Sandra Kalniete, izrādās, redzama leģendārajos "Vella kalpos"
foto: Mārtiņš Ziders
Sandra Kalniete, lai paspētu filmas "Vella kalpi Vella dzirnavās" nelielajā epizodē izdarīt ekrānuzņēmumu ar pašas atveidoto personāžu, šo kadru atkārtojusi vairākas reizes. Sākotnēji viņa domājusi, ka šis uzņēmums lai paliek par piemiņu pašai, bet tad nolēmusi ar to padalīties ar visiem saviem sekotājiem "Facebook".
Slavenības
2024. gada 16. jūlijā, 06:34

Sandra Kalniete, izrādās, redzama leģendārajos "Vella kalpos"

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Vai zinājāt, ka diplomāte, Eiroparlamenta deputāte un grāmatu autore Sandra Kalniete redzama leģendārajā latviešu kinofilmā "Vella kalpi Vella dzirnavās"?

Sandra Kalniete, izrādās, redzama leģendārajos "Ve...

Aizvadītajos vasaras saulgriežos, kad televīzijas piedāvāja latviešu kino klasiku, tika izrādīta arī režisora Aleksandra Leimaņa uzņemtā filma "Vella kalpi Vella dzirnavās", kas ir turpinājums filmai "Vella kalpi". Un vienā no savām brīvdienām šo filmu noskatījās arī Sandra Kalniete, kas savulaik, būdama 19 gadu jauna, filmējās nelielā epizodē šajā leģendārajā latviešu kino. “Filmējot balles skatu Rundāles pilī, arī man atļāva uzvilkt balles kleitu (tā pirms tam bija izmantota Grigorija Kozinceva filmā "Hamlets", kurā Elza Radziņa tēloja Ģertrūdi) un būt sejai kadrā. Šoreiz iedomājos šo īso brīdi nofotogrāfēt. Aizkustinoši. Paldies operatoram Mārtiņam Kleinam par šo dāvanu!” tā, atminoties savus soļus latviešu kino, soctīklā "Facebook" ierakstīja Kalniete.

Sastapta sava jaunākā romāna "Māte sieva. Sieva māte. Meita sieva" atklāšanas svētkos, Sandra Kalniete sarunā ar "Kas Jauns" atklāja – šī epizode gan bijusi pavisam neliela, jo filmā viņu var redzēt vien divas vai trīs sekundes. Lai arī šo filmu skatījusies vairākkārt, šoreiz, sentimentālu jūtu vadīta, nolēmusi šo faktu atklāt publiski. “Es tolaik darbojos šajā filmā par klapīti (režisora asistenti), jo tobrīd biju iecerējusi nākotnē kļūt par kino režisori. Savā laikā pusgadu mācījos Tautas kino aktieru studijā pie pedagogiem Arnolda Liniņa un Ainas Matīsas, bet tad mani par talanta trūkumu izmeta ārā, iesakot mācīties kino kritiku, un rezultātā es aizgāju studēt Mākslas vēsturi un kritiku uz Mākslas akadēmiju,” jaunības gados piedzīvoto atminas Sandra Kalniete.