Brižita Makrona nospēlē lomu “Emīlijā Parīzē”
foto: AFP/Scanpix
Francijas pirmā lēdija Brižita Makrona pozē pašbildei kopā ar Liliju Kolinsu Emīlijas lomā (pa kreisi) un Taliju Besonu, kura atveido Ženevjēvu.
Kino

Brižita Makrona nospēlē lomu “Emīlijā Parīzē”

Māris Puķītis

Kas Jauns Avīze

Francijas pirmā lēdija Brižita Makrona (71) parādījusies epizodiskā lomā populārajā “Netflix” seriālā “Emīlija Parīzē” – ceturtās sezonas 7. sērijā viņa nospēlējusi pati sevi.

Brižita Makrona nospēlē lomu “Emīlijā Parīzē”...

Seriāla galvenā varone, no Čikāgas uz Parīzi pārbraukusī mārketinga nozares darbiniece Emīlija Kūpere ierauga Makronu restorānā un uzņem kopīgu pašbildi.

Ideja radās Elizejas pilī

Kā radusies šī ideja, aktrise Lilija Kolinsa atklājusi žurnālam Elle. 2022. gada decembrī kopā ar seriāla radītāju Darenu Stāru viņa bija uzaicināta pieņemšanā pie Makronas Elizejas pilī.

Pirmajā seriāla sezonā izskan pikanta, bet izdomāta detaļa – kā Makrona dalās ar Emīlijas “Instagram” pausto nožēlu, ka franču valodā vārds vagin (vagīna) ir vīriešu dzimtē.

“Viņa ir liela seriāla pielūdzēja un uztvēra savu pieminēšanu ar lielu humoru,” intervijā Elle teic Kolinsa. Iespēju nofilmēties Makrona lūgusi pati, un īso kopīgo ainu Kolinsa sauc par milzīgu godu, kas sagādājis patiesu prieku.

Seriālā uzņemto foto Emīlija publicē “Instagram”, pievienojot mirkļbirku #makeiticonic – Francijas prezidenta Emanuela Makrona saukli, kas aicina ārvalstu investorus. Elizejas pilī oficiāli apgalvo, ka lūgums nācis no producentiem.

2020. gadā iznākušais seriāls ataino Francijas galvaspilsētu visnotaļ glamūrīgā gaisotnē, bez bezpajumtniekiem, migrantiem, blaktīm un žurkām, par ko izpelnījies arī kritiku par atrautību no reālās dzīves.

Uzvar tiesā pret mēlnesēm

Interesanti, ka Makrona bija aktiermākslas skolotāja vidusskolā 1993. gadā, kad viņa sastapa savu nākamo vīru un prezidentu, 15 gadus jaunāko Emanuelu. Pēc 14 gadiem viņi apprecējās. 2018. gadā Makrona filmējās šovā franču komēdijseriālā “Vestiaires” par diviem peldētājiem ar invaliditāti.

Nesen Makronai nācās tiesāties pret apmelošanu – divām mēlnesēm, kas 2021. gada decembrī “YouTube” ievietotā video klāstīja, ka viņa savulaik bijusi vīrietis vārdā Žans Mišels. Šie apgalvojumi plaši izplatījās tīmeklī dažas nedēļas pirms 2022. gada prezidenta vēlēšanām.

Tajos apgalvots, ka sieviete vārdā Brižita Troņē, kā agrāk sauca pirmo lēdiju, nav pastāvējusi, līdz Žans Mišels Troņē nomainījis dzimumu un pieņēmis šo identitāti. Žans Mišels Troņē ir Makronas brālis. Parīzes tiesa piesprieda abām apsūdzētajām samaksāt kopumā 8000 eiro kompensāciju prezidenta sievai un 5000 eiro viņas brālim.

Apsūdzētā Amandīne Ruā, kas uzdodas par garīgo mediju, savā “YouTube” kanālā četras stundas intervēja Natašu Reī, kas sevi dēvē par neatkarīgu žurnālisti un gvelza par “valsts meliem” un “krāpšanu”.