Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Paziņoti ietekmīgākie 2023. gada satura veidotāji Latvijā.

Noskaidroti ietekmīgākie 2023. gada satura veidotāji Latvijā

Rīgā noslēdzies "GOLIN Influenceru Indeksa 2024"svinīgais rezultātu izziņošanas notikums, kurā paziņoti ietekmīgākie 2023. gada satura veidotāji Latvijā.

Slavenības

FOTO: noskaidroti ietekmīgākie 2023. gada satura veidotāji Latvijā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgā noslēdzies "GOLIN Influenceru Indeksa 2024" svinīgais rezultātu izziņošanas notikums, kurā paziņoti ietekmīgākie 2023. gada satura veidotāji Latvijā.

FOTO: noskaidroti ietekmīgākie 2023. gada satura v...

Komunikācijas aģentūras GOLIN Rīgas biroja analītiķi, pielietojot mašīnmācīšanās tehnoloģijas, kvantitatīvi analizējuši turpat 3000 profilu platformās "Instagram" un "TikTok", kuri identificējami kā Latvijā aktīvi satura veidotāji. Šogad pirmo reizi satura veidotāju sniegumu izvērtējusi arī starptautiska ekspertu žūrija vairāk nekā 20 cilvēku sastāvā, pārstāvot Latviju, Lietuvu, Rumāniju un Igauniju.

Tieši žūrijas skatam šogad bijusi izšķiroša loma, un satura veidotāju spice 11 dažādu jomu kategorijās, kā arī – gada satura veidotāja tituls, iespējams, daudziem bija pārsteigums, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kuros tomēr dominēja automatizācija, izraugoties veiksmīgākos satura veidotājus. Lūk šī gada ietekmīgākie "ietekmeļi":

Kategorijā "Mode un stils" par ietekmīgāko mikroinfluenceri kronēta @laura_atelsone, vidējā kategorijā laurus plūca @anastasia.alekseevska, "TikTok" kategorijā – @estheretina, bet makro līmenī labākais bija – @kasher_bb, kurš ieguvis arī žūrijas balvu. Kategorijā "Dizains" par ietekmīgāko mikroinfluenceri kļuvusi : @kristabitmete, vidējā kategorijā apbalvota @alinagrinpauka, "TikTok"kategorijā @elinasanda.art, bet žūrijas balva piešķirta makroinfluencerim @karikaturalv. Kategorijā "Foto un Video" –  mikrolīmenī uzvarēja: @kkarlix82, vidējā: @valdisskudre, "TikTok" @aniozo, bet makro līmenī @robyworks.

Kategorijā "Izglītība un pašizaugsme" labākie bija – mikro @inita_sila, vidējā kategorijā @perlumamma, makro kategorijā @mariaborovska, bet "TikTok" kategorijā@elnormous. Kategorijā "Sports un fitness" labākie bija mikro līmenī @kitijaLAKSA, vidējā kategorijā – @buky71, makro līmenī– @paolafreeman, bet žūrijas balvu ieguva "TikTok" satura veidotājs @ozolins_reinis.Kategorijā "Sabiedriskā līdzdalība" netika noteikts mikroinfluenceris, bet vidējā kategorijā uzvarēja @ieva_varna, bet makro līmenī – @kristine.garklava, par labāko "TikTok" influenceri kategorijā tika atzīta @intrisha. Kategorijā "Ēdiens" vidējā līmenī uzvarēja @wilmalinda, bet par gada satura veidotāju tika atzīta @airitata. 

Kategorijā "Ģimene" mikro līmenī uzvarēja @amanda_gein, vidējā kategorija@santaniim, bet makro līmenī @rutadvinska, tomēr šajā kategorijā labākie influenceri netika apbalvoti, jo šajā kategorijā apmaksātas sadarbības reklāmā tiek iekļauti arī bērni. 

Kategorijā "Māksla un Šovbizness" mikrolīmenī uzvarēja @lilchirka, vidējā @tomsgrevins, "TikTok" @reiksofficial, bet makro līmenī uzvarēja @ieva_florence. Kategorijā "Dzīvesstils” mikrolīmenī laurus plūca: @cilvek_berns, vidējā līmenī @eliiandersone, bet makro līmenī @renarszeltins. Žūrijas balvu ieguva "TikTok" kategorijas uzvarētājs @iluzionists_edzus. Kategorijā "Skaistumkopšana" vidējā līmenī uzvarēja @amunadavis, makro līmenī @alisabogachova, "TikTok" @kristiiiined. 

Par gada satura veidotāju 2023. atzīts Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas dibinātājs Elviss Strazdiņš.