Latvijas 3x3 basketbola izlase Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Francis Lācis, Zigmārs Raimo un sparingpartneri Tokijas olimpiskie čempioni Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš aizvadījuši treniņu Parīzē.

Latvijas 3x3 basketbola izlase aizvada treniņu Parīzē

Latvijas 3x3 basketbola izlase Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Francis Lācis, Zigmārs Raimo un sparingpartneri Tokijas olimpiskie čempioni Agnis Čavars ...

Slavenības

"Nervi beigti..." - kā par dēlu olimpiskajās spēlēs fanoja komponists Kārlis Lācis

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

“Nebiju pat iedomājies, ka Francis kādreiz būs profesionāls basketbolists, kur nu vēl piedalīsies olimpiskajās spēlēs,” par savu dēlu teic komponists Kārlis Lācis.

"Nervi beigti..." - kā par dēlu olimpiskajās spēlē...
Latvijas 3x3 basketbolisti Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo pirmdien cieta zaudējumu Parīzes olimpisko spēļu sacensību cīņā par bronzas medaļām.

Latvijas 3x3 basketbolisti Parīzes olimpisko spēļu bronzas mačā zaudē Lietuvai

Latvijas 3x3 basketbolisti Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo pirmdien cieta zaudējumu Parīzes olimpisko spēļu sacensību cīņā ...

Olimpiskajās spēlēs Parīzē 3×3 basketbola Latvijas komandas puišus Zigmāru Raimo, Kārli Paulu Lasmani, Nauri Miezi un Franci Gustavi Lāci klātienē atbalstīja arī viņu draugi un ģimenes locekļi. Vieni no kaislīgākajiem faniem bija Franča vecāki – tētis Kārlis Lācis un mamma Vineta Vilistere-Lāce – ar jaunāko dēlu Hugo, kā arī Franča mīļotā meitene Beāte Kampare.

foto: Edijs Pālens/LETA
Franča Lāča draudzene Beāte un vecāki Kārlis Lācis un Vineta Vilistere-Lāce Konkordijas laukumā Parīzē, kur notika olimpiskais turnīrs 3×3 basketbolā. “Sajūtas bija neaprakstāmas!” par jušanu līdzi dēla debijai olimpiskajās spēlēs teic Kārlis.
Franča Lāča draudzene Beāte un vecāki Kārlis Lācis un Vineta Vilistere-Lāce Konkordijas laukumā Parīzē, kur notika olimpiskais turnīrs 3×3 basketbolā. “Sajūtas bija neaprakstāmas!” par jušanu līdzi dēla debijai olimpiskajās spēlēs teic Kārlis.

Uzzinot, ka Latvijas komanda kvalificējusies Parīzes olimpiskajām spēlēm, Lāčiem nebija ne mazāko šaubu par dēla atbalstīšanu klātienē. “Kādas ir sajūtas? Nu, kā lai to maigāk pasaka – nav mierīgas! Nervi beigti! Mums pirms spēlēm katram pat ir savi rituāli – ko vilkt mugurā, kā sagatavoties. Bet, kādi tie ir, lai paliek noslēpumā,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta Kārlis Lācis, smejoties piebilzdams: “Protams, gribētos jau Latvijas izlases spēles vērot mierīgāk, bet, ja paša bērns ir laukumā, tas nav iespējams. 3×3 basketbolā viss notiek tik zibenīgi ātri – te iemesti vairāki tālmetieni, te pieļauta muļķīga kļūda... Nav laika atslābt, tāpēc tajā dienā, kad mūsu puišiem nebija spēles, mēs ar Vinetu vienkārši atpūtāmies no līdzi jušanas.”

foto: Edijs Pālens/LETA
Nervi, nervi, nervi!
Nervi, nervi, nervi!

Kārlis teic, ka iegādātā biļete ļauj atrasties 3×3 arēnā jau divas stundas pirms spēles, un tad ir iespēja gan pavērot, kā basketbolisti iesildās, gan arī uz īsu brīdi satikties ar dēlu, lai pārmītu pāris vārdu: “Centāmies viņu netraucēt, satikāmies tikai vai nu pirms, vai pēc spēlēm. Turnīrs tomēr bija ļoti garš, puiši koncentrējās katrai spēlei, tāpēc mēs tur pa vidu lieki nejaucāmies.” Vaicāts, cik maksāja biļetes uz 3×3 spēlēm, Kārlis saka, ka cenas bija dažādas – ja pirms vairākiem mēnešiem tās varēja iegādāties pat par 24 eiro, tad turnīra laikā mazāk par 100 eiro vairs nebija. “Mums paveicās, nopirkām tās samērā laikus. 3×3 arēnā bija ap 5000 skatītāju, arēna bija pārpildīta. Atmosfēra ļoti aizraujoša, un vispār visa gaisotne Parīzē bija ļoti pozitīva. Visur jutāmies tik droši! Protams, pilsētas ielās patrulē karavīri ar automātiem, slēgtas vairākas ielas un metro stacijas, bet nekas – mazliet vairāk pastaigājām kājām. Man ļoti patika tas, ka visa Parīze bija iekļauta šajos olimpiskajos svētkos,” iespaidos dalās Kārlis Lācis.

Vai Kārlis varēja kādreiz iedomāties, ka viņa dēls piedalīsies olimpiskajās spēlēs? “Es nevarēju iedomāties, ka Francis vispār kādreiz spēlēs basketbolu, kur nu vēl olimpiskajās spēlēs! Viņš skolas komandā bija tāds kā basketbola “neglītais pīlēns”, salīdzinot ar citiem komandas biedriem, basketbols viņam īsti nepadevās. Taču Francis, kurš pats izdomāja trenēties basketbolā, nepadevās. Viņa elks bija Andris Biedriņš, Francis cītīgi trenējās, ieguva stipendiju studijām ASV, un nu, re – jau piedalās olimpiādē!” ar dēlu lepojas Kārlis Lācis.

3x3 basketbola turnīra spēle starp Latvijas un ASV valstsvienībām 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē.

Latvijas 3x3 basketbolisti Parīzes olimpiskajās spēlēs sīvā cīņā pieveic amerikāņus

Olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Lasmani un Nauri Miezi sastāvā ceturtdien grūtā cīņā svinēja ...

Starp citu, Francis Lācis Latvijas 3×3 basketbola komandai pievienojās pirms diviem gadiem, kad noslēdza studijas universitātē Amerikā un gatavojās sākt profesionāla basketbolista gaitas. Lai uzlabotu fizisko gatavību un individuālo tehniku, viņš sāka trenēties kopā ar mūsu olimpiskajiem čempioniem 3×3 basketbolā, bet pēc diviem gadiem viņu 3×3 komandai pievienoties uzaicināja izlases treneris Raimonds Feldmanis.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!