Emanuels Makrons: Francija "cīnīsies smagi", lai saglabātu populāro "Netflix" šovu Parīzē
foto: Barry King / Alamy/ Vida Press
"Emīlija Parīzē" ir viens no "Netflix" populārākajiem šoviem.
TV

Emanuels Makrons: Francija "cīnīsies smagi", lai saglabātu populāro "Netflix" šovu Parīzē

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Kad "Netflix" populārā šova "Emīlija Parīzē" ceturtās sezonas beigās tika atklāts, ka galvenā varone dosies uz Romu, tas pārsteidza ne tikai skatītājus, bet arī Francijas prezidentu Emanuelu Makronu. Tagad Makrons ir iesaistījies diskusijā, sakot, ka valsts "cīnīsies smagi", lai novērstu šova pārcelšanos uz Itālijas galvaspilsētu.

Emanuels Makrons: Francija "cīnīsies smagi", lai s...

"Mēs lūgsim viņiem palikt Parīzē, "Emīlija Romā" neskan loģiski," apgalvoja Makrons. 

Šovs seko līdzi amerikāņu mārketinga vadītājai Emīlijai Kūperei, kuru atveido Lilija Kolinsa. Viņa pārceļas no Čikāgas uz Parīzi darba dēļ un bauda Parīzes dzīvi. Šovs bieži ierindojas starp "Netflix" visvairāk skatītajiem raidījumiem, un, kad straumēšanas gigants paziņoja par piekto sezonu, tā veidotājs Darrens Stārs sacīja, ka Emīlija "tagad būs redzama arī Romā."

Lilija Kolinsa seriāla “Emīlija Parīzē” 4. sezonas otrās daļas pirmizrādē Romā

Pēc Makrona komentāriem Romas mērs Roberto Gualtieri atbildēja asprātīgi, rakstot platformā "X": "Dārgais Makron, neuztraucies: Emīlijai Romā klājas lieliski. Un nevar kontrolēt sirdi: ļausim viņai izvēlēties."

Gualtieri citos medijos piebilda: "Vai Makronam nav svarīgākas problēmas, par ko uztraukties?"

Gualtieri arī sacīja: "Es vēlētos ticēt, vai vismaz cerēt, ka Makrons jokoja, jo viņam vajadzētu zināt, ka tāda ražošanas kompānija kā "Netflix" nepakļaujas valstu vadītāju norādījumiem un nepieņem lēmumus politiska spiediena rezultātā."

Makronam ir bijusi zināma saistība ar šovu. Viņa sieva Bridžita Makrona piedalījās kā epizodiska varone ceturtajā sezonā, kad Emīlija viņu ieraudzīja kafejnīcā un lūdza selfiju. Un šova fiktīvajā pasaulē Bridžita dalījās ar vienu no Emīlijas sociālo tīklu ierakstiem pirmajā sezonā, kurā viņa pauda šoku par to, ka franču vārds "vagin" (maksts) ir vīriešu dzimtē.

"Es biju ļoti lepns, un viņa bija ļoti priecīga to izdarīt," Makrons sacīja par savas sievas piedalīšanos seriālā. "Tas ilga tikai dažas minūtes, bet, manuprāt, tas viņai bija ļoti labs brīdis. Es domāju, ka tas ir labi Francijas tēlam. "Emīlija Parīzē" ir ļoti pozitīvs šovs no pievilcības viedokļa mūsu valstij.”

Kadri no "Netflix" seriāla "Emīlija Parīzē" filmēšanas

Lai gan šovs ir saņēmis kritiku no daļas franču skatītāju par Parīzes stereotipu atspoguļošanu un tādu jautājumu kā bezpajumtniecības ignorēšanu, tas ir veicinājis tūrisma pieaugumu galvaspilsētā. Pētījums, ko janvārī veica Francijas nacionālais filmu centrs, atklāja, ka apmēram desmitā daļa tūristu nolēma apmeklēt Franciju pēc konkrētas filmas vai seriāla noskatīšanās, un 38% gadījumu šovs "Emīlija Parīzē" bija iedvesmas avots ceļojumam uz Franciju.

Neskatoties uz savas sievas saistību ar šovu un tā ietekmi uz tūrismu, Makrons pats neplāno piedalīties šovā kā epizodiskais varonis. "Es esmu mazāk pievilcīgs nekā Bridžita," piebilda Makrons.