foto: Lita Millere/LETA
Jānis Lūsēns ar jauno sievu Eviju pēc kāzām noslēdzis laulību līgumu
Jaunā sieva pēc kāzām savam uzvārdam pievienojusi vīra un tagad ir Evija Mundeciema-Lūsēna.
Slavenības
2024. gada 3. jūlijs, 06:27

Jānis Lūsēns ar jauno sievu Eviju pēc kāzām noslēdzis laulību līgumu

Paula Ivanova

Žurnāls "Kas Jauns"

Šī vasara uz mūžiem paliks komponista Jāņa Lūsēna atmiņā – pēc vairāku gadu draudzības viņš beidzot par sievu apņēma flautisti Eviju Mundeciemu.

Abu laulība reģistrēta 18. jūnijā Valkas novada dzimtsarakstu nodaļā, un pēc tās noslēgts arī līgums par abu mantas šķirtību, raksta žurnāls "Kas Jauns".

"Pēc laulības noslēgšanas katra laulātā atsevišķa manta ir un būs visa kustama un nekustama manta, kā arī mantiskās un nemantiskās tiesības un pienākumi, ko katrs laulātais ir ieguvis, vai iegūs uz sava vārda laulības laikā un pēc šī līguma noslēgšanas. Līgums tiek noslēgts, lai regulētu laulāto savstarpējās mantiskās attiecības laulības laikā, laulības šķiršanas gadījumā, kā arī citos gadījumos, kad tiek skartas laulāto mantiskās attiecības,” tā vēstīts šajā mantisko attiecību līgumā.

Jāņa un Evijas attiecību stāsts sākās ar nevainīgu saraksti internetā, vēlāk abi tikušies Jāņa Lūsēna juniora kāzās, kas notika 2014. gada vasarā. “Kopš tās reizes kaut kā soli pa solim sākām muzicēt kopā un paralēli arī veidojās tuvāka saikne vienam ar otru,” savulaik žurnālam "Kas Jauns" atklāja Evija, sakot, ka teju 20 gadu lielā vecuma starpība abiem netraucē, jo Jānis savā būtībā ir ļoti jauneklīgs un mūsdienīgs cilvēks. “Mūs ļoti vieno radošās lietas, kā arī līdzīgais pasaules redzējums, lietu izpratne, lietu kārtības izjušana. Brīnišķīgi ir arī tas, ka varam kopā muzicēt. Mums vienmēr ir, par ko runāt. Vienmēr. Jānis ir liels runātājs, var daudz runāt par un ap dažnedažādām tēmām, un ar viņu man vienmēr ir bijis interesanti – gan klausīties, gan diskutēt. Jānis ir fantastisks cilvēks,” saka komponista draudzene. Atbildot uz jautājumu, vai arī dzīvē, tāpat kā mūzikā, Jānis Lūsēns ir romantiķis, Evija prāto: “Mūzikā tas, protams, izpaužas daudz krāšņāk, bet dzīvē viņa romantiskums manāms caur dažādiem sīkumiem, niekiem – tā smalki, bez ārējas pompozitātes. Viņam ir prasme ikdienā sajust īsto laiku un vietu, kurā izrādīt savu uzmanību tādā ļoti personīgā veidā.”