Kantāne un Circene ir nešķiramas draudzenes. FOTO
Sirdsdraudzenes Ingrīda Circene un Ausma Kantāne banketā pēc režisora Kirila Serebreņņikova iestudējuma „Raiņa sapņi” pirmizrādes.
Slavenības
2015. gada 6. februāris, 04:29

Kantāne un Circene ir nešķiramas draudzenes. FOTO

Jauns.lv

Aktrises Ausmas Kantānes lielākais ieguvums no astoņiem politikā pavadītiem gadiem ir stiprā draudzība ar bijušo veselības ministri Ingrīdu Circeni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ausma Kantāne, kura pirms nepilniem diviem gadiem zaudēja dzīvesbiedru dzejnieku Imantu Ziedoni, atzīst, ka draudzenes Ingrīdas Circenes stiprais plecs viņai bijis neatsverams balsts, atgūstoties pēc vīra nāves. Ingrīda ir Ausmas sirdsdraudzene.

Aizvadītajā nedēļā abas draudzenes Latvijas Nacionālajā teātrī noskatījās Krievijas teātra un kino režisora iestudējuma „Raiņa sapņi” pirmizrādi, un pēc tās kopā devās satikties ar izrādes radošo kolektīvu un citiem aktieriem banketā. Kā novēroja Kasjauns.lv, Ausma un Ingrīda bija nešķiramas.

Iepazinās Aizputes slimnīcā

Abu iepazīšanās notika pirms vairāk nekā 12 gadiem. „Pirms Saeimas vēlēšanām, kurās pirmoreiz kandidēju, kopā ar partijas biedriem braukājām pa Latviju, uzrunājot sabiedrību. Viesojāmies arī Aizputes slimnīcā, kuru tolaik vadīja Ingrīda Circene. Viņa mūs – savas partijas biedrus – ļoti sirsnīgi un cilvēcīgi sagaidīja. Kad ieradāmies, viņa no ledusskapja izņēma jau iepriekš sataisītas lašmaizītes, galdā cēla arī šampanieti, tēju un kafiju. Pēc garās dienas visi bijām izslāpuši un izsalkuši, tāpēc ikviens novērtēja Ingrīdas viesmīlību. Jau toreiz viņa atstāja ļoti laba un jauka cilvēka iespaidu, un priecājos, ka vēlāk starp mums izveidojās ne tikai jaukas kolēģu attiecības, bet arī ļoti cieša draudzība,” teica Ausma.

Pēc tam, kad Ausma un Ingrīda strādāja Saeimā, viņas satuvinājās vēl vairāk. Kolēģes iekārtojās vienā darba kabinetā, abām bija viena palīdze. „Strādājām un čupojāmies kopā darbā, bet ar laiku kļuvām par ģimenes draugiem – sākām viena pie otras ciemoties mājās, svinējām jubilejas, vakaros viena pie otras mēdzām aizbraukt pasēdēt un parunāties,” atmiņās dalījās Kantāne.

Līdzīga pasaules jušana

Arī tagad Ausma un Ingrīda regulāri tiekas, kaut gan Kantāne uzskata – abas var nesatikties arī ilgāku laiku, tomēr atkalredzoties kontakts tāpat ir labs. Draudzenes iet uz teātra izrādēm, izstādēm un opermūzikas koncertiem. Kā teic Ausma, abām ir tuva māksla un ir līdzīga pasaules jušana. „Man vienmēr ir patīkami paciemoties pie Ingrīdas viņas Pārdaugavas mājā. To viņa mantoja no vecākiem, un pati gaumīgi atjaunoja. Tur ir arī skaists ābeļdārzs, un Ingrīda man vienmēr dod līdzi maisiņus ar āboliem un bumbieriem, lai rudeņos man tiek vitamīni.

Arī virtuvē Ingrīda ir diezgan liels specs. Vienmēr apbrīnoju, cik gan ātri viņa prot uzcept gardu ābolu plātsmaizi. Tā mēdzam pie viņas pasēdēt pie kamīna, kaut ko iekost, iedzert kādu glāzi vīna vai iemalkot piņģerotu konjaciņa. Omulīgi,” stāstīja aktrise.

Ausmai ir arī citas draudzenes, tomēr ar Ingrīdu viņai sanāk kontaktēties biežāk. Un viņa ļoti novērtē šo likteņa dāvāto draudzību. „Jā, viņa ir mana sirdsdraudzene. Mēs patiešām baudām mūsu draudzību! Dalāmies ar visu. Varam nopietni parunāties, arī izsmieties, izrunāt visādas muļķības,” atzina Ausma Kantāne, piebilzdama, ka Ingrīda, būdama ārste, vajadzības gadījumā neliedz arī profesionālu padomu.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva