3dienas
12stundas
16minūtes
33sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Depa un Hērdas tiesvedība, "Oskara" pliķis, kanibālisma apsūdzības un citi lielākie Holivudas skandāli
foto: Shutterstock
Slavenību skandāli, kas satricināja Holivudu.
Slavenības

Depa un Hērdas tiesvedība, "Oskara" pliķis, kanibālisma apsūdzības un citi lielākie Holivudas skandāli

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Slavenības bieži tiek pielūgtas par saviem talantiem un publiskajiem sasniegumiem, taču pat mazākais skandāls var satricināt viņu karjeru un mainīt sabiedrības attieksmi. Mūsdienu digitālajā laikmetā, kur viss notiek uzreiz un kļūst publisks ar vienu klikšķi, slavenību skandāli izplatās strauji, atstājot ilgstošu iespaidu gan uz viņu reputāciju, gan profesionālajām iespējām.

Depa un Hērdas tiesvedība, "Oskara" pliķis, kanibā...

Džonija Depa un Amberas Hērdas tiesvedība

Skandāls sākās, kad 2016. gadā aktrise Ambera Hērda apsūdzēja aktieri Džoniju Depu vardarbībā, kas izraisīja plašu rezonansi medijos. Vēlāk Hērda publicēja rakstu, kurā viņa runāja par sevi kā par vardarbības upuri, nepieminot Depu vārdā, taču tas ietekmēja viņa karjeru. Depu atcēla no vairākām lielām lomām, piemēram, viņam nācās pamest "Karību jūras pirāti" franšīzi un "Fantastiskās būtnes" filmu sēriju.

Tiesvedība un juridiskās cīņas gadiem ilgi ietekmēja abus aktierus, taču Džonija Depa karjera atdzima pēc tam, kad 2022. gadā tiesa lielākoties sprieda viņa labā, pieņemot, ka Hērdas raksts bija neslavas celšana. “No sākuma mērķis bija atklāt patiesību. Patiesības runāšana bija kaut kas, ko es parādā saviem bērniem un visiem tiem, kas mani atbalstījuši. Es jūtu mieru, zinot, ka esmu to sasniedzis,” pēc tiesas sēdes sacīja Deps.

Tas palīdzēja Depam atgriezties sabiedrības acīs ar pozitīvāku tēlu, savukārt Hērdas karjera pēc tiesas sprieduma cieta smagus triecienus. Pēc tiesvedības Hērda kādu laiku uzturējās Spānijā, kur pavadīja laiku ar savu meitu. Lai gan viņas reputācija tika smagi iedragāta, Hērda turpina darboties kino.

foto: Shutterstock
Ambera Hērda un Džonijs Deps.
Ambera Hērda un Džonijs Deps.

Vils Smits un "Oskara pliķis"

Kad aktieris Vils Smits 2022. gada "Oskara" ceremonijā uzkāpa uz skatuves un iesita komiķim Krisam Rokam pēc viņa jociņa par Smita sievu Džeidu Pinketu-Smitu, tas izraisīja milzīgu skandālu.

Incidents notika tiešraides laikā, kad Kriss Roks uz skatuves izteica joku par Džeidas Pinketas-Smitas īsi apcirpto matu stilu, sakot, ka viņa izskatoties kā no filmas "G.I. Jane". Džeidai ir alopēcija – veselības stāvoklis, kas izraisa matu izkrišanu. Vilam Smitam, kurš sākotnēji izskatījās, ka uztver jociņu viegli, brīdī, kad viņa sieva uz jokiem reaģēja ar acīmredzamu neapmierinātību, mainījās noskaņojums. Viņš devās uz skatuves un iesita Krisam Rokam pa seju. Pēc tam, atgriežoties savā vietā, Smits divreiz izkliedza: "Izņem manas sievas vārdu no savas mutes!"

Dienu pēc incidenta Vils Smits publiski atvainojās, izmantojot sociālos medijus, kur viņš norādīja, ka viņa rīcība bija nepieņemama un ka viņš ir reaģējis emocionāli. Vēlāk viņš sniedza video atvainošanos, kurā izteica nožēlu arī Krisam Rokam un viņa ģimenei.

Neskatoties uz to, pēc šī incidenta Smits tika izslēgts no "Oskara" ceremonijām uz 10 gadiem, un viņa reputācija piedzīvoja lielu triecienu. Daudzi viņa nākotnes projekti tika atcelti vai aizkavēti. Lai gan viņš publiski atvainojās, skandāls būtiski ietekmēja viņa līdz tam nevainojamo karjeru.

foto: Shutterstock
Vils Smits ar sievu.
Vils Smits ar sievu.

Britnijas Spīrsas sabrukums

Britnija Spīrsa 2000. gadu sākumā bija viena no pasaulē veiksmīgākajām un populārākajām popzvaigznēm. Taču ar augošo slavu nāca arī milzīgs mediju spiediens. Viņas personīgā dzīve – laulība ar Kevinu Federlainu, divu bērnu piedzimšana un vēlākās šķiršanās problēmas – kļuva par sensāciju tabloīdos.

2007. gada sākumā Britnijas uzvedība sāka mainīties, un viņa kļuva par paparaci galveno mērķi. Tas viss kulminēja ar ikonisko brīdi, kad Britnija noskuva galvu un vēlāk uzbruka kādam automašīnas logam ar lietussargu.  Šie attēli un video no incidentiem izplatījās visā pasaulē, un viņas sabrukums kļuva par lielu notikumu mediju vidē.

Pēc vairākām publikācijām par viņas uzvedību un vairākām vizītēm rehabilitācijas centros, tiesa nolēma, ka Britnija Spīrsa nav spējīga pati par sevi parūpēties. 2008. gadā tika ieviesta aizbildnības sistēma, kurā viņas tēvs Džeimijs Spīrss kļuva par viņas personisko un finanšu aizbildni. Šī aizbildnība kļuva par lielu jautājumu sabiedrībā un starp faniem, jo, neskatoties uz Britnijas uzlabojošos garīgo stāvokli un atgriešanos skatuvē, viņai nebija pilnas kontroles pār savu dzīvi un karjeru.

Britnija turpināja izdot albumus un doties koncerttūrēs, taču aizbildnības nosacījumi radīja daudz jautājumu par viņas brīvību un autonomiju. Viņas fani uzsāka “Free Britney” kustību, pieprasot atcelt aizbildnību un ļaut Britnijai atgūt pilnu kontroli pār savu dzīvi.

Kustība "Free Britney", kas izveidojās, lai beigtu viņas aizbildnību, noveda pie ilgstošām debatēm par slavenību garīgo veselību un tiesībām. Pēc aizbildnības izbeigšanas 2021. gadā Britnija atkal guva plašu sabiedrības atbalstu, lai gan viņas sociālā tīkla ieraksti nereti vien turpina mulsina sekotājus un radīt jautājumus par zvaigznes garīgo veselību.

Pēc aizbildnības izbeigšanas Britnija vairākkārt izteikusies, ka vēlas atgūt savu dzīvi un izbaudīt brīvību, ko viņa tik ilgi bija zaudējusi. Lai gan viņa vēl nav oficiāli paziņojusi par jauniem mūzikas projektiem, viņas fani cer, ka tagad, kad viņa ir brīva no juridiskajiem ierobežojumiem, viņa varēs atkal koncentrēties uz savu karjeru.

foto: Shutterstock
Kustība "Free Britney!"
Kustība "Free Britney!"

Taigera Vuda neuzticības skandāls

Pasaules slavenais golfa spēlētājs Taigers Vudss 2009. gadā nonāca skandāla centrā, kad izskanēja ziņas par viņa neuzticību sievai Elinai Nordegrenai. Šis skandāls izraisīja viņa laulības sabrukumu, un vairākas reklāmas kompānijas, piemēram, "Nike" un "Gatorade", pārtrauca sadarbību ar sportistu.

Vudss uz laiku pārtrauca spēlēt golfu un zaudēja savu "ideālā sportista" tēlu. Lai gan viņš pēc tam atgriezās sportā un guva uzvaras, skandāls atstāja paliekošu iespaidu uz viņa reputāciju.

foto: Shutterstock
Taigers Vuds.
Taigers Vuds.

Ārmija Hammera kanibālisma un vardarbības apsūdzības

Aktiera Ārmija Hammera kanibālisma un vardarbības apsūdzības ir viens no šokējošākajiem skandāliem Holivudā pēdējo gadu laikā. 2021. gadā vairāki mediji un sociālo mediju konti sāka izplatīt ziņas par aktiera privātajām sarakstēm, kurās viņš it kā izteica vardarbīgas un kanibālistiskas fantāzijas, kā arī izpaudās detalizēti par savām seksuālajām vēlmēm, kas iesaistīja kontroli un dominanci. Šis skandāls smagi iedragāja viņa karjeru un sabiedrisko tēlu.

Vairākas sievietes publiski dalījās ar savu pieredzi attiecībās ar Hammeru, aprakstot viņu kā emocionāli manipulatīvu un vardarbīgu. 2021. gada martā viena no sievietēm izvirzīja konkrētas apsūdzības par izvarošanu, apgalvojot, ka Hammers viņai seksuāli uzbrucis 2017. gadā. Šī apsūdzība noveda pie oficiālas policijas izmeklēšanas Losandželosā.

Ārmija Hammera bijušās draudzenes apgalvoja, ka viņu attiecības bija pilnas ar psiholoģisku manipulāciju un vardarbību. Viena no bijušajām draudzenēm arī atklāja, ka Hammers viņai esot uz ķermeņa iegravējis savas iniciāļus ar nazi. Šīs liecības kļuva par daļu no plašāka stāsta par aktiera tumšo pusi un uzvedību, kas bija pretrunā ar viņa publisko tēlu kā veiksmīgam un pievilcīgam Holivudas aktierim.

Ārmijs Hammers noliedza visas apsūdzības, apgalvojot, ka visas viņa attiecības bija ar abpusēju piekrišanu. Tomēr, pieaugot apsūdzību skaitam, viņa karjera sāka strauji sabrukt. Hammers atkāpās no vairākiem svarīgiem projektiem, piemēram, filmām "Manas ugunīgās kāzas" (kur viņu aizstāja Džošs Duhamels) un "Piedāvājums", kas bija par "Krusttēva" filmas tapšanu. Viņš arī zaudēja līgumus ar aģentūrām, kas pārstāvēja viņa intereses.

Viens no lielākajiem triecieniem viņa karjerai bija "Nāve uz Nīlas" filmas iznākšana 2022. gadā. Filma, kurā Hammers spēlēja vienu no galvenajām lomām, tika stipri ietekmēta apsūdzību dēļ, un studija apsvēra iespēju viņa lomu samazināt. Tomēr, tā kā filma jau bija uzņemta, viņa loma palika neskarta, bet skandāls ap viņu ietekmēja filmas popularitāti un uzņemšanu.

Pēc apsūdzībām Ārmijs Hammers pazuda no sabiedrības acīm. 2021. gadā tika ziņots, ka viņš devies uz rehabilitācijas centru, lai meklētu palīdzību saistībā ar narkotiku, alkohola un seksuālas atkarības problēmām.

Aktiera karjera pēc apsūdzībām joprojām ir nenoteikta. Lai gan viņš noliedza visas apsūdzības, skandāls būtiski iedragāja viņa reputāciju un izraisīja plašu sabiedrības diskusiju par piekrišanu, attiecībām un garīgās veselības jautājumiem.

foto: Shutterstock
Armijs Hammers.
Armijs Hammers.