Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Deniss Ševeļovs pauž sarūgtinājumu par žūrijas darbu  Latvijas influenceru novērtēšanā
foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Deniss Aleksandrs Ševeļovs un Dana Isarova.
Slavenības

Deniss Ševeļovs pauž sarūgtinājumu par žūrijas darbu Latvijas influenceru novērtēšanā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Influenceru pētnieks Deniss Aleksandrs Ševeļovs paudis neapmierinātību ar "Golin Influenceru indeksu" un žūrijas vārdiem svinīgajā rezultātu paziņošanas pasākumā.

Deniss Ševeļovs pauž sarūgtinājumu par žūrijas dar...

"Diemžēl ļoti svinīgs un nozarei svarīgs pasākums tika sarūgtināts ar neveiksmīgi izvēlētiem vārdiem no žūrijas puses. Šādā karstumā un ažiotāžā vārdi un nianses pazuda, un balvām priekšsekojošā diskusija par šo problemātiku nonivelējās. Manuprāt, tā ir kutelīga tēma un prasa delikātu diskusiju. Es arī būtu sašutis, ja es no visa saklausītu, ka manu atvasi sauc par produktu, lai arī saprotu, ka tā gluži nebija," norāda Deniss, atsaucoties uz žūrijas paziņojumu, ka kategorijā "Ģimene" labākie influenceri netiks apbalvoti, jo "viņi kā ietekmēšanas produktus izmanto bērnus".

Paziņoti ietekmīgākie 2023. gada satura veidotāji Latvijā.

Noskaidroti ietekmīgākie 2023. gada satura veidotāji Latvijā

Rīgā noslēdzies "GOLIN Influenceru Indeksa 2024"svinīgais rezultātu izziņošanas notikums, kurā paziņoti ietekmīgākie 2023. gada satura veidotāji Latvijā.

"Man prieks, ka "Golin Riga" atvainojās par notikušo un vēlreiz skaidroja žūrijas vēstījumu – "tendenci aizrauties ar bērnu nenoliedzamo jaukumu, nepamanot, ka nereti tieši viņus un ne sevi padarām par produktu, pakalpojumu un iniciatīvu vēstnešiem" – taču kā tas izskanēja no skatuves bija neglīti un tone-deaf, īpaši, kad pasākumā bija ģimenes ar saviem bērniem, norāda talantu aģentūras "Collex" dibinātājs. Deniss pauž sarūgtinājumu, ka "Ģimenes" kategorijas uzvarētāji netika par saviem sasniegumiem apbalvoti.

Žūrija nedrīkst sastāvēt tikai no žurnālistiem

Tāpat influenceris uzskata, ka "šī gada indeksā "Collex" klienti ir saņēmuši ļoti maz balvu — trīs un divas attiecīgi". "Es uzskatu, ka tas ir ļoti maz, jo "Collex" pārstāv vairāk nekā 50 sociālo tīklu satura autorus un viņi visi ir balvu cienīgi. Šo apliecina viņu saturs un pieprasījums no reklāmdevējiem. Es aicinu indeksa rīkotājus pārskatīt žūrijas paneļa veidošanas principus, aicināt vairāk ekspertus no ārzemes un vēl lielāku dažādību."

"Es uzskatu, ka nevar panākt objektivitāti un konsensu, kad žūrija pārsvarā sastāv no žurnālistiem. Jābūt arī pašiem ārzemju influenceriem, kā arī nozares praktiķiem, nevis tikai žurnālistiem un izdevējiem. Gluži kā to dara "Adwards" vai "Baltic Communications Awards". 

"Iesaku arī padomāt par popular-vote (tautas-balsošanu) un dot iespēju izteikties pašiem sekotājiem katrā nominācijā. Šo var darīt sadarbībā ar kādu lielu mediju platformu. Tad paši influenceri varēs šeit parādīt savu spēku un "Golin Influenceru Indekss" varēs novērtēt satura veidotāju talantus arī no publikas puses," priekšlikumus sniedz Ševeļovs, piebilstot, ka "kopumā viņam esot prieks par pasākumu un paužot, ka "Golin" ir izdevies izveidot spēcīgu tradīciju Latvijas influenceru novērtēšanai".