Hosams Abu Meri iemācījis meitām libāņu virtuves gudrības
foto: no privātā arhīva
Hosama Abu Meri un meitu selfijs.
Slavenības

Hosams Abu Meri iemācījis meitām libāņu virtuves gudrības

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Veselības ministrs Hosams Abu Meri savu ģimeni - meitas Adrianu Annu un Sabinu, mammu Ikramu un sievu Lindu - svētku brīvdienās aizvedis nelielā ceļojumā uz Itālijas pilsētām Milānu un Komo.

Hosams Abu Meri iemācījis meitām libāņu virtuves g...

Libānietis Hosams Abu Meri Latvijā ieradās deviņdesmitajos, lai studētu Latvijas Medicīnas akadēmijā. Jaunais students iemīlējās latviešu meitenē, abi apprecējās. Lai gan laulība šķirta, par tajā dzimušajām meitām Hosams runā ar lielu apbrīnu un mīlestību, vienmēr atbalstījis un rūpējies par savām atvasēm. Reiz pirmdzimtās meitas Sabinas dzimšanas dienā "Facebook" Hosams Abu Meri rakstīja: “Sabina bija ļoti, ļoti gaidīta. Viņas ienākšana šajā pasaulē kļuva par galveno iemeslu, lai es pats mainītos – sāktu dzīvi saprast daudz nopietnāk un apzināties, ko nozīmē būt tēvam.”

Šobrīd, kad Hosama Abu Meri meitām Adrianai Annai (15) un Sabinai (19) pilnā sparā rit brīvdienas, viņām esot sastādīta sava vasaras aktivitāšu programma – jaunietes viesojas ne tikai pie tēta, bet arī pie mammas radiem Liepājā, visi kopā cenšas pavadīt nedēļas nogales, peldēties, ieturēt kopīgas maltītes. Veselības ministra jaunākā meita Adriana Anna šajā vasarā pabeidza 9. klasi un turpinās mācības vidusskolā, bet vecākā meita Sabina nu jau būs 2. kursa studente Rīgas Stradiņa universitātē, kur apgūst multimediju komunikāciju.

Vaicāts, vai ir iesaistījies un ar padomiem palīdz meitām izvēlēties nākotnes profesijas, Hosams sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklāj, ka to atstājis viņu pašu ziņā. “Kad pagājušajā gadā Sabina beidza 12. klasi, viņa pati izraudzījās, ko un kādā universitātē studēt, un es tikai atbalstu. Protams, ka mēs savā starpā diskutējam par dažādām specialitātēm, bet viņas pašas izvēlas savu ceļu, es to neietekmēju.”

Abu Meri atklāj, ka jaunākajai meitai Adrianai Annai interesējot dermatoloģija: “Būtu jau forši, ja meita turpinātu daktera Abu Meri iesākto ceļu medicīnā. Adrianai vēl trīs gadi vidusskolā jāmācās, tad jau redzēs, varbūt arī izvēlēsies kādu profesiju, kas ir saistīta ar medicīnu.”

Līgo svētku brīvdienās Hosams Abu Meri savas ģimenes meitenes aizveda nelielā trīs dienu atpūtas braucienā uz Itāliju. Šobrīd Latvijā ciemojas Hosama mamma, kas šā gada februārī pavadīja mūžībā vīru. “Mana mamma pirms dažām nedēļām atlidoja no Libānas, un tagad līdz augustam mazmeitām ir iespēja vairāk satikties ar omīti. Mēs visi savā starpā labi saprotamies, tāpēc arī ceļojam un atpūšamies kopā. Mazmeitas ar omīti sazinās angļu valodā, bet dažus vārdus prot arī arābu valodas libāņu dialektā. Meitas grib iemācīties arābu vaodu, bet jāatzīst, ka tētis ir slinks un viņam nav laika,” smaida Abu Meri un saka – meitām esot vairāk draugs nekā tētis. “Taču tajā pašā laikā esmu stingrs un prasīgs, varu arī būt dusmīgs, ja mani kādas lietas neapmierina un nav pieņemamas. Taču tādas ir ļoti reti, jo man tik tiešām ir paveicies, ka meitas ir labas, gudras un godīgas. Viņas man daudz ko stāsta, bet meiteņu lietas, protams, vairāk uztic savai mammai. Meitām nekad nav manis pietrūcis, es vienmēr esmu bijis blakus un pieejams. Es ļoti viņas mīlu un lutinu,” nosaka Hosams Abu Meri.

Tēva dzimtajā Libānā meitas gan esot ciemojušās vien dažas reizes. “Viņas tur nav bijušas kādus piecus sešus gadus, jo bija gan kovids, gan valstī nestabilitāte. Es jau pats vairs gandrīz neesmu libānietis (smejas). Taču jāteic, ka esmu iepazīstinājis meitas ar libāņu virtuvi. Kad ar sievu Lindu kovida laikā veidojām grāmatu "101 libāniešu ēdiens. Gatavo Linda un Hosams Abu Meri" un gatavojām libāņu ēdienus, tad arī manas meitas piedalījās.”