Lielas pārmaiņas pašmāju šlāgerzvaigznes Rikardiona dzīvē - viņš šķīries un taisa kebabus
Šlāgerdziedātājs Rikardions jau trīs gadus muzicēšanu apvieno ar saimniekošanu paša izveidotajā kafejnīcā "Pie Rikardiona".
Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", augstskolā "Turība" un dzīves laikā iegūtās zināšanas Rikardions pirms trim gadiem lika lietā, atverot kafejnīcu savā dzimtajā vietā Liepas pagastā, Cēsu novadā: “Tā kā Liepā nebija savas kafejnīcas, sākotnēji man bija ilūzija, ka viss būs ļoti skaisti. Pa šiem gadiem esmu sapratis, ka ēdināšanā ir ekstremāli apstākļi – to nevar gluži nosaukt par biznesu, drīzāk dzīvesveidu. Tas jāmīl no sirds!”
“Vienīgi tas viss ierobežo manu muzikālo darbību,” bilst kādreizējais "Latvijas sirdsdziesmas" uzvarētājs un teic, ka katru dienu iesaistoties kafejnīcas ikdienas lietās. “Esmu ne tikai uzņēmuma vadītājs, bet arī pats strādāju virtuvē pie ēdienu sagatavošanas. Man tiešām ir stingrs režīms, taču esmu pie tā pieradis. Kafejnīcā mani var satikt ikviens interesents, var saņemt autogrāfu, kā arī nobaudīt manis gatavotos ēdienus. Liepas pagastā tiešām ir ko redzēt. Var apskatīt Līču–Laņģu klintis, Gaujas senleju, Eduarda Veidenbauma memoriālo muzeju "Kalāči" un citus objektus. Tā ka aicinu ikvienu atbraukt un iepazīt mūsu pagastiņu,” sarunā ar "Kas Jauns" stāsta Rikardions.
Kafejnīcā "Pie Rikardiona" firmas ēdiens ir dažāda veida kebabi: “Mērce ir mūsu pašu izveidota, jo, kad sāku meklēt tās recepti, izrādījās, neviens jau neko tāpat par velti nedod. Viena ārzemju kebabnīca par mērces recepti paprasīja pat pāris tūkstošu! Šajās dienās pats biju mācīties rullēt suši pie meistara Bauskā, kā arī apmeklēju suši pagatavošanas meistarklasi Rīgā. Tas man noderēs arī savā mājas virtuvē, jo man pašam ļoti garšo suši.” Rikardions neizslēdz iespēju, ka ar ēdināšanas biznesu varētu reiz arī pārstāt darboties: “Reiz kāds liels uzņēmējs teica – vienreiz dzīvē jebkuram ir jābankrotē, lai saprastu un izvētītu savas vērtības, cilvēkus sev apkārt un varbūt saredzētu sevi un citus ceļus. Es nesaku, ka iet slikti, bet ir jāizvērtē savas dzīves prioritātes, vēlmes.”
Kafejnīcu dziedātājs atvēris, dzīvesbiedres mudināts – viņa esot ierosinājusi, sakot, ka palīdzēs un darbosies uzņēmumā, bet nu pāris jau esot izšķīries. “Man palika kafejnīca, kurā bija pašam jāturpina darbs. Tā nu dzīve mūs vada, nepārtraukti ir vēlme ielekt jaunos izaicinājumos, nezināmajā, liek mācīties, attīstīties un cīnīties,” atzīst Rikardions, kas arī turpina priecēt klausītājus, muzicējot dažādās Latvijas vietās: “Šī vasara man ir ļoti noslogota. Esmu priecīgs un pateicīgs saviem faniem, ka joprojām esmu pieprasīts, ka darba man ir daudz un cilvēkiem patīk tā mūzika, ko es radu.”