties pierunāt stāties intīmās attiecībās, viņa pirmais jautājums bijis par naudu – cik tie gatavi maksāt.

Jaunajā grāmatā aktieris arī atzīst, ka dzīvē bijis laiks, kad viņš palīdzējis kādam kapu zaglim, kurš kapsētās atracis nesen apbedīto cilvēku mirstīgās atliekas un zadzis no viņiem dārglietas un kurpes, ko vēlāk pārdevis.

16 gadu vecumā par auto zādzību Depardjē nonācies ieslodzījuma vietā, kur pavadījis trīs nedēļas. Drīz pēc tam, pārceļoties no Francijas mazpilsētiņas un Parīzi, viņš sācis piestrādāt par puisi pēc izsaukuma. Šad un tad Depardjē aplaupījis savus klientus. „20 gadu vecumā manī dzīvoja īsts zaglis,” viņš norāda. „Es varēju kādu apzagt. Es varēju kādu piekaut un aiziet ar visu viņa naudu.”

Depardjē atklāj, ka zadzis arī pulksteņus no studentiem, kas 1968. gadā piedalījās protestos pret valdību. Viņš guļošajiem jauniešiem pārbaudījis kabatu saturu.

Reiz Depardjē pat izdevies iekļūt NATO bāzē un ienest cigaretes, ko viņš tur pārdevis par divreiz augstāku cenu, nekā bija pats pircis.

Franču kinozvaigznes Ardāna un Depardjē viesojas Rīgā

Franču kinozvaigznes Ardāna un Depardjē viesojas Rīgā

Kasjauns.lv, Foto: All Over Press