Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Cigarešu paciņa, soma ar ķieģeļiem un panna – kādus stāstus glabā policijas atrasto mantu saraksts?
foto: Valsts policija
Trakā pasaule

Cigarešu paciņa, soma ar ķieģeļiem un panna - kādus stāstus glabā policijas atrasto mantu saraksts?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts policijas (VP) atrasto mantu saraksts varētu būt izcils iedvesmas avots kriminālromānu autoriem. Šī sadaļa VP tīmekļa vietnē uzskaita priekšmetus, kuri palikuši bez īpašniekiem un starp velosipēdiem, makiem mēdz būt lietas, kuras iedzīvina iztēli par to nozaudēšanas apstākļiem.

Cigarešu paciņa, soma ar ķieģeļiem un panna – kādu...

Kopumā šobrīd VP ir uzskaitījusi 31 lapaspusi ar mantām, kas nonākušas VP rīcībā iecirkņos visā Latvijā.

Gumijas laiva bez laivinieka

foto: Valsts policija

Krāslavas novadā, Ūdrīšu pagastā ir atrasta pelēka gumijas laiva "Ривьера 3200" ar visiem airiem. No VP apraksta nav zināms, kāpēc laivotājs savu peldlīdzekli ir pametis. Transportlīdzekļa identifikācijas numurs arī nav salasāms. Īpašniekam to ir iespējams atgūt Dienvidlatgales policijas iecirknī. Šī nav vienīgā atrastā gumijas laiva – vēl viena tikusi atrasta ar veselu somu Rīgā, Augusta Dombrovska ielā 74.

Pankūku panna – jauna

foto: Valsts policija

Pirms diviem mēnešiem Rīgā, Nēģu ielā 7, atrasta panna. Ne gluži vienkārša panna, bet gan nelīpošā, kas paredzēta speciāli pankūku cepšanai. Interesanti, ka tā vēl atrodas savā iepakojumā un, domājams, vēl nav saskārusies nedz ar plīti, nedz pankūku mīklu. Īpašnieku likumsargi aicina vērsties VP Rīgas Austrumu pārvaldes iecirknī.

Sporta soma ar... ķieģeļiem

foto: Valsts policija

Atrasto mantu sarakstā ir daudzas somas, taču viena no tām, iespējams, varētu būt objekts kādā modernās mākslas izstādē – tā nāk komplektā ar pieciem betona ķieģeļiem. Soma ar visnotaļ savādo saturu atrasta netālu no Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas, jācer, ka ķieģeļi bija paredzēti būvdarbiem.

Koferis ar pokera žetoniem

foto: Valsts policija

Kāda persona Kalnciema ielas “Circle-K” telpās ir aizmirsusi alumīnija koferi, kurā, kā šķiet, ir pilns komplekts ar pokera žetoniem, kārtis un metamie kauliņi. Komplekts izskatās visai jauns, līdz ar to kofera nozaudēšana īpašniekam varētu būt bijis liels pārdzīvojums. Pēc laimēšanai nepieciešamā aprīkojuma var aiziet uz Rīgas Pārdaugavas pārvaldes iecirkni.

Cigarešu paciņas no Polijas

foto: Valsts policija

Ogrē, Skolas ielā 10, policija atradusi piecas “Winston” cigarešu paciņas. Ņemot vērā, ka iepakojumi ir poļu valodā, visticamāk šīs cigaretes ir no Polijas. Cik legāli tās nonākušas šeit – labs jautājums. Nav arī skaidrības, vai to atgūšanas mēģinājums īpašnieku nenostādīs neveiklā situācijā policijas priekšā. Šobrīd tās vēl joprojām atrodas Ogrē, Pierīgas Austrumu iecirknī.

Marķieris un termoss

foto: Valsts policija

Komplektā atrasts oranžas krāsas marķieris un melns termoss. Šķiet, ka policija uzskatījusi marķieri par īpaši svarīgu, ja to kombinācijā ar termosu paturējusi. Īpašnieku mantas gaida Rīgas Pārdaugavas pārvaldē, Daugavgrīvas ielā 34a.

Kases aparāta apakšējā daļa

foto: Valsts policija

Priekšmets ar, iespējams, spraigāko stāstu šajā sarakstā varētu būt kases aparāta apakšējā daļa. Droši vien versiju par to, kā šī naudas krātuve ir pazaudējusi savu augšu, likumīgo saimnieku un vai kāds šajā visā varētu būt iemaisījies pa vidu – netrūks. Praktiska pielietojuma ārpus komercdarbības, šādai mantai īsti nav – ja nu vienīgi kāds vēlējies īpašu sīknaudas krātuvi. Ja tā - tā vēl joprojām atrodas Rīgas Ķengaraga iecirknī.