Olimpisko spēļu atklāšana Parīzē.

Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

2024. gada 26. jūlijā Parīze piedāvā atklāšanas ceremoniju, kas notiek ārpus stadiona.

Slavenības

Pasaules lielākā modes skate - olimpisko izlašu stila veiksmes un katastrofas

Vita Zvaigznīte

Žurnāls "Kas Jauns"

Olimpiskās spēles, kas šovasar Parīzē pulcē vairāk nekā 10 500 sportistu no teju visām pasaules valstīm, ir ne tikai sacensība par medaļām, bet arī pasaules lielākā modes skate, kuru atklāšanas un noslēguma ceremonijā noskatās miljardiem cilvēku.

Pasaules lielākā modes skate - olimpisko izlašu st...

Mongolijas izlase: stilīgākā ar lielāko atrāvienu

Mongolija.
Mongolija.

Jau vairākas nedēļas pirms spēļu sākuma interneta lietotājus sajūsmināja Mongolijas izlases tērpi. Šī izlase nepretendē uz medaļām, taču viņu tērpi, kurus radīja zīmols "Michel&Amazonka", lieliski parāda Mongolijas tradīciju un kultūras būtību. Katras formas izgatavošana aizņēma vidēji 20 stundas, bet kopā darbam tika veltīti vairāk nekā trīs mēneši.

Francija: elegance labākajās tradīcijās

Francija.
Francija.

Francija, kas šogad uzņem olimpiādi savā galvaspilsētā, parūpējās par izsmalcinātiem tērpiem nacionālā karoga krāsās. Tos radīja modes nams "Berlutti" sadarbībā ar bijušo franču "Vogue" redaktori Karīnu Roitfeldi. Interneta jokdari gan iesmej, ka atšķirībā no vīriešiem, kuri patiešām šajos tērpos izskatās eleganti, diemžēl nepietika materiāla, lai uzšūtu piedurknes arī sieviešu uniformām. Dažiem arī liekas, ka francūži izskatās pēc stjuartiem.

ASV: džinsi un Efeju līgas universitāšu žaketes

ASV.
ASV.

Amerikāņus jau kopš 2008. gada ģērbj modes nams "Ralph Lauren", kas lepni ziņo, ka visi tērpi ir ražoti Amerikas Savienotajās Valstīs. Šogad atklāšanas ceremonijā atlēti izskatījās līdzīgi seriāla "Intrigante" ("Gossip Girl") varoņiem vai Efeju līgas universitāšu studentiem.

Polija: ziedu motīvi un minimālisms

Polija.
Polija.

Polijas atlēti atklāšanas ceremonijā defilēja zīmola "BIZUU" veidotajos tērpos. Turklāt katrs Polijas olimpietis saņēmis ne tikai apģērbu un aksesuārus, bet arī īpašu talismanu, kam vajadzētu atnest veiksmi četrgades nozīmīgākajā sporta notikumā.

Haiti: tērpi kā gleznas

foto: AP/Scanpix
Haiti.
Haiti.

Arī nemieru plosītā Haiti piedalās olimpiskajās spēlēs. Tērpus, kuros izmantoti haitiešu mākslinieka Filipa Dodāra gleznu motīvi, izgatavoja zīmols "Stella Jean". Haitieši uzskata, ka uniformu dizaineriem izdevies parādīt haitiešu dvēseli.

Austrālija: uniformu slepena detaļa

Austrālija.
Austrālija.

Par Austrālijas izlases tērpiem rūpējās zīmols "Sportscraft", kura uzdevums nebija no vienkāršākiem, proti, bija jāizgatavo uniformas 450 olimpiešiem un parolimpiešiem ar dažādiem auguma parametriem. Tomēr katrā tērpā ir detaļa, kas vieno visus, – kostīmu iekšpusē ir izšūts austrāliešu olimpiskās izlases dalībnieka zvērests.

Latvija: tērpi, kurus izstrādāja divarpus gadus

Latvijas delegācija kuģītī Sēnas upē.

Latvija Parīzes olimpisko spēļu atklāšanā

2024. gada 26. jūlijā Parīzē aizvadīta ollimpisko spēļu atklāšana. Valstu parāde Sēnas upē sākās pie Austerlicas tilta un noslēdzās Trokadero ...

Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Samoilova asi kritizējusi Latvijas olimpiešu tērpus Parīzes olimpiskajās spēlēs, ko "4F" dizaineru komanda izstrādājusi divarpus gadus. Šā zīmola tērpos Parīzes spēlēs redzējām arī Grieķijas, Ukrainas, Slovākijas, Horvātijas un Kosovas olimpiskās delegācijas.

foto: Publicitātes
Latvija.
Latvija.

Kanāda: tautiešu vilšanās

Kanāda.
Kanāda.

Kanādiešu olimpiešu delegāciju ģērbj zīmols "Lululemon", kas pazīstams galvenokārt ar saviem košajiem jogas tērpiem. Daudzi kanādieši soctīklos izteica vilšanos, ka uz modes namu tērpto amerikāņu, franču un citu delegāciju fona kanādieši savos treniņtērpos atklāšanas un noslēguma ceremonijās izskatīsies dīvaini.

Malaizija: pēc asas kritikas nācās šūt jaunus tērpus

Malaizija.
Malaizija.

Malaizijas Olimpiskā komiteja ņēma vērā soctīklu lietotāju sašutumu par izlases tērpiem, kurus vienbalsīgi pasludināja par neglītiem, lētiem un apkaunojošiem. Tāpēc tika izsludināts konkurss, kurā tika izvēlēti tīģeru iedvesmoti jauni tērpi.