Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - sporta drāma un romantiskas komēdijas
foto: Publicitātes
Kadrs no filmas "Kaskadieris".
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - sporta drāma un romantiskas komēdijas

Paula Ivanova

Jauns.lv

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - spriedzes komēdija "Kaskadieris", romantiska komēdija "Es gribu tevi atpakaļ" un sporta drāma "Krīds III".

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - sporta drāma un romant...

Kas te var noiet greizi?

Oskarotais Raiens Goslings romantiskajā spriedzes komēdijā "Kaskadieris" ("The Fall Guy") atveido Koltu, kaskadieri.

Kā jau visi kaskadieri, darbā viņš tiek spridzināts, sašauts, avarē, lec laukā pa logiem un krīt no augstākajām virsotnēm – tas viss skatītāju izklaidei. Pēc negadījuma, kas teju maksā viņam dzīvību, ir jāatrod pazudusi kinozvaigzne, jāatrisina sazvērestība uzņemšanas laukumā un jāmēģina atgūt mūža mīlestību Džodiju. Kas te var noiet greizi?

Filmas režisors Deivids Leičs pats savā karjerā ilgu laiku ir bijis kaskadieris – pat tādām zvaigznēm kā Breds Pits un Žans Klods van Damme. Viņa Holivudas režisora karjera arī padevusies krietni spoža – Leiča kontā ir tādi aizraujoši kases grāvēji kā "Atomic Blonde", "Deadpool 2", "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw" un "Bullet Train". Viņš arī strādājis pie visām četrām pagaidām iznākušajām "Džona Vika" sērijas filmām, pirmajai producents, beidzamajām trim – izpildproducents. Kā visās Leiča iepriekšējās filmās, arī "Kaskadierī" augsta līmeņa spriedze un cīņu ainas mijas ar humoru, un liela nozīme, protams, ir galveno lomu atveidotājiem Raienam Goslingam un Emilijai Blantai, kas mācējuši būt krietni pašironiski, turklāt itin iesaistījušies radošajā procesā. Rezultātā sanākusi filma, kurā katrs sev atradīs ko izklaidējošu. Tajā ir gan spriedze un action, gan drāma, romantika un joki.

Kā filmas reklamēšanas pasākumos norādīja Goslings, viņš nesaprotot, kāpēc mūsdienās pasniedz "Oskarus" gada labākajiem aktieriem, bet nav šādas nominācijas kaskadieriem. “Tieši viņi ir palīdzējuši radīt daudzas tik ļoti atmiņā paliekošas ainas, ko mēs tā mīlam,” saka aktieris. “Kaskadieru darbs paliek nepamanīts, bet viņi vienlaikus riskē vairāk par visiem. Man visu mūžu bijuši kaskadieri. Un ir tāda savāda sajūta, kad viņi atnāk, riskē ar sevi, izdara tās visas foršās lietas, par ko skatītāji pēc tam jūsmo, un aiziet. Bet mēs, aktieri, izliekamies, it kā paši to būtu paveikuši. Nu tad beidzot man ir liels prieks būt darbā, kas vismaz kaut kā novērtē to, kādu ieguldījumu viņi ir snieguši kino.”

Pēc boksa pasaules iekarošanas Adoniss Krīds bauda plaukstošu karjeru un ģimeni.

Kad viņa bērnības draugs un bijušais boksa brīnumbērns Demjens Andersons pēc ilga soda izciešanas iznāk no cietuma, viņš vēlas pierādīt, ka ir pelnījis vietu ringā. Bijušo draugu cīņa nav tikai cīņa. Atriebības vārdā Adonisam jāapdraud sava nākotne, lai cīnītos ar Demjenu – cīkstoni, kam nav, ko zaudēt.

Sporta drāmu "Krīds III" ("Creed III"), kas ir devītā filma "Rokija" sāgā, skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" latviešu vai angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.