Mūzika

Elektroniskās mūzikas grandi "Faithless" jau šovakar koncertē Rīgā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Jau šovakar, 4.septembrī, leģendārā deju mūzikas apvienība "Faithless" uzstāsies, Rīgā, koncertzālē "Palladium". Koncerts tika pārcelts uz galvaspilsētas koncertzāli no daudz lielākas norises vietas Siguldas pilsdrupās, kas sniegs iespēju baudīt grupas priekšnesumu vēl intīmākā gaisotnē. 

Elektroniskās mūzikas grandi "Faithless" jau šovak...

Koncerta rīkotāji atgādina, ka visas iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas uz jauno datumu un norises vietu. Kā arī joprojām iespējams biļetes arī iegādāties www.bilesuserviss.lv un visās “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās. 

Dažas dienas pirms koncertiem Baltijā, grupa laida klajā arī jaunu singlu, kurā godina nelaiķi un bijušo grupas solistu Maxi Jazz (īstajā vārdā Maksvels Aleksandrs Freizers), kurš 65 gadu vecumā aizgāja aizsaulē 2022. gada 23. decembrī.

Kā grupas līdzdibinātāja Sister Bliss (īstajā vārdā Ajala Debora Bentovima) nesenā intervijā: ”Savā veidā viss, ko mēs tagad darām, ir pateicības izpausme. Mūsu veids kā pateikties Maxi par visu, ko viņš darījis "Faithless" labā, par to, cik brīnišķīgs cilvēks un kolektīva dvēsele viņš bija.”. Viņa piebilda arī: “Tas prasīja daudz pārliecinošu argumentu un grūtu lēmumu – vai tas, ko mēs darījām, bija pareizi, un kā padarīt to īpašu un vienojošu – jo viss bija jāizdara pareizi. Maxi bija tik svarīga "Faithless" daļa, un mums nācās pieņemt daudz māksliniecisku un radošu lēmumu, lai nodrošinātu, ka viņa gars vienmēr būtu ar mums, pat ja viņš fiziski vairs nav klāt.”

Elektronikas, transa, triphopa un hausa apvienība "Faithless" aizsākās Londonā 1995.gadā, kad multiinstrumentāliste un komponiste Sister Bliss un producents Rollo (īstajā vārdā Roulends Konstantains O'Mellijs Ārmstrongs) — starp citu, Daido brālis — iepazinās ar līdz tam hiphopa jomā darbojošos Maxi Jazz. 

Šāds dažādu stilu un interešu kokteilis izrādījās radoši dzirkstošs un muzikāli daudzkrāsains. Par to liecina kaut vai miljoniem ierakstu un vidēji 3 miljoni klausījumu dažādās platformās. Autoritatīvais britu mūzikas izdevums "Mixmag" ierindojis "Faithless" 4. vietā visu laiku lieliskāko elektronisko apvienību sarakstā.

Grupas jaunākais studijas albums “All Blessed” klajā nāca 2020.gadā. Taču iespējams, ka koncertā tiks atskaņotas arī kādas pavisam jaunas kompozīcijas, jo Sister Bliss un Rollo atklāj, ka patlaban strādā studijā, kur topot jauns radošais materiāls.