Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - topošā rakstnieka ceļš, psiholoģisks trilleris un revolūcija kantrimūzikā
foto: Publicitātes
Kadrs no filmas "Mātes instinkts".
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - topošā rakstnieka ceļš, psiholoģisks trilleris un revolūcija kantrimūzikā

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties biogrāfisku filmu "Bārs ar stāstu", trilleri "Mātes instinkts" un muzikālu stāstu "Sauc mani par kantri: Bejonses un Našvilas renesanse".

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - topošā rakstnieka ceļš...

Topošā rakstnieka ceļš

Holivudas zvaigznes Džordža Klūnija filma "Bārs ar stāstu" ir balstīta populārā autobiogrāfijā.

Pēc Pulicera balvu ieguvušā žurnālista un rakstnieka Džona Džozefa Meringera memuāru motīviem tapusī filma vēsta par topošā rakstnieka ceļu uz romantisko un profesionālo sapņu piepildījumu. Uz sava tēvoča bāra krēsla no raibas vietējo kompānijas viņš mācās, ko nozīmē pieaugšana.

"Mātes instinkts"

Slavenās aktrises Džesika Česteina un Anna Hetaveja – jaunā psiholoģiskā trillerī "Mātes instinkts".

Sešdesmitajos gados Amerikas priekšpilsētā divas kaimiņienes ir mātes zēniem vienādā vecumā. Pēc traģiska negadījuma, kad vienas dēls nokrīt no balkona, viņa attālinās no savas kaimiņienes, bet tuvinās viņas dēlam... Emocionāla spriedze, šaubas un noslēpumaini notikumi – trilleri "Mātes instinkts" ("Mothers' Instinct") skatieties "Tet TV+ Filmu nomā" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Revolūcija kantrimūzikā

19. martā iznākušais popzvaigznes Bejonses albums "Cowboy Carter" parādījās laikā, kad kantrimūzikā noris revolūcija, un kļuvis par jaunāko kultūras karu arēnu Amerikā.

Daļa nozares pārstāvju labprāt gaida daudzveidīgus māksliniekus, kamēr citi pieturas pie daudz šaurākas žanra izpratnes. Filmā "Sauc mani par kantri: Bejonses un Našvilas renesanse" aplūkots, kā tādi augsta līmeņa mākslinieki kā Lil Nas X un Bejonse izaicina kantrimūzikas status quo un kā melnādainie mūziķi Našvilā jau kādu laiku ir likuši pamatus šai transformācijai.

Muzikālo filmu "Sauc mani par kantri: Bejonses un Našvilas renesanse" ("Call Me Country: Beyoncé & Nashville’s Renaissance") skatieties "Tet TV+ HBO sadaļā".