"Čekists" pret "laizītāju" - soctīklos sakašķējas Valdis Valters un Vilis Krištopans. Kas viņus tik tālu novedis?
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Valdis Valters tagad ir gan uzņēmējs, gan arī basketbola treneris, bet bijušais premjers Vilis Krištopans atgriezies politikā un kļuvis par Eiroparlamenta deputātu.
Slavenības

"Čekists" pret "laizītāju" - soctīklos sakašķējas Valdis Valters un Vilis Krištopans. Kas viņus tik tālu novedis?

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Popkornu studijā! Tik aizraujošas mēdz būt basketbola trenera Valda Valtera un Eiroparlamenta deputāta Viļa Krištopana savstarpējās “laipnības” sociālajos tīklos.

"Čekists" pret "laizītāju" - soctīklos sakašķējas ...

Kādreiz viņi bija draugi, komandas biedri, darbojās vienā partijā… Bet beidzamajos gados vai ik nedēļu viens otram pamatīgi ieknābj sociālajā saziņas vietnē "X", kur Valdis Valters pazīstams ar vārdu "Ģenerālis AI", bet Vilis Krištopans parakstās ar savu vārdu. Īpaši “mīļa” bija abu rīvēšanās aizvadītajā nedēļā.

“Čekists” pret “laizītāju”

Kārtējais kašķis sākās pēc tam, kad Krištopana pārstāvētās partijas "Latvija pirmajā vietā" līderis Ainārs Šlesers aicināja pievienoties viņa komandai pašvaldību vēlēšanās. Valdis Valters, kas nekad nav slēpis nepatiku pret Šlesera politiskajām idejām, uzskatot, ka tās Latviju novedīs vēl lielākos Krievijas valgos, šo uzsaukumu sociālajā vietnē iekomentēja: “Cilvēks, kuram savs bizness ir pirmajā vietā, nekad šo valsti nepacels. Politikā tādi cilvēki iet, lai varētu sakārtot savu biznesu. Tā ir formula. Un tikai muļķi to nesaprot.”

Protams, savu partijas šefu metās aizstāvēt Krištopans, Valdim atbildot: “Kāds Tu Sūnu ciema lauķis biji, tāds arī paliksi. Un vēl čekas kartiņa pa virsu. Putins ir čekists līdz kaula smadzenēm. Saistību uztver? ASV republikāņiem ir teiciens: uzticieties gudriem un bagātiem cilvēkiem. Viņi vienmēr atradīs risinājumu. Bet ne jau Tev, sīkam JV žuļikam, to saprast. Latvija iet postā. A Tev sīkās štellītes ar JV ir galvenais. Žēl, ļoti žēl.”

Un Valdis Valters parādā nepalika, Krištopanam atbildot: “Ierunājās Orbana laizītājs. Tu tak esi pērkams kā pēdējā ielasmeita. Laizīji Aivaram, tagad Aināram. Tev nekad nav bijuši nekādi principi. Apskaties uz sevi spogulī. Par Tevi tikai slinkais neņirgājās. Ne velti tev bija iesauka jūsmiņš. Kāds nabags Tu biji, tāds arī esi palicis. Tagad nožēloju, ka sapazīstināju Tevi ar Bliku. Būtu vēl tagad puķes tirgojis, bet nu vismaz smirdējis būtu mazāk.”

To, ka šī nav pirmā abu bijušo basketbolistu savstarpējā rīvēšanās, izpētījis žurnāls "Kas Jauns", šonedēļ rakstot, ka vietnē "X" viņi viens otru zākā, izsmej un aizskar diezgan regulāri jau vairākus gadus. Pie vainas, šķiet, ir abu atšķirīgie politiskie uzskati, un Valdim Valteram nepavisam nav pieņemama Viļa Krištopana atgriešanās politikā, piesaistoties Aināram Šleseram.

Vairāk par Valtera un Krištopana kašķēšanos lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!