Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Viņam bija vissirsnīgākā dvēsele!" Tuvinieki, draugi un fani sēro par Liama Peina traģisko bojāeju
foto: scanpix
Fani Argentīnā sēro par pāragri mūžībā aizgājušo mākslinieku.
Slavenības

"Viņam bija vissirsnīgākā dvēsele!" Tuvinieki, draugi un fani sēro par Liama Peina traģisko bojāeju

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Pēkšņā bijušās grupas “One Direction” dalībnieka Liama Peina nāve ir izraisījusi šoku mūzikas industrijā. Vairākas slavenības ir izteikušas atbalstu dziedātāja ģimenei un tuviniekiem, paužot skumjas par mākslinieka pāragro aiziešanu.

"Viņam bija vissirsnīgākā dvēsele!" Tuvinieki, dra...

Liama Peina ģimene ir izplatījusi paziņojumu, kurā pauž, ka viņi ir "satriekta" par viņa nāvi. "Liams vienmēr dzīvos mūsu sirdīs, un mēs atcerēsimies viņu par viņa laipno, jautro un drosmīgo dvēseli. Mēs, kā ģimene, viens otru atbalstām, cik labi vien spējam, un lūdzam ievērot privātumu un ļaut mums būt mierā šajā šausmīgajā laikā,” teikts paziņojumā.

Skumjas un šoku par notikušo ir izteikušas vairākas slavenības, tai skaitā sabiedrības dāma Parisa Hiltone. “Mani ļoti apbēdina ziņas par Liama Peina aiziešanu," Hiltone rakstīja savā “X” kontā. "Sūtu mīlestību un līdzjūtību viņa ģimenei un tuviniekiem. Dusi mierā, mans draugs."

Tikmēr grupa “Backstreet Boys” platformā “X” publicēja ziņu: "Vārdi nespēj izteikt emocijas, ko mēs visi šobrīd izjūtam, un šķiet, ka arī pārējā pasaule piedzīvo to pašu. Mūsu sirdis ir kopā ar Liama ģimeni, draugiem un faniem visā pasaulē. Dusi mierā, brāli."

Dziedātāja Rita Ora, kura sadarbojās ar Liamu Peinu dziesmā "For You", ceturtdien platformā X publicēja veltījumu viņam. "Es esmu satriekta. Viņam bija vissirsnīgākā dvēsele, kuru nekad neaizmirsīšu. Es tik ļoti mīlēju strādāt ar viņu – viņš vienkārši bija tik patīkams cilvēks gan uz skatuves, gan ārpus tās. Šīs traģiskās ziņas sagrauj manu sirdi. Sūtu visu savu mīlestību un lūgšanas viņa ģimenei un tuviniekiem. Mūsu dziesma "For You" tagad iegūst pavisam jaunu nozīmi manā dzīvē. Dusi mierā,” rakstīja Ora.

Dziedātājs Čārlijs Pūts savā “Instagram” stāstā rakstīja, ka viņš ir "šokā" par šo nāvi. "Viņš vienmēr bija ļoti laipns pret mani. Viņš bija viens no pirmajiem lielajiem māksliniekiem, ar kuriem man izdevās strādāt," turpināja Pūts. "Es nespēju noticēt, ka viņa vairs nav..."

Līdzjūtību izteica arī dīdžejs un producents Zeds, rakstot: "Dusi mierā, Liam... Es nespēju noticēt, ka tas ir patiesi... pilnīgi sirdi plosoši..."

Britu dziedātājs Džeimss Artūrs izteica līdzjūtību ģimenei un pieminēja, cik lieliski Liams bija kā mākslinieks un cilvēks.

Dažu minūšu laikā pēc traģiskās ziņas izplatīšanās pie viesnīcas pulcējās pūļi, galvenokārt fani vecumā no 20 līdz 30 gadiem. Spontāni tika organizēta piemiņas vieta, lai godinātu mūziķi, un fani turēja vienas minūtes klusuma brīdi.

Liams 2. oktobrī Argentīnā apmeklēja bijušā grupas biedra Niala Horana koncertu.

Mūžībā devies britu mūziķis Liams Peins

Trešdien, 16. oktobrī, Argentīnā traģiskos apstākļos bojā gāja 31 gadu vecā britu superzvaigzne Liams Peins. Kā liecina Argentīnas mediji, pirms ...

Grupa "One Direction", kas pazīstama arī kā 1D, tika izveidota 2010. gadā, tās sastāvā bija Nials Horans, Liams Peins, Harijs Stailss, Luiss Tomlinsons un Zeins Maliks. Grupa tika dibināta, lai 2010. gadā startētu Apvienotās Karalistes TV šova "The X Factor" septītajā sezonā. Grupa šovā ierindojās trešajā vietā. Pēc konkursa tā parakstīja līgumu ar Saimona Kauela ierakstu kompāniju "Syco Music" un Ziemeļamerikā ar "Columbia Records". 2011. gada novembrī "One Direction" izdeva debijas albumu "Up All Night". 2012. gadā tas debitēja pirmajā vietā ASV "Billboard" 200 topā, kļūstot par pirmo Apvienotās Karalistes grupu, kuras debijas albums sasniedz pirmo vietu ASV topā. 2012. gadā singls "What Makes You Beautiful" ieguva BRIT balvu kā labākais britu singls. Tajā pašā gadā grupa izdeva savu otro albumu "Take Me Home", abi albumi sasniedza rekordlielus panākumus un ieņēma topu augstākās vietas. "Billboard" žurnāls grupu nosauca par 2012. gada "labākajiem jaunajiem māksliniekiem", savukārt ziņu portāls "The Huffington Post" 2012. gadu nosauca par "One Direction gadu".

2015. gada martā Zeins Maliks pameta grupu, lai pievērstos solokarjerai. Grupa turpināja uzstāties četru dalībnieku sastāvā, līdz 2016. gada janvārī grupa uz nenoteiktu laiku pārtrauca uzstāties kopā, ļaujot katram dalībniekam īstenot citus projektus.