Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Liams 2. oktobrī Argentīnā apmeklēja bijušā grupas biedra Niala Horana koncertu.

Mūžībā devies britu mūziķis Liams Peins

Trešdien, 16. oktobrī, Argentīnā traģiskos apstākļos bojā gāja 31 gadu vecā britu superzvaigzne Liams Peins. Kā liecina Argentīnas mediji, pirms ...

Slavenības

FOTO, VIDEO: kas notika liktenīgajā vakarā, kurā dzīvību zaudēja britu superzvaigzne Peins? Argentīnas mediji publicē satraucošus kadrus

Anna Klāra

Jauns.lv

Trešdien, 16. oktobrī, Argentīnā traģiskos apstākļos bojā gāja 31 gadu vecā britu superzvaigzne Liams Peins. Kā liecina Argentīnas mediji, pirms liktenīgā pavērsiena mūziķa hoteļa numuriņā noticis jandāliņš un uzdzīve.

FOTO, VIDEO: kas notika liktenīgajā vakarā, kurā d...

Vietējā policija ziņo, ka britu superzvaigzne Peins Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā apmetās viesnīcā "Casa Sur". Uz valsti viņš devās oktobra sākumā, lai apmeklētu savu bijušo grupas "One Direction" biedru Nialu Horanu, kurš 2. oktobrī Buenosairesā koncertēja. Divas nedēļas pirms nāves Liams mikroblogošanas vietnē "X" vēstīja, ka "vēlas ar Nialu satikties un izrunāt dažas lietas". "Ir pagājis kāds laiciņš, kopš mēs ar Nialu pēdējo reizi runājām. Mums ir daudz ko apspriest ar veco zēnu," vēstīja mūziķis.

2. oktobrī Nials kopā ar Liamu uzņēma vairākus fotoattēlus, bet pēc tam Liamu ieskāva fanu bars, ar kuriem mūziķis patērzēja un uzņēma kopīgus foto. Pēc koncerta Peins Argentīnu nepameta, bet uzturējās valstī kopā ar savu draudzeni Keitu Kasidiju līdz pat savai nāves dienai. Mūziķis savu ikdienu regulāri atspoguļoja sociālajā tīklā "Snapchat", kur norādīja, ka Argentīnā izbauda jāšanu ar zirgiem un polo spēlēšanu.

Kā ziņo Argentīnas policija, "likumsargi ap plkst. 17.00 viņi devās uz "Casa Sur" hoteli, jo bija saņēmuši ziņojumus par agresīvu vīrieti, kurš, iespējams, atrodas narkotiku un alkohola reibumā". Zvanu likumsargiem veicis viesnīcas menedžeris pēc kāda viesa sūdzības. Menedžeris glābšanas dienesta operatorei vēstīja, ka "hoteļa viesa trešā stāva numuriņā esot balkons, un viņš ir nobažījies, ka vīrietis sev varētu padarīt galu".

Neilgi pēc policijas ierašanās notikuma vietā no viesnīcas iekšpagalma atskanēja skaļš blīkšķis. Likumsargi devās uz notikuma vietu, kur konstatēja mūziķa Liama Peina mirstīgās atliekas. Pašlaik likumsargiem nav skaidrs, vai mūziķis pa logu izlēca labprātīgi vai nejauši, apreibinošo vielu ietekmē.

Kā ziņo Argentīnas glābšanas dienesta vadītājs Alberto Krescenti, "dziedātājs nokrita no 13 metru augstuma un kritiena rezultātā guva ļoti nopietnas traumas galvaskausa pamatnē, kas nebija savienojamas ar dzīvību". Mediķi izsaukumu saņēma plkst. 17.04, bet notikuma vietā ieradās septiņas minūtes vēlāk. Krescenti norāda, ka "šajos apstākļos nebija iespējams veikt vīrieša atdzīvināšanu, un mediķi dažas minūtes pēc ierašanās konstatēja mūziķa nāvi".

Argentīnas vietējais televīzijas kanāls dalījās arī ar satraucošiem fotoattēliem no mūziķa viesnīcas numuriņa, kurā manāms sašķaidīts televizora ekrāns, un uz galda redzamas narkotiskās vielas. Tāpat medijos izplatījās fotoattēli ar Peina mirstīgajām atliekām, tomēr pēc sabiedrības nosodījuma šie foto pašlaik ir izņemti no visiem medijiem.

Patlaban pie viesnīcas, kurā Liams zaudēja dzīvību, pulcējas kupls mūziķa fanu skaits, kas blakus viesnīcai noliek ziedus, aizdedzina svecītes un kopīgi izpilda mūziķa dziesmas. Līdzjūtības vārdus Peina tuviniekiem izteikusi viņa bijušā grupas biedra Harija Stailsa māte. "Viņš bija pārāk jauns!" norāda sieviete. Populārā grupa "Backstreet Boys" norādīja, ka "ar vārdiem nav iespējams aprakstīt to, ko visa mūzikas pasaule šobrīd kolektīvi izjūt". Savukārt britu superzvaigzne Olijs Mērs piebilda, ka "viņiem abiem bijušas kopīgas kaislības un sapņi, un tas ir netaisnīgi, ka mūziķis mums un viņa vienu gadu vecajam dēlam atņemts tik ātri".

foto: AP/Scanpix
Liamam ar britu mūziķi Šerilu Kolu ir kopējs dēls.
Liamam ar britu mūziķi Šerilu Kolu ir kopējs dēls.

Grupa "One Direction", kas pazīstama arī kā 1D, tika izveidota 2010. gadā, tās sastāvā bija Nials Horans, Liams Peins, Harijs Stailss, Luiss Tomlinsons un Zeins Maliks. Grupa tika dibināta, lai 2010. gadā startētu Apvienotās Karalistes TV šova "The X Factor" septītajā sezonā. Grupa šovā ierindojās trešajā vietā. Pēc konkursa tā parakstīja līgumu ar Saimona Kauela ierakstu kompāniju "Syco Music" un Ziemeļamerikā ar "Columbia Records".2011. gada novembrī "One Direction" izdeva debijas albumu "Up All Night". 2012. gadā tas debitēja pirmajā vietā ASV "Billboard" 200 topā, tādējādi tā kļuva par pirmo Apvienotās Karalistes grupu, kuras debijas albums debitē pirmajā vietā ASV topā. 2012. gadā singls "What Makes You Beautiful" ieguva BRIT balvu kā labākais britu singls. 2012. gadā grupa izdeva savu otro albumu "Take Me Home". Abi albumi sasniedza jaunus rekordus, ierindojās lielāko valstu topu pirmajās vietās. "Billboard" žurnāls grupu nosauca par 2012. gada "labākajiem jaunajiem māksliniekiem", savukārt ziņu mājaslapa "The Huffington Post" 2012. gadu nosauca par "One Direction gadu".

2015. gada martā Maliks pameta grupu, lai pievērstos solokarjerai. Grupa turpināja uzstāties četru dalībnieku sastāvā, līdz 2016. gada janvārī grupa uz nenoteiktu laiku pārtrauca uzstāties kopā, ļaujot visiem dalībniekiem īstenot citus projektus.

Svarīgākās un interesantākās Jauns.lv ziņas tagad arī “WhatsApp” lietotnē!