Princis Viljams pārsteidz fanus ar uzaudzētu bārdu
foto: ddp/Ferrari Press / Vida Press
Velsas princese Ketrīna un Velsas princis Viljams video uzrunā britu sportistiem 2024. gada 11. augustā.
Slavenības
2024. gada 12. augustā, 15:03

Princis Viljams pārsteidz fanus ar uzaudzētu bārdu

Gerda Ansone

Jauns.lv

Britu karaļnama fani nespēj vien slēpt sajūsmu par prinča Viljama “glīto bārdu” pēc tam, kad princis kopā ar sievu princesi Ketrīnu svētdien izplatīja video rullīti, kurā sveica Lielbritānijas sportistus ar panākumiem olimpiskajās spēlēs.

Princis Viljams pārsteidz fanus ar uzaudzētu bārdu...

Stāvot līdzās Ketrīnai, 42 gadus vecais Viljams izskatījās atšķirīgi no līdz šim ierastā - princis uzaudzējis nelielu bārdu. Lai gan fani priecājās redzēt princesi, kura izskatījās starojoša un pozitīva laikā, kad joprojām turpina ārstēties no vēža, pielūdzēji nespēja atraut ne acu no Viljama un viņa bārdas. “Princis Viljams un viņa rugāji izskatās seksīgi,” vietnē “X” savu sajūsmu pauda viens fans.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad princis uzaudzējis sejas apmatojumu. 2008. gadā viņš pārsteidza fanus ar bārdu Ziemassvētku sezonā un atzina, ka svešiniekiem nav izdevies viņu atpazīt. Lai gan pirmajos Ziemassvētkos viņš solījās, ka bārdu noskūs, princis ar to staigāja pēc tam vēl vairākas nedēļas.

Pēc 16 gadiem atkal ataudzētā bārda likusi britu karaļnama faniem “ģībt aiz sajūsmas”. “Paturi bārdu, princi Viljam. Glīti,” rakstīja otrs. “Dievinu, kā princim Viljamam izskatās bārda,” piebilda trešais, bet ceturtais ieteica: “Viljam, lūdzu turpini audzēt bārdu.”

foto: Geoffrey Robinson/Shutterstock/ Vida Press
Princis Viljams 2008. gada Pirmajos Ziemassvētkos.
Princis Viljams 2008. gada Pirmajos Ziemassvētkos.

Tēma par Viljamu un bārdām nonāca uzmanības centrā jau pērn, kad viņa brālis savā skandalozajā biogrāfiskajā grāmatā “Liekais” (“Spare”) apgalvoja, ka jautājums par sejas apmatojumu savulaik viņiem raisījis lielu strīdu. Harijs rakstīja, ka brālis licis viņam noskūt bārdu pirms kāzām ar Meganu Mārklu 2018. gadā. Viņam esot nācies lūgt atļauju savai vecmāmiņai karalienei Elizabetei II.

Harijs bija pirmais karaļnama pārstāvis 125 gadu laikā, kurš laulājās bārdains. Pirms viņa to izdarīja Džordžs V, kurš ir karalienes Viktorijas dēls un Harija vecvecvectēvs. Džordžam V bija bārda, kad viņš 1893. gada precējās ar princesi Mēriju.

2024. gada 11. augustā.

Princis Viljams un bārda

Uzvelkot armijas uniformu, līdz šim bijusi tradīcija būt ar gludi skūtu vaigu, un tika uzskatīts, ka Harijs pirms kāzām bārdu noskūs, jo viņš tomēr laulājās formas tērpā. Britu armijas karavīriem un virsniekiem atļauts audzēt pilnu bārdu tikai šogad, kad karalis Čārlzs 2024. gada martā deva tam savu piekrišanu, ļaujot militāristiem pārtraukt vairāk nekā 100 gadus ilgušo liegumu. Tas, ka Harija vecmāmiņa 2018. gadā piekritusi izņēmumam un atļāvusi Harijam kāzās ierasties ar bārdu, esot “sadusmojis” Viljamu. Grāmatā Harijs raksta, ka brālis esot sacījis: “Tu viņu nostādīji neērtā situācijā, Harold [forma, kādā Viljams mēdzis uzrunāt brāli – Red.]. Viņai nebija citas izvēles, kā vien piekrist.” Harijs apgalvojis, ka brālis nav spējis to pieņemt un vēl vismaz nedēļas garumā turpinājies par to strīdēties, gan satiekoties aci pret aci, gan pa tālruni. Kulminācijas punktā Viljams esot pavēlējis brālim bārdu noskūt. Harijs atbildējis: “Dieva dēļ, Vilij, kāpēc tev tas ir tik svarīgi?”, uz ko troņmantnieks attraucis: “Tāpēc, ka man neļāva saglabāt bārdu.”