Kas sajūsmināja un satrauca "Supernovā 2015"! AIZKULIŠU FOTO
Daudzus skatītājus pārsteidza, konkursa dalībniece - meitene ar ziliem matiem MNTHA jeb īstajā vārdā Marija Mickeviča, kura dziedāja pašas sacerēto dziesmu „Nefelibata”.
2015. gada 2. februāris, 11:20

Kas sajūsmināja un satrauca "Supernovā 2015"! AIZKULIŠU FOTO

Jauns.lv

Pirmajā LTV1 konkursa „Supernova 2015” atlases kārtā piedalījās 10 mūziķi un grupas, no kuriem tikai četri tika tālāk pusfinālā, un tie ir: dziedātājas MNTHA, Antra Stafecka un grupas„ElektroFolk”, „Framest”.

Dalībniekus vērtēja žūrijas komisija - vokālā konsultante Ieva Kerēvica, grupas „Prāta vētra” dalībnieks un viens no šova producentiem Kaspars Roga, dziedātājs Dons un mūzikas producents Guntars Račs.

Žūrijas komisijas pārstāvji atzina, ka pirmajā atlasē īpašu pārsteigumu nebija, bet daži dalībnieki ar savu uzstāšanos spēja aizraut. „Ja vakara sākumā nebija izteiktu favorītu, pēc 10 priekšnesumu noklausīšanos, daži spēja mani ieintriģēt,” atklāja Kaspars Roga. Žūrijai ar skatītājiem esot sakritis viedoklis un arī žūrijas komisija visaugstāk novērtēja MNTHA ar dziesmu „Nefelibata”, „ElektroFolk” ar dziesmu „Sundance” un Antra Stafecka ar dziesmu „It's the night”. Kā ceturtos pusfinālā žūrija izvirzīja grupu „Framest” ar dziesmu „Ziemā”. Bet konkursu tālāk neturpinās: Katrīna Cīrule, Lana Frančeska, Atis Ieviņš, Milenin & Kamilla, Linda Ķaukule un Rihards Saule.

Dalībniekus uzstāšanos kā allaž ļaudis vērtēja arī sociālajos tīkos, tā, piemēram, TV3 Ziņu moderators Arnis Krauze tviterī rakstīja: „Par Supernovas muzikālo pusi neesmu diez ko kontinents izteikties. Bet skatuve ir vērienīgākā, kāda mūsu televīziju šovos redzēta.”

Tāpat savus komentārus netaupīja Latvijā populārais dziedātājs un TV šovu vadītājs Lauris Reiniks, viņš izteica viedokli par katru priekšnesumu un rezultātā izvirzīja savus favorītus: „Un tā, es saku, ka uz finālu tiks „Elektrofolk”, Antra Stafecka, duets ar Disneja tipa dziesmu un meitene ar ziliem matiem! Esmu runājis!”

Bet bijušais fabrikants Jānis Polis izteica vērtējumu par žūrijā sēdošajiem: „Grēviņš, Račs un Roga šovakar aktīvi sacenšas par lielākā troļļa titulu. Dons un Kerēvica - kurš saldāks susuriņš.”

„Supernova 2015” tiešraidi vadīja TV raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga un radio Pieci.lv dīdžejs Toms Grēviņš.

Jau šo svētdien konkursā „Supernova 2015” piedalīsies vēl 10 dalībnieki, no kuriem četri tiks uz pusfinālu.

Atlasēs un pusfinālā izpildītājus un autorus vērtēja gan žūrija, gan skatītāji, bet uzvarētāju finālā noteiks tikai skatītāju balsojums. Skatītāju balsojumu veido telefonbalsojums un internetbalsojums.

Kā zināms, konkursa uzvarētājs dosies pārstāvēt Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad notiks Austrijā.

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica