FOTO, VIDEO: Ozols: McDonald’s ir neatņemama Latvijas pop-kultūras daļa
foto: Publicitātes foto
Ozols
Sarkanais paklājs

FOTO, VIDEO: Ozols: McDonald’s ir neatņemama Latvijas pop-kultūras daļa

Reklāmas projekts

Deviņdesmito gadu sākumā, kad Latvija pakāpeniski panāca savu neatkarību, jauniešus iedvesmoja viss “rietumnieciskais” — mūzika, sports, māksla un stils. Tajā laikā es atklāju sev jaunu interesi – BMX. Sāku šajā sporta veidā trenēties un sasniegumi nebija ilgi jāgaida, jo pavisam drīz mēs tikām ielūgti uz Stokholmu, pieredzes apmaiņas vizītē pie BMX kluba Alvsjo BMX.

FOTO, VIDEO: Ozols: McDonald’s ir neatņemama Latvi...

Pirmās iepazināšanās

Ātrās ēdināšanas restorāni Rīgā vēl nebija pieejami un, esot Zviedrijā, Stokholmas piepilsētā, Alvsjo, mēs izmantojām to iespēju — pirmo reizi dzīvē apmeklēt McDonald’s. Mans pirmais Maķīša ēdiens bija Big Mac komplekts — un tas vēljoprojām ir palicis kā mans favorītburgers.

Ozola stāsts par McDonald’s

McDonald’s pop-kultūras attīstības centrā

Brīvības laukums – Brīvības ielas un Z.A. Meirovica bulvāra krustcelēs – ir ne tikai leģendāra tikšanās vietā, bet arī vieta, kur gan 30 gadus atpakaļ, gan šodien pulcējas dažādu pop un citu kultūru cienītāji – BMX, mūzika, hip-hops, ielu muzikanti, gleznotāji, motociklisti utt. Tur biju arī es – atceros tos brīžus, kad McDonald’s Brīvības pieminekļa tuvumā tikko parādījās. Tieši tur mēs veidojām attiecības ar domu biedriem, kas turpinājās arī mūzikas pasaulē. Var teikt, ka pie Maķīša “viss sākās” — mani pirmie soļi mūzikā.

McDonald's zīmola identitāte ir ļoti tuva manam stilam, dizaina un mārketinga izpratnei, kā arī manai pieejai un perspektīvai vizuālā satura veidošanā – merch dizains, albumu un dziesmu dizains, kā arī interjera dizains. Vienkāršība, precizitāte un mūžīgi aktuālas detaļas padara šo zīmolu ilgtspējīgu. Ir liels prieks būt starp tiem māksliniekiem, ar ko sadarbojas McDonald’s.

McDonald’s un Ozols aicina dalīties savās atmiņās saistībā ar restorānu, frāzes iesūtot jubilejai veltītajā mājaslapā mcdonaldslatvia30.lv.