foto: Ieva Lenša/LETA
"Četri veči grābstās." Zigmars Liepiņš komentē Eirovīzijā redzēto
Komponists Zigmars Liepiņš.
Mūzika
2024. gada 14. maijs, 16:24

"Četri veči grābstās." Zigmars Liepiņš komentē Eirovīzijā redzēto

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Komponists Zigmars Liepiņš savā "Facebook" profilā izteicis viedokli par starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" redzēto.

Liepiņš raksta, ka konkursu skats pats un viņa sieva dažādu iemeslu dēļ, tostarp viņu interesē tehnisko iespēju sasniegumi, scenogrāfu, dizaineru galējās robežas, horeogrāfu izdoma un tamlīdzīgi, tikai ne mūzika.

Komponists īsi apkopojos "Eirovīzijā" šogad ieraudzīto.

"1)Fitnessveidīgas horeogrāfijas savārstījumus a la viena/s dzied, piecas/i grābstās apkārt

2)Četri veču grābstās viens gar otru.

3)Kāds tomēr sakautrējas ar pliku kuli iziet.

4)Kāda aizmirsusi ieskatīties dzimšanas apliecībā.

5)Kāda no katoļzemes aizmirsusi, ka Dieva dzirnas maļ lēni, toties pamatīgi," pauž Liepiņš.

Viņš arī atminas, ka pēc visa iepriekš nosauktā dziedātājas Aijas Andrejevas vešiņas mazgāšana uz skatuves 2009. gadā raisa smieklus.

Komponists "Eirovīzijas" finālu skatījās Cīrihē, "dzīvojot pašā centrā, kur dzīve sit augstu vilni". "Pēc Šveices ļoti muzikālā, un nenoliedzami talantīgā jūraszirdziņa, nekatrā dzimuma, tārpveida būtnes priekšnesuma neviens ar valsts karogiem un skaļi taurējošām automašīnām nejoņoja. Viss, kā PATEK PHILIPPE pār "Swatch". Nesatricināmi. Konservatīvi," viņš raksta.

2024. gada Eirovīzijas fināls Malmē

68. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls Malmē.

gallery icon
72

Tāpat komponists atklāj, ka dziesmu konkurss lielu popularitāti nav guvis viņa aptaujāto cilvēku vidū. "Vairākiem jautāju, vai skatīsies utt. Paraustīja plecus, hm, nez vai? Man pat tā kā neērti palika. Slikta gaume uzvēdīja no manis," spriež Liepiņš.

Rezumējumā viņš aicina sabiedrību atslābt, norādot, ka "Eirovīzija" ir vien "mazs notikumiņš lielos dzīves notikumos" un jau nākamajā dienā viss izskatīsies savādāk.

Liepiņš gan apsveic Donu ar varonību, uzstājotiers ar cita veida priekšnesumu, jo "būt savādākam nav viegli," viņš raksta.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvis "Eirovīzijā" Dons sestdien, 11.maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisinājās "Malmo Arena" Malmē, Zviedrijā. Dziedātāja izpildītā dziesma "Hollow" 25 dziesmu konkurencē ierindojās 16.vietā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Šveices pārstāvis Nemo ar dziesmu "The Code".