Katy Tindemark un viņas dzelzs rumaks

Katy Tindemark un viņas dzelzs rumaks.

Slavenības
2024. gada 1. jūnijā, 06:49

Katy Tindemark paņēmusi ātro kredītu, lai nopirktu moci

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Vijolniece Katy Tindemark, iestājoties siltajam laikam, bieži vien redzama uz Jūrmalas šosejas, traucoties uz sava sporta baika "Yamaha".

Katy Tindemark paņēmusi ātro kredītu, lai nopirktu...

Pie motocikla stūres mūziķe apsēdusies 2019. gadā, kopš tā laika kļuvusi par kaislīgu motobraucēju. Tiesa gan, nokārtot motocikla vadītāja apliecību nemaz neesot bijis tik viegli, tikai ar sesto reizi dokuments beidzot bijis kabatā.

Kā stāsta Katy, dzīvojot un strādājot sešus mēnešus Spānijā, viņa tur pārsvarā pārvietojusies ar motociklu. “Iepriekšējos gadus lielākoties darba dēļ biju prom no Latvijas un, kad atbraucu uz divām trim nedēļām, motociklu vienkārši īrēju. Bet nu, kad atkal dzīvoju Latvijā, esmu pārsēdusies uz jaudīgākā braucamā, man ir pašai savs – sporta baiks "Yamaha". Mocis ir tā uztaisīts, ka identisku nekur pasaulē neatradīsiet,” sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklāj mūziķe, kuras jaunā baika dzinējam ir 180 zirgspēku.

Uz sava motocikla Katy Tindemark jūtas pārliecinošāk nekā uz īrētajiem dzelzs rumakiem. Piemēram, pagājušajā gadā viņai gadījās nokrist no motocikla, bet tad viņa bija pie stūres vēl citam spēkratam. Nu jau teju visas toreiz iegūtās rētas ir sadzijušas. Taču kaislīgā braucēja teic, ka no tām nebaidās. “Tās rētas ir manas atmiņas,” viņa nosaka.

Jauno spēkratu Katy Tindemark iegādājusies par 5500 eiro, naudu pirms deviņiem mēnešiem aizņēmusies. “Motocikls nav jauns modelis, tas ir 2002. gada. Taču speciāli pārtaisīts – tam ir cits izpūtējs, cita unikāla krāsa. Tā sanāca, ka vienā vakarā pārdevu savu veco moci un iegādājos citu. Man nebija uz rokas visas nepieciešamās summas jauna motocikla iegādei, tāpēc paņēmu ātro kredītu. Jau iepriekš esmu teikusi, ka man nepatīk konsultēties ne ar kādu citu, ne pat ar savu vīrieti, esmu pieradusi visu darīt pati. Ja kaut ko gribu nopirkt, tad arī pērku. Ja uz to brīdi man nav tik lielas summas, paņemu kredītu. Tā arī tagad vēl turpinu maksāt pa daļām kredītu par motociklu,” vaļsirdīgi stāsta mūziķe.

Kā zināms, Tindemark mīļotais cilvēks, pie kura viņa Jūrmalā dzīvojot, ir turīgais uzņēmējs Valērijs Barjers. Vaicāta, vai viņu jau paguvusi izvizināt uz nesen pirktā moča, vijolniece atklāj: “Pagājušajā gadā es viņu vienu reizi pierunāju ar mani izbraukt. Viņš sēdēja aizmugurē, un tā bija pirmā un pēdējā reize, kad viņš ar mani ir braucis. No sākuma it kā teica, ka bija foršs brauciens, bet pēc tam paziņoja, ka vairs nekad. Taču jāteic, ka es pati nemaz negribētu viņu vest. Ja cilvēks kopā ar tevi brauc, tad viņš ir kā braucējs numur divi, kas arī saprot, kā jābrauc, jākustas, var tev palīdzēt. Nevis tā, ka es gāzēju, bet aizmugurē sēdošais velk mani atpakaļ...”