foto: lifetimejourney.live
Rīga atzīta par otro tūristu iekārojamāko galamērķi pasaulē
Tūriste Rīgā pie Melngalvju nama.
Trakā pasaule
2024. gada 2. jūlijs, 12:40

Rīga atzīta par otro tūristu iekārojamāko galamērķi pasaulē

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Investīciju vietne "Insider Monkey" atzinusi Rīgu par vienu no tūristu iekārojamākajiem galamērķiem 2024. gadā. Sarakstā iekļautas pilsētas, kuras tūristi izvēlas apskatīt ejot kājām.

Apkopojot tūristiem draudzīgākās valstis, investīciju vietnes analītiķi izmantoja statistikas datus par to, cik tālu pilsētā viens no otra atrodas ievērojamākie tūrisma objekti. Tāpat tika analizēti dati par gaisa kvalitāti pilsētā un tika ņemti vērā drošības raksturojošie lielumi.

Saraksta pirmajā vietā ierindojās, iespējams, Itālijas gleznainākā pilsēta Florence, kas pazīstama ar savu bagātīgo vēsturi un arhitektūru. Pilsētas izkārtojums ir samērā kompakts - galvenie tūrisma objekti Florencē atrodas mazāk nekā kilometra attālumā viens no otra, padarot pilsētu par lieliski piemērotu galamērķi tūristiem, kas ceļojuma laikā vēlas pilsētu izbaudīt ejot kājām. "Florences centru iespējams izstaigāt nieka divās stundās," vēsta analītiķi. Savukārt saraksta otrajā vietā ierindojas Latvijas galvaspilsēta Rīga!

Rīga - otrais iekārojamākais tūristu galamērķis pasaulē 

"Šī viduslaiku galvaspilsēta, kas atrodas pie Baltijas jūras, ir apburoša vieta gājējiem. Tās populārākās apskates vietas ir Rīgas Doms, Rīgas Centrāltirgus, Melngalvju nams, Bastejkalna parks un Vērmanes dārzs, kas atrodas mazāk nekā 2,5 kilometru attālumā viens no otra," vēsta investīciju vietne.

Tāpat analītiķi iesaka tūristus apmeklēt UNESCO sarakstā iekļauto Vecrīgu, kas tiek raksturota kā “Rīgas vēsturiskais centrs”. Interesanti, ka sarakstā dominē Eiropas pilsētas, kas ieņēmušas pirmās astoņas vietas sarakstā.

Eiropa sarakstā dominē

Par trešo iekārojamāko gājēju galamērķi izvēlēta Vācijas pilsēta Hamburga, kurā galvenie apskates objekti, kā, piemēram, Jūrniecības muzejs un miniatūru muzejs “Miniatur Wunderland”, atrodas mazāk nekā 3.2 kilometru attālumā viens no otra. "Visas skaistākās vietas pilsētā ir viegli izstaigājamas," vēsta analītiķi, kas norāda uz pilsētas labo infrastruktūru.

Ceturtajā vietā iekļauta Portugāles pilsēta Porto. Gājēji iecienījuši pilsētas bruķētās ielas un tās ievērojamos apskates objektus, kā Dona Luisa I tiltu un "Lello" bibliotēku. Tāpat gājēji iecienījuši pilsētas labi uzturētos parkus. "Porto novērojama arī ļoti laba gaisa kvalitāti, ko ietekmē pilsētas atrašanās blakus Atlantijas okeānam," skaidro pētījuma veicēji.

Nākamā sarakstā ir Spānijas pilsēta Madride. Tās galvenie apskates objekti ir Karaliskā pils un Spānijas Nacionālais mākslas muzejs "Prado", kas neatrodas tālu viens no otra. "Madridē gājēji iecienījuši pilsētas centrālos rajonus un parkus, kuros apskatāmi dažādi vēsturiskie objekti," skaidro analītiķi.

Par sesto gājēju iekārojamāko galamērķi atzīta Skotijas pilsēta Edinburga. Tā tūristiem zināma ar saviem tīrajiem parkiem un vēsturiskajiem orientieriem. Turklāt pilsētas galvenie apskates objekti, piemēram, Skotijas Nacionālais muzejs un Edinburgas pils, atrodas netālu viens no otra. 

Septītajā vietā ierindojusies Latvijas kaimiņvalsts Igaunijas galvaspilsēta Tallina. Pilsētas centrālā daļa un vecpilsētas viduslaiku šarms padara to par ideālu pilsētu pastaigām. Ziņojumā Tallina tiek raksturota kā "ļoti kompakta, kas padara staigāšanu pa tās ielām vienkāršu." Analītiķi uzsver, ka "Tallinas Brīvības laukums un rātsnams piedāvā tūristiem bagātu tradīciju un kultūras sajaukumu".

Astotajā vietā sarakstā ierinota Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, kurā novērojami vieni no vislabākajiem gaisa kvalitātes rādītājiem pasaulē. Pilsētas galvenie apskates objekti, kā Karaliskā pils un Vasa muzejs, atrodas 3.7 kilometru rādiusā viens no otra.

Vien devītajā vietā ierindota pilsēta, kas neatrodas Eiropā, un tā ir Austrālijas pilsēta Sidneja. Pilsētā tūristi iecienījuši Sidnejas Operas namu un Karalisko botānisko dārzu, kas atrodas vieglas pastaigas attālumā viens no otra. Saskaņā ar ziņojumu "Sidneja izceļas ar ievērojamu tīrību, pat pludmalēs un sabiedriskās vietās." 

Savukārt labāko desmitnieku noslēdz ASV pilsēta Bostona. Bostonas vēsturiskais šarms un labi uzturētie parki padara to par gājējiem draudzīgu pilsētu. Galvenie apskates objekti pilsētā ir Mākslas muzejs un Bostonas parks, kas atrodas 4.6 kilometru attālumā viens no otrra. Saskaņā ar ziņojumu, "Bostonā gaisa kvalitāte vērējama kā pieņemama, un pilsētā bieži jūtams ostas vējš."

Nākamās sarakstā iekļautās valstis ir - Amsterdama, Liverpūle, Bordo, Kopenhāgena, Stambula, Melburna, Prāga, Budapešta, Vankūvera, Bristole, Reikjavīka, Minhene, Džersisitija, Lisabona, Ņujorka, Šanhaja, Vīne, Toronto un Monreāla.