foto: Ekrānšāviņš
VIDEO: “Mīļā Laima, tu esi mūsu Baltijas saule!” Galkins latviešu valodā sveic Vaikuli apaļajā jubilejā
Mihails Galkins.
Slavenības
2024. gada 31. marts, 20:20

VIDEO: “Mīļā Laima, tu esi mūsu Baltijas saule!” Galkins latviešu valodā sveic Vaikuli apaļajā jubilejā

Jauns.lv

Estrādes zvaigzne Maksims Galkins sociālajos tīklos dalījies ar sirsnīgu sveicienu dzimšanas dienā latviešu dīvai Laimai Vaikulei. “Tu esi Baltijas saule,” latviešu valodā vēsta Galkins.

Svētdien, 31. martā, lielu dienu atzīmē latviešu estrādes dīva Laima Vaikule – viņai šodien aprit 70 gadu.  Atšķirībā no amerikāņu popkaralienes Madonnas, kas par Laimu ir piecus gadus jaunāka, bet bieži izceļas ar provokatīvu ģērbšanās stilu un pārmērībām jaunības saglabāšanas metožu lietošanā, Vaikule allaž ietur elegantu stilu un arī skaistuma procedūras veic ar mēru un glanci, nepadarot sevi par “svešu” cilvēku.

Ar sirsnīgu video sveicienu Vaikulei sociālā medija “Instagram” platformā dalījies Laimas skatuves kolēģis un draugs Maksims Galkins.

"Mīļā Laima. Apsveicu dzimšanas dienā! Tu esi mūsu Baltijas saule. Augstu vērtējam tavu aso prātu, skaistumu un cilvēcību. Esi laimīga mums, taviem draugiem, par prieku!” sveicienus draudzenei sūta Galkins.

Starptautiska mēroga skatuves un TV zvaigznes liktenis Laimai Vaikulei, šķiet, bijis zvaigznēs ierakstīts. Nudien zīmīgi, ka tieši 1954. gadā, kad Cēsīs pasaulē nāca mazā Laima, Rīgā tika pabeigta un atklāta gan Mežaparka Lielā estrāde, gan sāka raidīt Latvijas Televīzija, gan atklāta Rīgas jaunās lidostas ēka Spilvē.

Laimas Vaikules bildes "Instagram"

Laima Vaikule fotogrāfijās "Instagram".

gallery icon

Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar komponistu Raimondu Paulu, daudzus desmitus gadu Laima Vaikule bija apjūsmotākā latviešu estrādes māksliniece visā plašajā Krievijā. Laimu aicināja uzstāties vērienīgākajos TV šovos, slavēja, cildināja, dievināja un pielūdza. Ietekmīgo un bagāto ļaužu rīkotajās ballēs un ballītēs jeb privātajos pasākumos, kur kā likums tika algotas un pulcētas Krievijas pirmā līmeņa zvaigznes, neiztrūkstoši sarakstā bija arī mūsu Vaikule. 2011. gadā Laima saņēma Krievijas Draudzības ordeni, bet 2019. gadā Krievijas mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā saņēma prēmiju "Zelta gramofons" par ieguldījumu šovbiznesa attīstībā.

Tāpat kā Krievijas estrādes primadonnai Allai Pugačovai, arī Laimai Vaikulei liktenīgs bija 2022. gada februāris, kad Krievijas armija iebruka Ukrainas teritorijā. Abas mākslinieces, kas iepriekš gadu desmitiem bija baudījušas publikas jūsmu un mīlestību, nu paužot kritiku pret Krievijas iesākto brutālo karu un Putina varu, acumirklī kļuva par Kremļa politikas piekritēju nīstākajām personām. Vaikule arī ir paziņojusi, ka Krievijā vairs neuzstāsies. Taču no skatuves viņa nebūt neatvadās.

Aizvien Laima Vaikule turpina ar saviem koncertšoviem uzstāties gan Latvijā, gan Ukrainā, gan Izraēlā un citās valstīs, bet ik vasaru domubiedrus un skatuves draugus pulcē savā festivālā Jūrmalā.