Princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss sāk apskaust brālēnu Ārčiju un māsīcu Lilibetu
foto: Vida Press
Princis Harijs un viņa brāļa prinča Viljama vecākie bērni princese Šarlote un princis Džordžs.
Slavenības
2024. gada 16. septembrī, 06:25

Princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss sāk apskaust brālēnu Ārčiju un māsīcu Lilibetu

Gerda Ansone

Jauns.lv

Princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu gatavojas bērniem princim Ārčijam un princesei Lilibetai nodrošināt tādu dzīvi, ko apskaudīs viņu karaliskie brālēni un māsīca – Velsas prinča Viljama un princeses Ketrīnas bērni princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss.

Princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss...

Princis Harijs, kurš abu bērnu piedzimšanu raksturojis kā “lielāko dāvanu”, kādu jebkad saņēmis, ir gādīgs tētis un gatavs savām atvasēm nodrošināt tādu dzīvi, lai par to nebūtu jāraksta skandalozas biogrāfiskās grāmatas. Ārčija un Lilibetas nākotni apskaudīšot pat troņmantnieki Džordžs, Šarlote un Luiss – pauduši ģimenei pietuvināti avoti.

Paziņa, kurš esot karaļnamam tuvu stāvošs, padalījies ar komentāriem par šķietami daudz lielāko brīvību, kādu varēs baudīt Saseksas hercogu bērni, ja to salīdzina ar reglamentēto dzīvi, kāda ir Velsas prinča un princeses atvasēm. Anonīmais avots to uzsvēris nesenā intervijā “Express UK” reportierim.

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

Sarunā viņš skaidroja: “Harijs un Megana ļoti vēlas ļaut saviem bērniem pašiem izvēlēties savus dzīves ceļus. Viņi grib, lai bērni pievērstos lietām, par kurām izjūt vislielāko kaislību, vienlaikus atbalstot arī ģimenes kopīgos mērķus – piemēram, fondu “Archewell Foundation” un “Invictus Games” spēles.

“Viņi apzināti cenšas turēt bērnus prom no sabiedrības uzmanības, cik vien iespējams, līdz viņi būs sasnieguši 18 gadu vecumu, lai paši varētu veidot savu viedokli un personības. Kad viņi sasniegs brieduma vecumu, galvenā uzmanība būs pievērsta tam, ko viņi paši vēlas darīt un ko izvēlas atbalstīt,” paskaidrojis avots. “Es domāju, ka viņi būs foršie brālēns un māsīca ārzemēs, kas var dzīvot savas dzīves, kā vēlas, kamēr Velsu bērniem vairāk būs jāpievēršas pienākumiem un formalitātēm.”

Princis Džordžs vectēva karaļa Čārlza III kronēšanas ceremonijā

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka, neskatoties uz vēlmi, lai bērniem būtu pēc iespējas normālāka ikdiena, “varētu būt atsevišķi gadījumi, kad Saseksu bērni iespējams apmeklēs ļoti svarīgus pasākumus, kuros viņu klātbūtnei ir jēga.” “Piemēram, “Invictus Games” spēles, kas nākamgad norisināsies Kanādā ir ļoti saistītas ar “Invictus” ģimenes atbalstīšanu un kopības sajūtas veidošanu, mudinot dalībniekus ņemt līdzi savus bērnus, tāpēc tieši tur [Saseksas hercogu bērnu] klātbūtnei būtu jēga. Bet tas nav nekas tāds, ko Harijs vai Megana vēlētos pieņemt kā normu.”

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā