Šons "Diddy" Kombss apsūdzēts par deviņus gadus veca zēna seksuālu izmantošanu
foto: MediaPunch Inc / Alamy/ Vida Press
Šons "Diddy" Kombss apsūdzēts par deviņus gadus veca zēna seksuālu izmantošanu.
Slavenības

Šons "Diddy" Kombss apsūdzēts par deviņus gadus veca zēna seksuālu izmantošanu

Paula Ivanova

Jauns.lv

Deviņus gadus vecs zēns ir starp 120 cilvēkiem, kuri apsūdz reperi Šonu "Diddy" Kombsu seksuālā vardarbībā un ļaunprātīgā izmantošanā, norāda apsūdzētāju advokāts.

Šons "Diddy" Kombss apsūdzēts par deviņus gadus ve...

Advokāts Tonijs Buzbijs otrdien, 1. oktobrī, preses konferencē apsūdzēja Kombsu par vairāku nepilngadīgo seksuālu izmantošanu. Buzbijs apgalvo, ka deviņus gadus vecais zēns tika seksuāli izmantots pēc tam, kad viņš piedalījās atlasē "Bad Boy Records" studijā Ņujorkā. "Bija arī citi zēni, kas piedalījās atlasē," apgalvoja Buzbijs. "Visi viņi centās iegūt ierakstu līgumu. Visi viņi bija nepilngadīgi. Šī persona [deviņus gadus vecais zēns] tika seksuāli izmantota, iespējams, Šona Kombsa un vairāku citu cilvēku studijā ar solījumu, ka viņš un viņa vecāki saņems ierakstu līgumu."

Otrdien Buzbijs norādīja, ka viņa advokātu birojs pārstāv vismaz 120 personas, kas plāno iesniegt civilprasības pret Kombsu. Pēc Buzbija teiktā, 25 no cietušajiem ir nepilngadīgi. Saskaņā ar NBC ziņām Buzbijs plāno iesniegt prasības dažādos štatos tuvāko 30 dienu laikā.

Pēc Buzbija teiktā, cietušie ir vienlīdzīgi sadalīti starp vīriešiem un sievietēm. Vairāk nekā 55% cietušo ziņoja par notikušo vai nu varas iestādēm, vai slimnīcām.

Apsūdzētie apgalvo, ka vardarbība notikusi Kombsa rīkotajos pasākumos, tostarp albumu izdošanas ballītēs, Jaungada svinībās, "baltajās ballītēs", kā arī dažādās atlasēs, kas notikušas Losandželosā, Maiami, Manhetenā un Hemptonos laikā no 1991. līdz 2024. gadam. Buzbijs arī apgalvo, ka daudzi cietušie pēc notikuma veica narkotiku testus, kuros tika atklāts ksilazīns – zirgu trankvilizators.

Kombsa advokāte Ērika Volfa paziņoja izdevumam "People": "Kā jau Kombsa juridiskā komanda vairākkārt uzsvērusi, viņš nevar komentēt katru nepamatoto apgalvojumu, kas ir kļuvis par nekontrolētu mediju cirku. To sakot, Kombss kategoriski noliedz un uzskata par nepatiesām un apmelojošām jebkādas apsūdzības, ka viņš būtu seksuāli izmantojis kādu, tostarp nepilngadīgos. Viņš cer pierādīt savu nevainību un attaisnot sevi tiesā, kur patiesība tiks noteikta, balstoties uz pierādījumiem, nevis spekulācijām."

Apsūdzības par vardarbību nāca klajā pēc tam, kad 54 gadus vecajam Kombsam septembrī tika izvirzītas federālas apsūdzības par reketu, sazvērestību, cilvēku tirdzniecību seksuālos nolūkos un transportēšanu prostitūcijas nolūkā. Federālās varas iestādes apgalvo, ka Kombss "izmantojis, draudējis un piespiedis sievietes un citus, vadījis reketu tīklu, kas nodarbojās ar cilvēku tirdzniecību seksuālos nolūkos, piespiedu darbu, nolaupīšanu, dedzināšanu, kukuļošanu un tiesu traucēšanu starp citiem noziegumiem," kā norādīts ASV Dienvidu Ņujorkas apgabala prokuratūras paziņojumā. Viņš noraidīja savu vainu, bet viņam divreiz tika liegta drošības nauda.