Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - slinkā kaķa jaunās dēkas, seriāls par jaunības ambīcijām un dokumentāla filma
foto: Publicitātes
Pasaulslaveno pirmdienu nīdēju un lazanjas mīlētāju mājas kaķi Gārfīldu gaida vājprātīgi jautrs piedzīvojums brīvā dabā.
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - slinkā kaķa jaunās dēkas, seriāls par jaunības ambīcijām un dokumentāla filma

Uldis Landmanis

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties komēdiju "Gārfīlds", seriāla "Industrija" jauno sezonu un dokumentālu filmu "Komandanta ēna".

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - slinkā kaķa jaunās dēk...

Slinkā kaķa jaunās dēkas

Pasaulslaveno pirmdienu nīdēju un lazanjas mīlētāju mājas kaķi Gārfīldu gaida vājprātīgi jautrs piedzīvojums brīvā dabā. Negaidīti saticis savu sen zudušo tēvu, noplukušo ielas kaķi Viku, Gārfīlds kopā ar savu draugu suni Odiju ir spiests pamest ideālo lutekļa dzīvi un piebiedroties Vikam pārgalvīgā laupīšanā.

Slaveno kaķi jaunajā filmā "Gārfīlds" ("The Garfield Movie") ierunājis Holivudas zvaigzne Kriss Prats, savukārt viņa tēti Viku – leģendārais Semjuels L. Džeksons. Kā smej Prats, viņa darbs neesot bijis grūts, jo režisors licis aktierim runāt paša balsī. “Zini, es gribu, lai tu runātu savā dabiskajā balsī. Es jau divus gadus dzirdu, ka šis kaķis runā kā tu, un esmu sapratis, ka gribu, lai tā arī paliek,” tā Pratam esot teicis režisors.

Tieši pirms 20 gadiem klajā nāca filma "Gārfīlds", kurā kaķa balsi ierunāja Bils Marejs. Filma, kurā uz ekrāna redzami arī īsti aktieri, guva lielus panākumus, kases ieņēmumos sapelnot 208 miljonus ASV dolāru, lai gan kritiķu atsauksmes nebija tās labākās. Jaunajai filmai solīti labāki panākumi, un režisors Marks Dindals solījis censties, ko vien spēj. “Tikt pie iespējas veidot filmu par tik ikonisku tēlu ir liels gods un privilēģija,” saka viņš. Turklāt filmas producentu lokā ir arī 78 gadus vecais Džims Deiviss – vīrs, kas 1978. gadā radīja Gārfīldu. “Es ar nepacietību gaidu, ko tad šī lieliskā komanda laidīs klajā,” bilst Deiviss, norādot, ka ir sajūsmā, kādus milzu soļus Holivuda beidzamajos gados spērusi animācijas lauciņā. Gadu laikā Gārfīlds kļuvis par vienu no zināmākajiem komiksu tēliem pasaulē. Kā norāda Prats, kas pats, protams, esot liels pirmdienas ienīstošā, lazanju mīlošā kaķa cienītājs, tas tāpēc, ka Gārfīlds bijis dumpinieks un sava ceļa gājējs. “Es ēdīšu, ko gribēšu. Es negribu strādāt un nestrādāšu. Es būšu sarkasma pilns. Un tā viņš iemiesoja to, ko vēlētos ikviens četrdesmit gadu vecs strādnieku šķiras pārstāvis, kas to vien darīja, kā rausās darbā diendienā astoņas stundas pēc kārtas. Man šķiet, tieši tāpēc viņš tā patika pieaugušajiem. Bet bērniem viņš patīk tādēļ, ka ir liels, oranžs kaķis.” Gārfīlda piedzīvojumus skatieties "Tet TV+ Filmu nomā".

Jaunības ambīcijas

Ar trešo sezonu atgriežas HBO drāmas seriāls "Industrija" ("Industry").

Sižets seko jauno absolventu grupai, kuri cenšas ielauzties finanšu pasaulē pēc 2008. gada krīzes un kuri konkurē par ierobežotu skaitu pastāvīgu amatu vadošajā starptautiskajā investīciju bankā Londonā. Jauniešiem piemīt ambīcijas, jaunības maksimālisms un arī romantisms. Seriāls izskata dzimumu, rasu un privilēģiju jautājumus darbavietā, jo šie jaunie prāti sāk veidot savu identitāti. "Tet TV+ filmas un seriāli" HBO sadaļā var noskatīties arī Industrijas pirmās divas sezonas.

Komandanta ēnā

Dokumentālā filma "Komandanta ēna" ("The Commandant's Shadow") stāsta par Jirgenu Hosu, Aušvicas koncentrācijas nometnes priekšnieka Rūdolfa Hosa dēlu, un viņa dzīvi savrupmājā, kas ir tieši pie nāves nometnes sienām.

Daudzas desmitgades vēlāk Hosu satiek kāda no Aušvicas nometnē izdzīvojušajām, un stāsts, kā norāda kritiķi, ir tik spēcīgs, ka tā izjūtas saglabājas vēl vairākas dienas. Filmu pat salīdzina ar pērn iznākušo divus "Oskarus" ieguvušo vēsturisko drāmu "Interešu zona" ("The Zone of Interest"), kas arī stāstīja par Hosu ģimenes dzīvi. Filmu "The Commandant's Shadow" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" HBO  sadaļā.