Slavenības
2024. gada 22. maijs, 14:03

Losadželosas policija uzsāk seriāla "Draugi" zvaigznes Metjū Perija nāves apstākļu izmeklēšanu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Losadželosas policija uzsākusi pērn oktobrī mirušā Holivudas aktiera Metjū Perija nāves apstākļu izmeklēšanu. Par viņa nāves cēloni oficiāli paziņoja ketamīna iedarbības sekas, un izmeklētāji vēlas noskaidrot, kā aktieris ieguva ketamīnu.

"Draugu" zvaigzne Metjū Perijs 2020. gada aprīlī

"Draugu" zvaigzne Metjū Perijs Losandželosā 2020. gada aprīļa beigās.

gallery icon
5

Losandželosas policija otrdien paziņoja, ka veic izmeklēšanu kopā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju (DEA) un ASV Pasta inspekcijas dienestu. Pagaidām nav zināms, cik tālu šī izmeklēšana ir tikusi un nopratināto personu loks.

54 gadus vecais Perijs tika atrasts 2023. gada 28. oktobrī bez dzīvības pazīmēm savas Losandželosas mājās džakuzi. Viņš bija noslīcis, zaudējot samaņu, taču to veicināja "akūta ketamīna iedarbība", 'pērn paziņoja Losandželosas tiesu medicīnas eksperti. Par citiem aktiera nāves cēloņiem tika nosaukta sirds išēmiskā slimība un buprenorfīna iedarbība, ko izmanto opioīdu lietošanas traucējumu ārstēšanai.

Metjū Perijs vislabāk bija pazīstams ar asprātīgā Čendlera Binga lomu populārajā seriālā "Friends" ("Draugi"). Seriāls seko sešiem jauniem draugiem, kas dzīvo Ņujorkā, un tika rādīts no 1994. līdz 2004. gadam. Tās finālsēriju ASV noskatījās 52,5 miljoni cilvēku, padarot to par skatītāko televīzijas sēriju 2000. gados.

Metjū Perijs 2020. gada vasarā par 6 miljoniem nopērk māju Losandželosā

gallery icon
23

Perijs gadiem ilgi cīnījās ar alkohola un opioīdo medikamentu atkarību, kā arī vairākkārt apmeklēja rehabilitācijas klīnikas. 2016. gadā viņš raidorganizācijai "BBC Radio 2" sacīja, ka nevar atcerēties trīs gadus ilgu filmēšanos "Draugu" laikā, jo dzēris un lietojis narkotikas. 2022. gada intervijā viņš stāstīja par to, kā neskatījās šovu. "Es varēju atšķirt sezonu pēc sezonas, pēc tā, kā izskatījos. Tāpēc es to negribu skatīties. Bet es domāju, ka sākšu to skatīties."

Perijs nomira gadu pēc savu memuāru “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” publicēšanas, kurā viņš aprakstīja savu ilgo cīņu ar atkarību no pretsāpju līdzekļiem un alkoholu. Perija bēru dienā tika izveidots fonds, lai palīdzētu tiem, kuri cieš no atkarībām. Fonda tīmekļa vietnē citēts Perija teiktais: “Kad es nomiršu, es negribu, lai pirmo pieminētu “Draugus”. Es gribu, lai pirmo pieminētu palīdzēšanu citiem. Un es nodzīvošu atlikušo mūžu, lai to pierādītu.”

Savā biogrāfiskajā grāmatā Metjū bija atklāts un detalizēti izstāstīja par savu cīņu ar atkarību. "Vidocin", "Xanax" un "OyxContin" pārmērīga lietošana viņu novedusi pie biežām vizītēm slimnīcā un rehabilitācijas centru apmeklējumiem, bet pirms dažiem gadiem gandrīz beigusies ar nāvi. Savu personisko stāstu seriāla "Draugi" aktieris stāsta ļoti atklāti, taču to dara ar sev raksturīgo humora izjūtu. Grāmata ir pārpilna ar sāpīgām atklāsmēm un atmiņām par to, ka atbrīvošanās no atkarībām viņam prasījusi vairākas desmitgades.

Fanu noliktie ziedi pie Metjū Perija apartamentiem Ņujorkā

gallery icon
26

Zīmīgi, ka pēdējā soctīklos ievietotajā fotogrāfijā Perijs redzams tajā pašā džakuzi uz savas mājas terases ar skatu uz Kluso okeānu, kurā viņš dažas dienas vēlāk atrasts bez dzīvības pazīmēm. “Metjū patika viņa hidromasāžas vanna brīvā dabā. Un tas ir tik šausmīgi, ka viņš tajā nomira vienatnē,” izdevums “Daily Mail” citē kādu draugu no mākslinieka paziņu loka.

Metjū Perijs apbedīts Holivudhilzas “Forest Lawn Memorial Park” kapsētā, kur mūža mājvietu atradušas neskaitāmas izklaides, sporta, kultūras un politikas slavenības, tostarp “popa karalis” Maikls Džeksons, leģendārās aktrises Elizabete Teilore un Bete Deivisa, komiķis Stens Lorels, “Zvaigžņu karu” princese Leia Kerija Fišere, “Ātrs un bez žēlastības” zvaigzne Pols Vokers, aktieris un producents Bils Pekstons, bijušais ASV valsts sekretārs Vorens Kristofers, “Black Sabbath” un “Rainbow” solists Ronijs Džeimss Dio.