Patiesība par "latviešu brazīlieša" Felipes draudzību ar Kristapu Porziņģi
foto: no privātā arhīva
Kristapu Porziņģi Felipe (pa labi) sauc par savu labāko draugu. Un saprotams, Felipe bija Bostonā, kad Kristaps saņēma NBA čempiona titulu!
Slavenības

Patiesība par "latviešu brazīlieša" Felipes draudzību ar Kristapu Porziņģi

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Dubaija, Monako, Ivisa... Foto pie ekskluzīviem auto, lidojumi ar privātām lidmašīnām, selfiji ar pasaules slavenībām - tāda ir sociālo tīklu un TV šovu zvaigznes, par “latviešu brazīlieti” dēvētā Felipes Gabriela Ksavjēra teju vai ikdiena. Bet - par kādu naudu?!

Patiesība par "latviešu brazīlieša" Felipes draudz...

Felipe Latvijā nonāca pirms desmit gadiem, kad ar viņu kā futbolistu līgumu noslēdza pirmās līgas klubs "AFA Olaine". Taču futbolista karjera brazīlietim ātri beidzās, toties viņš uzsāka spožu karjeru šovbiznesā – iedziedājis vairākas dziesmas, piedalās TV šovos, un nu viņa "Instagram" profilam ir gandrīz 180 000 sekotāju! Par savu labāko draugu Felipe sauc NBA zvaigzni Kristapu Porziņģi un ar slaveno basketbolistu ir kopā gan atpūtā, gan NBA čempionu godināšanas svinībās Bostonā. Vai tiešām naudīgais Porziņģis nodrošina arī Felipem miljonāra cienīgo dzīvi?

Ar futbolu slavens nekļuva

Uz Latviju Felipe atlidoja ar mērķi nokļūt kādā Krievijas futbola klubā. “Brazīlijā jau visi zinājām, ka tajā laikā Krievijā futbolistiem ļoti labi maksāja. Mans plāns bija vispirms Latvijā nospēlēt kādu pusgadu, lai pievērstu sev klubu aģentu uzmanību, un tad tikt pie kāda laba līguma Krievijā. Taču es iemīlēju Latviju un, lai arī man bija iespēja doties prom, izlēmu palikt. Par šādu lēmumu šokēta bija visa mana ģimene, visi mani draugi Brazīlijā. Bet es šeit visai ātri kļuvu populārs arī bez futbola,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta Felipe.

Felipe iemācījās latviešu valodu, lai arī viņa draugi bija neizpratnē, kāpēc vajadzētu zināt kādas mazas tautas valodu. “Bet tā bija labākā lieta, ko izdarīju. Esmu ļoti pateicīgs, ka Dievs kaut kādā brīdī mani par to pārliecināja. Patiesībā pirmais gads Latvijā bija briesmīgs, es dzīvoju Olainē kopmītnēs, visapkārt runāja krieviski.

Mani taču vai katru vakaru kāds gribēja piekaut! Atceros, devos no treniņa mājās, bet tur iereibuši ceļu strādnieki, ieraudzījuši mani, apsaukāja par melno un gribēja sist...

Man reāli to visu laiku bija bail. Bet es tajā krieviski runājošo vidē tik un tā vispirms sāku mācīties runāt latviski! Jo man patīk šī valoda!”

foto: Juris Rozenbergs
Felipem jau kādu laiciņu ir jaunas attiecības. Viņa meitene ir brazīliešu modele Karolina Kaufmana no Riodežaneiro un dzīvo kopā ar Felipi Latvijā. “Viņai patīk Latvijā, un viņa jau mācās latviešu valodu!” saka Felipe, kas grib savu dzīvi saistīt ar Latviju, nopirkt šeit māju, izveidot ģimeni un vēlas, lai viņa bērni piedzimtu Latvijā.
Felipem jau kādu laiciņu ir jaunas attiecības. Viņa meitene ir brazīliešu modele Karolina Kaufmana no Riodežaneiro un dzīvo kopā ar Felipi Latvijā. “Viņai patīk Latvijā, un viņa jau mācās latviešu valodu!” saka Felipe, kas grib savu dzīvi saistīt ar Latviju, nopirkt šeit māju, izveidot ģimeni un vēlas, lai viņa bērni piedzimtu Latvijā.

Savedējs un lietu sakārtotājs

Ko tad īsti Felipe dara? Viņš pats par sevi saka, ka ir savedējs jeb palīdz cilvēkiem nokļūt tur, kur viņi vēlas. Bet sarunāt Felipe, šķiet, var teju visu! Pat dokumentālā seriāla "Brazīlija. Bīstamais karnevāls" režisors Sandijs Semjonovs atceras, ka Felipe visai filmēšanas grupai sarunājis iespēju par brīvu iekļūt slavenākā Brazīlijas karnevāla VIP zonā, kur biļetes maksā virs 2000 eiro. Kā Felipe to dabūjis gatavu? Viņš spējot nodibināt kontaktus jebkurā situācijā.

Arī ietekmīgu paziņu Felipem ir daudz, tostarp pasaules slavenības: mūziķi, sportisti, biznesmeņi... Viņš par savu draugu sauc izcilo Brazīlijas futbolistu Neimaru, NBA zvaigzni Lebronu Džeimsu, reperi Trevisu Skotu, vairākus F1 pilotus... “Es vienmēr esmu bijis ļoti draudzīgs un komunikabls. Savulaik Rīgā strādāju klubā "Coyote Fly", un visiem bija interesanti komunicēt ar brazīlieti, kurš runā latviski. Turklāt pie mana galdiņa visu laiku bija daudz meiteņu. Visdažādākās slavenības, kas atpūtās klubā, vienmēr gribēja tusēt ar mani. Tā arī ar daudziem sadraudzējos, un šīs pazīšanās man atvēra daudzas durvis. Tā tas viss sākās,” savu plašo draugu loku skaidro Felipe.

Bet kā viņš sapazinās ar Kristapu Porziņģi? “Viņš mani uzmeklēja! Tas bija 2016. gadā, viņš jau otro gadu spēlēja NBA. Viņam ļoti patika mana dziesma "Nāc ar mums", kas toreiz bija viena no klausītākajām Latvijā un kas man deva ļoti lielu atpazīstamību. Toreiz Kristaps bija Rīgā un kādam no saviem draugiem vaicāja, vai pazīst Felipi, varbūt var mūs abus iepazīstināt? Tā mēs satikāmies, turklāt mums bija viegli komunicēt, jo abi runājam arī spāņu valodā. Mums izrādījās daudz kopīgu interešu, un tā sākām draudzēties. Un tagad Kei Pī (tā Felipe sauc Porziņģi – Kas Jauns) ir viens no maniem vislabākajiem draugiem. Protams, man ir ļoti labas attiecības ar daudziem sportistiem un mūziķiem, bet Kristaps patiešām ir cilvēks, kuru droši varu saukt par īstu draugu. Viņš ir ļoti sirsnīgs un superīgs puisis! Viņš ir labsirdīgs cilvēks, kurš vienmēr gatavs palīdzēt citiem. Tie, kas nepazīst Kei Pī, uzskata, ka viņš ir iedomīgs, nē, Kristaps ir sirds cilvēks un ļoti atvērts. Viņš ir visforšākais cilvēks, kādu pazīstu.”

Kristaps Porziņģis paparaci acīs 2023. gadā

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis aizvadījis individuāli spožu sezonu ASV galvaspilsētas klubā Vašingtonas “Wizards” un viņa sniegumu ir pamanījuši arī ...

Tad tomēr – ar ko pelna Felipe?

“Man ir savi uzņēmumi. Lielākais ienākumu avots man ir kā influencerim sociālajos tīklos. Bet vēl es esmu tāds kā savedējs. Savedu kopā cilvēkus, palīdzu viņiem nokārtot dažādas lietas un par to arī saņemu komisijas naudu. Piemēram, palīdzu sarunāt kādam privātu lidmašīnu, villu Eivisā vai kur citur pasaulē. Varētu teikt, ka zināmā mērā esmu kā tūrisma aģents. Viss sākās ar "Coyote Fly", kur iepazinu daudzus bagātus ārzemniekus. Jūs pat iedomāties nevarat, cik daudz svarīgu cilvēku lido uz Latviju atpūsties vai veidot savu biznesu! Un tad es viņiem palīdzu ar sakariem. Tagad ir tā – ja kāds lido uz Rīgu, viņam jau kāds no maniem paziņām ir ieteicis uzmeklēt mani. Piemēram, šovasar uz Latviju atpūsties atlidojuši daudzi mani draugi no Brazīlijas, parēķināju, ka vairāk nekā pusmiljonu eiro viņi Latvijā iztērēja.”

foto: no privātā arhīva
Ar reperi 50 Cent Rīgā.
Ar reperi 50 Cent Rīgā.

Tajā pašā laikā sabiedrībā valda uzskats, ka Felipe dzīvo uz Kristapa Porziņģa rēķina. “Nē, nē! Tā vispār nav! Piemēram, kad ar Kei Pī braucam uz Pirmās formulas sacensībām, tad viņam tas neko neizmaksā – es esmu tas, kurš visu sarunā par brīvu. Gan VIP ieejas kartes, gan daudz ko citu, kas izmaksātu vismaz kādus 80 000 eiro katram! Piemēram, nesen uz Monako posmu aizbraucām seši cilvēki, bet es tur visu noorganizēju par velti, Kei Pī nevienu centu nesamaksāja. Es viņam sakārtoju arī privāto lidmašīnu."

foto: no privātā arhīva
Felipe ar Kristapu Porziņģi un viņa draugiem F1 sacensībās Moncā. Un tas augumā mazākais ir F1 pilots Pjērs Gaslī, ko Felipe sauc par ļoti labu draugu.
Felipe ar Kristapu Porziņģi un viņa draugiem F1 sacensībās Moncā. Un tas augumā mazākais ir F1 pilots Pjērs Gaslī, ko Felipe sauc par ļoti labu draugu.

"Protams, esot kopā ar Kei Pī, visu sarunāt ir vieglāk, jo viņš taču ir zvaigzne, NBA čempions, un viņa priekšā daudzas durvis atveras vieglāk. Bet, nē, nepavisam nav tā, ka viņš mani visur ņem līdzi un visu man apmaksā,” skaidro Felipe, piebilstot: “Protams, mūsu draudzības sākumā Kristaps man ir daudz palīdzējis, it sevišķi ar padomiem un iespēju kļūt atpazīstamam. Taču es nedzīvoju uz viņa rēķina, bet gan esmu palīdzējis Kei Pī ietaupīt daudz naudas.”

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju sākt ar uzvaru.

Kristaps Porziņģis debitē NBA finālsērijā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ...