"Izrādījās, ka aktiermāksla man nemaz tik ļoti nepatīk!" Sešas populāras aktrises, kuras pameta karjeru, lai pievērstos ģimenes dzīvei
foto: Shutterstock
Vairākas slavenas aktrises ģimenes dēļ bija paņēmušas pārtraukumu karjerā.
Slavenības

"Izrādījās, ka aktiermāksla man nemaz tik ļoti nepatīk!" Sešas populāras aktrises, kuras pameta karjeru, lai pievērstos ģimenes dzīvei

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Holivudas izklaides industrija gadu gaitā ir zaudējusi vairākas augsta profila aktrises, kuras izvēlējušās spožo karjeru nomainīt pret ģimenes dzīvi. Tādas zvaigznes kā Eva Mendesa, Kamerona Diasa un Demija Mūra ir atklāti runājušas par saviem lēmumiem atkāpties no Holivudas un koncentrēties uz ģimeni.

"Izrādījās, ka aktiermāksla man nemaz tik ļoti nep...

Eva Mendesa

foto: Shutterstock
Eva Mendesa.
Eva Mendesa.

Desmit gadus jūs neesat redzējuši dinamisko Evu Mendesu televīzijā vai filmās. Ja jums ir bērni, iespējams, esat dzirdējuši viņas balsi 2021. gada epizodē bērnu raidījumā "Bluey". 2014. gadā Mendesa, kas ir ilgstošās attiecībās ar aktieri Raienu Goslingu, apzināti nolēma dot priekšroku mātes lomai, audzinot divas meitas, Esmereldu (10) un Amadu (8).

Šī mēneša sākumā, piedaloties raidījumā "Good Morning America", lai reklamētu savu grāmatu "Desi, Mami un nebeidzamās rūpes", Mendesa atklāja, vai viņa kādreiz atgriezīsies sabiedrības uzmanības centrā. "Es nezinu. Ja būs interesantas lomas... Es jutos tā, it kā būtu paveikusi visu, ko vēlējos."

Mendesa citā intervijā atklāja, ka viņa nenožēlo pārtraukto aktrises karjeru un pievēršanos bērnu audzināšanai, sakot, ka ir laimīga. Viņa arī norādīja, ka viena no aiziešanas no industrijas cēloņiem bija iespēju trūkums. "Es noguru no cīņas par labām lomām. Vienā brīdī es domāju: "Es radīšu savas iespējas un kļūšu par producenti, veidojot savu materiālu," bet tas vienkārši nelikās tā vērts." Viņa piebilda: "Tagad ir vairāk iespēju latīņu aktrisēm, bet, kad es pirms 10 gadiem aizgāju, man netika piedāvātas lomas, kas nebija tieši saistītas ar latīņu kultūru."

Demija Mūra

foto: Shutterstock
Demija Mūra.
Demija Mūra.

Aktrise Demija Mūra, kas savu slavu ieguva astoņdesmitajos gados, nesen saņēma lielu atzinību par savu sniegumu jaunākajā filmā "The Substance." Nesenā sarunā ar "Entertainment Weekly" Mūra atklāja, ka nekad oficiāli nav atstājusi industriju, bet saprot iespaidu, ko tā var atstāt, un novērtē to. "Nav tā, ka es kādreiz būtu oficiāli aizgājusi, bet es saprotu šo sajūtu un to novērtēju, jo nav bijis projekta vai lomas, kas būtu tik dinamiska, lai es tajā patiešām iedziļinātos un ieguldītu sevi pilnībā."

Pēc trim filmām 1997. gadā viņas karjerā bija pauze, lai pievērstos trīs meitu audzināšanai. "Es atgriezos un piedalījos 'Čārlija eņģeļi' un dažos citos projektos," viņa sacīja, runājot par savu pirmo lielo lomu pēc pauzes. "Viss mainījās, bet tajā laikā bija sajūta, ka es īsti nesapratu, kur iederos. Es strādāju, piedalījos dažos projektos, tomēr apšaubīju savas spējas, vērtību un vietu Holivudā," atzina Mūra.

Kamerona Diaza

foto: Shutterstock
Kamerona Diaza.
Kamerona Diaza.

Bija laiks, kad Kamerona Diaza bija vislabāk atalgotā aktrise Holivudā, kas bija vecāka par 40 gadiem. Spēlējot tādos hitos kā "Čārlija eņģeļi" un "Atvaļinājums", Diaza uz astoņiem gadiem atkāpās no uzmanības loka, lai pievērstos ģimenes paplašināšanai.

Diaza ir teikusi, ka, sasniedzot 40 gadu vecumu, viņas prioritātes sāka mainīties. "Man ir daudz lielisku draugu, un man ir daudz neticamu cilvēku, kuri mani ir atbalstījuši tik ilgu laiku... Es patiešām ticu, ka viss ir atkarīgs no cilvēkiem, kuri ir tavā dzīvē un palīdz tev turpināt virzīties uz priekšu." Galu galā viņa izvēlējās pārtraukt filmēšanos un par prioritāti izvirzīt ģimeni un citus uzņēmumus. Viņa 2015. gadā apprecējās ar mūziķi Bendži Madenu, un 2019. gadā pāris ar surogātmātes starpniecību sagaidīja meitu Raddiksu. Šogad viņi sagaidīja dēlu Kardinālu.

"Tagad manā dzīvē ir vienkārši cits laiks. Tagad es esmu šeit, un šī ir vispilnvērtīgākā lieta, ko jebkad esmu darījusi savā dzīvē. Būt kopā ar ģimeni, būt precētai un veidot mūsu mazo ģimenes kodolu. Tas ir pilnīgi labākais," sacīja Diaza.

2024. gadā aktrise plāno atgriezties kino industrijā ar dažiem projektiem, tai skaitā atkal ierunāt Fionas balsi animācijas filmā "Šreks".

Gvineta Paltrova

foto: Shutterstock
Gvineta Paltrova.
Gvineta Paltrova.

Aktrise Gvineta Paltrova agri sāka veidot savu karjeru izklaides industrijā. 27 gadu vecumā viņa ieguva savu pirmo Kinoakadēmijas balvu par Violetas de Lesepsas lomas atveidojumu filmā "Iemīlējies Šekspīrs". Desmit gadus vēlāk viņa izveidoja savu veselības zīmolu "Goop", kas laika gaitā kļuva par plašu dzīvesstila zīmolu.

"Es domāju, ka tad, kad sasniedzi panākumus 26 gadu vecumā un esi orientēta uz rezultātiem, tev var izrādīties, ka aktiermeistarība nemaz tik ļoti nepatīk... Es sāku domāt: "Nu, kas tad es esmu? Kas es esmu? Uz ko es tiecos?"" viņa sacīja 2020. gadā podkāstā, runājot par savu identitāti kā aktrise.

Tomēr Paltrova vēlējās arī koncentrēties uz mātes lomu. Pēc virknes augsta profila attiecību viņa 2003. gadā apprecējās ar grupas "Coldplay" mūziķi Krisu Martinu. Pārim piedzima divi bērni, pirms viņi 2016. gadā paziņoja par "apzinātu šķiršanos."

"Es patiešām atkāpos no aktiermeistarības, kad piedzima meita. Pēdējā reize, kad es piedalījos katrā filmas ainā, bija tad, kad es biju stāvoklī ar viņu," atzina Paltrova. "Kad viņa piedzima, viss manā dzīvē šķita pilnīgi pārdefinēts, un es nodomāju: "Es neesmu pārliecināta, ka gribu to darīt kā karjeru. Es noteikti nevēlos doties prom uz mēnešiem ilgi.""

Andželīna Džolija

foto: Shutterstock
Andželīna Džolija.
Andželīna Džolija.

Aktrise Andželīna Džolija joprojām ir atpazīstams vārds kino industrijā, taču pēdējos gados viņas vārds biežāk tiek saistīts ar šķiršanās drāmu no Breda Pita, nevis ar viņas aktiermeistarību.

Džolija pēdējo reizi uz ekrāna parādījās filmā "Mūžīgie", un pēc trīs gadu pārtraukuma viņa atgriežas ar filmu "Marija," kas stāsta par operdziedātāju Mariju Kallasu.

Nesen Venēcijas filmu festivālā, reklamējot savu ļoti gaidīto filmu, Džolija atklāja, ka uz laiku pārtrauca aktiermākslu, lai vairāk laika pavadītu ar ģimeni. "Man vajadzēja būt mājās ar saviem bērniem... Bija lietas, no kurām mums bija jāatgūstas," viņa sacīja, acīmredzot runājot par šķiršanās periodu no Breda Pita.

Sandra Buloka

foto: Shutterstock
Sandra Buloka.
Sandra Buloka.

"Oskaru" ieguvusī aktrise Sandra Buloka ievērojami palēnināja savu Holivudas karjeru kopš pirmā bērna adopcijas 2010. gadā. Buloka uzņēma divas filmas 2009. gadā un tad uzsāka adopcijas procesu ar savu bijušo vīru Džesiju Džeimsu. Pāris galu galā izšķīrās, un Buloka turpināja adopcijas procesu.

Viņa nefilmējās līdz 2015. gadam. Vēlāk viņa uzņēma vēl vienu filmu pēc trīs gadu pārtraukuma, un pēc tam devās vēl vienā trīs gadu pārtraukumā.

2023. gadā, reklamējot savu jaunāko filmu "Pazudusī pilsēta," Sandra Buloka paziņoja, ka uz laiku atkāpjas no aktiermākslas, lai koncentrētos uz ģimeni. "Man ir jāatrodas vietā, kas mani dara vislaimīgāko. Es savu darbu uztveru ļoti nopietni, kad esmu pie tā. Un tas ir 24/7 darbs. Bet es vēlos būt 24/7 kopā ar saviem bērniem un ģimeni," sacīja Buloka.