foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - Keidžs savā elementā, mūķenes neparastā cīņa un gudri seksīgs seriāls
Kadrs no filmas "Sapņu scenārijs".
TV
2024. gada 14. maijs, 17:30

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - Keidžs savā elementā, mūķenes neparastā cīņa un gudri seksīgs seriāls

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties filmu "Sapņu scenārijs", seriālus "Deivisas kundze" un "Minx".

Mūķene pret mākslīgo intelektu

Seriāls "Deivisas kundze" ("Mrs. Davis") ir zinātniskās fantastikas komēdijdrāma, kurā mūķene cīnās ar mākslīgo intelektu.

Teju visi lieto mākslīgo intelektu jeb Deivisas kundzi, kas tikusi galā ar kariem, izbeigusi badu pasaulē. To izmanto visi, izņemot mūķeni Simonu, kas ar Deivisas kundzi atsakās pat kontaktēties. Deivisas kundze mierā neliekas, savu panāk un izsaka Simonai piedāvājumu – ja viņa atradīs Svēto grālu un to iznīcinās, mākslīgais intelekts sevi iznīcinās.

Feministe un erotika

Dedzīga, jauna feministe apvieno spēkus ar necilu izdevēju, lai izveidotu pasaulē pirmo erotisko žurnālu sievietēm.

“Gudrs, seksīgs un jautrs,” tā seriālu "Minx" raksturo kritiķi, uzslavējot galveno lomu atveidotāju – Ofēlijas Lovibondas un Džeika Džonsona – saspēli un ķīmiju. Un tāpat liels prieks mūsdienās lūkot seriālu, kas necenšas moralizēt un spriedelēt, vien izklaidēt un būt pēc iespējas jautrāks.

Visi viņu redz sapņos!

"Sapņu scenārijs" ir ellīgi uzjautrinoša komēdija no norvēģu scenārista un režisora Kristofera Borgli un producenta Ari Astera.

Neveiksmju vajāta ģimenes tēva Pola Metjūza dzīve apgriežas kājām gaisā, kad miljoniem svešinieku pēkšņi sāk redzēt viņu savos sapņos. Taču, kad Pola naksnīgās parādīšanās iegūst murgainu pavērsienu, vīrietis ir spiests meklēt ceļus, kā sadzīvot ar jauniegūto slavu.

Par lomu filmā "Sapņu scenārijs" Holivudas veterāns Nikolass Keidžs saņēmis "Zelta globusa" nomināciju, kritiķi slavē ne tikai Keidža “karjeras augstāko pakāpienu”, bet arī režisoru Borgli, kas ar šo filmu nu ir sevi ļoti nopietni pieteicis Holivudā. Gudra filma, kura skatītājiem ir kā spēle, minot, vai aina, kas redzama, ir īsta vai tikai kāda sapņos, piesātināta ar humoru un brīžiem sirreāla – tādi ir "Sapņu scenārija" vērtējumi.

Nikolass Keidžs, gatavojoties šai lomai, nolēmis pārvērst ne tikai izskatu – viņam ir mainīta deguna forma, arī frizūra citādāka, nekā ierasts. Aktieris, kam aiz muguras ir Holivudā pavadīti 45 gadi un dalība vairāk nekā simts filmās, nolēmis mainīt arī balss toni. Jo šī filma viņam bijusi ļoti svarīga – šis mūžā esot bijis viens no tikai pieciem scenārijiem, pēc kura izlasīšanas viņš sapratis, ka tam atteikt nevar. “Šajā stāstā es varēju ielikt arī paša dzīves pieredzi,” bilst viens no pasaulē atpazīstamākajiem aktieriem.